socialdemokraterna_banner
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Satsningar på sjukvård och kollektivtrafik

På onsdagen presenterades landstingets budget från Alliansen och satsningarna i år handlar om mer pengar till vården: - Vi ska vara Sveriges effektivaste landsting. På så sätt frigör vi resurser för utbyggnad av sjukvård och kollektivtrafik för invånarnas behov, sade finanslandstingsrådet Irene Svenonius (M) till Dagens Nyheter.

Alliansen presenterade sin budget för 2018 under onsdagen och fokus läggs sjukvård och kollektivtrafik som tillförs mer medel. Det skärs ner på konsultkostnader och byråkrati för en halv miljard med målet att sjukvården ska vara köfri:
– Livet ska fungera väl i ett snabbt växande län. Mitt löfte till alla skattebetalare i Stockholms län är att vi ska använda varje skattekrona efter bästa förnuft, säger Irene Svenonius (M), finanslandstingsråd, i ett pressmeddelande.

Oförändrad skatt – Höjt SL-kort
Några av förslagen är fasta husläkare, utbyggnad av närakuter för både barn och vuxna och ett nytt vårdval för äldre tillsammans med kommunerna i länet. Förlossningsplatserna ska öka och barnsjukvården byggas ut. Vården ska komma närmare stockholmarna, menar miljö- skärgårds- och regionplaneringslandstingsråd. Skatten är oförändrad, 12,08 kronor. Dock kommer SL-kortet att gå upp till 860 kronor från årsskiftet.

rore_helsida
extra

Arbetsplatsolycka i Rävsta

Blåljus En person har skadat sig i en arbetsplatsolycka. Flera ambulanser, en helikopter och polisen åkte till platsen: – Det är en person förd till sjukhus, säger Towe Hägg på polisen.

happy_homes_sommar
artesian_helsida
extra

Larm om pistolbeväpnad pojke

Blåljus Vittnen larmade polisen om en beväpnad pojke i Valsta. Ett stort pådrag kallades till platsen. – Vi har hundpatruller och ett par patruller till där, sa Eva Nilsson, vid polisen, under insatsen.

varumarke_defacto_sommar

Fjärilsbeslag på Arlanda

Notiser På onsdagen gjorde Tullen på Arlanda ett annorlunda beslag i form av fjärilar som postades från Thailand, rapporterar SVT Stockholm.

sommarannons

Så påverkar vattenbristen kommunen!

Nyheter I helgen varnades det för att vattenbrist kan drabba landet, Sigtuna kommun låg i området av Östra Svealand med särskild hög risk för torka: - Norrvatten berörs dock inte av denna typ av problem. Vi tar råvatten från Mälaren till vårt vattenverk Görvälnverket, och har god tillgång på vatten, skriver Norrvatten, som levererar vatten till de flesta kommuninvånarna, i ett pressmeddelande.

Mångkulturella lovdagar tas bort

Nyheter Kommunen avskaffar de så kallade mångkulturella lovadagarna som kritiserats hårt av kommuninvånare: - Liberalerna har alltid varit kritiska till kommunens mångkulturella lovdagar. Redan när de infördes under 2004 så reserverade vi oss mot beslutet, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

extra

Villapriset ökade med en miljon

Bostad På fem år har villapriserna i Sigtuna kommun ökat med 31 procent, med det ligger man faktiskt i länsbotten eftersom ökningarna är mycket högre i de flesta andra kommuner.

extra

Knivrånades på moped

Blåljus En person blev under dagen knivrånad på sin moped i Valsta: - Det är ingen gripen, sa Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

Norra Redovisningshuset
lions_standard
blimedlem
colorama_jan
cricketklubben
satunavagen22a
Festspecialisten – Standard
annons_rore
Frisyr – Standard
odenvagen5
connys
arkaden_outsider
standard_ridskola
jan_nfc
flottvik124