varumarke_defacto_sommar
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Satsningar på sjukvård och kollektivtrafik

På onsdagen presenterades landstingets budget från Alliansen och satsningarna i år handlar om mer pengar till vården: - Vi ska vara Sveriges effektivaste landsting. På så sätt frigör vi resurser för utbyggnad av sjukvård och kollektivtrafik för invånarnas behov, sade finanslandstingsrådet Irene Svenonius (M) till Dagens Nyheter.

marstac_aug

Alliansen presenterade sin budget för 2018 under onsdagen och fokus läggs sjukvård och kollektivtrafik som tillförs mer medel. Det skärs ner på konsultkostnader och byråkrati för en halv miljard med målet att sjukvården ska vara köfri:
– Livet ska fungera väl i ett snabbt växande län. Mitt löfte till alla skattebetalare i Stockholms län är att vi ska använda varje skattekrona efter bästa förnuft, säger Irene Svenonius (M), finanslandstingsråd, i ett pressmeddelande.

Oförändrad skatt – Höjt SL-kort
Några av förslagen är fasta husläkare, utbyggnad av närakuter för både barn och vuxna och ett nytt vårdval för äldre tillsammans med kommunerna i länet. Förlossningsplatserna ska öka och barnsjukvården byggas ut. Vården ska komma närmare stockholmarna, menar miljö- skärgårds- och regionplaneringslandstingsråd. Skatten är oförändrad, 12,08 kronor. Dock kommer SL-kortet att gå upp till 860 kronor från årsskiftet.

biljetter
happy_homes_sommar
extra

Barn misshandlades i centrala Märsta

Blåljus Kring 18-tiden på onsdag kväll kallades polis till Kulturtorget i Märsta sedan en fyraårig tjej blivit slagen av en äldre man: - Det skrevs en anmälan om misshandel, säger Sven-Erik Olsson vid Polisens ledningscentral.

Elnätsavgiften gick upp med 1200 kronor

Nyheter På bara ett år har elnätsavgiften höjts med 1200 kronor i Sigtuna kommun: - Regelverket som ska skydda kunderna från monopolprissättning anser vi är för svagt och vi vill ha till en omedelbar skärpning av reglerna för att skydda kunderna, säger Jakob Eliasson, samhällspolitisk chef på Villaägarnas Riksförbund.

Passkontrollanter blir inlåsta

Nyheter Passkontrollanter på Arlanda blir då och då inlåsta i sina kurer på grund av ett tekniskt fel rapporterar tidningen Arbetarskydd: - Jag har varit med om passkontrollanter som börjat gråta när de fått veta att de i dag ska arbeta i slussarna med problem, säger Ulf Rydström, huvudskyddsombud vid gränspolisen på Arlanda till tidningen.

Brand i lägenhet

Blåljus På lördagkvällen brann det i en lägenhet i Märsta Centrum: - All mår bra, sa Mats Eriksson vid Polisens ledningscentral.

Pratade i telefon – Busschaufför stannade bussen

Nyheter I samband med en busstur på torsdag eftermiddag mellan Märsta-Sigtuna stannade busschaufföreren efter att en resenär ansetts vara högljudd i telefonen: - Lägger du inte på telefonen så slänger jag ut dig ur bussen, ska busschauffören ha sagt.

stockholmsvagen24b
cricketklubben
lions_standard
standard_ridskola
connys
Norra Redovisningshuset
siriusgatan26
borg
Festspecialisten – Standard
standard
standard
sbrf2
colorama_jan
karlavagnen46
korpentraning
Frisyr – Standard