defacto_skor
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Satsningar på sjukvård och kollektivtrafik

På onsdagen presenterades landstingets budget från Alliansen och satsningarna i år handlar om mer pengar till vården: - Vi ska vara Sveriges effektivaste landsting. På så sätt frigör vi resurser för utbyggnad av sjukvård och kollektivtrafik för invånarnas behov, sade finanslandstingsrådet Irene Svenonius (M) till Dagens Nyheter.

banner_artikel

Alliansen presenterade sin budget för 2018 under onsdagen och fokus läggs sjukvård och kollektivtrafik som tillförs mer medel. Det skärs ner på konsultkostnader och byråkrati för en halv miljard med målet att sjukvården ska vara köfri:
– Livet ska fungera väl i ett snabbt växande län. Mitt löfte till alla skattebetalare i Stockholms län är att vi ska använda varje skattekrona efter bästa förnuft, säger Irene Svenonius (M), finanslandstingsråd, i ett pressmeddelande.

Oförändrad skatt – Höjt SL-kort
Några av förslagen är fasta husläkare, utbyggnad av närakuter för både barn och vuxna och ett nytt vårdval för äldre tillsammans med kommunerna i länet. Förlossningsplatserna ska öka och barnsjukvården byggas ut. Vården ska komma närmare stockholmarna, menar miljö- skärgårds- och regionplaneringslandstingsråd. Skatten är oförändrad, 12,08 kronor. Dock kommer SL-kortet att gå upp till 860 kronor från årsskiftet.

dackia_2018

Känslan av otrygghet ökar

Nyheter I Länsstyrelsens medborgarundersökning framgår generellt att allt fler känner sig otrygga i länet. 100 personer från kommunen deltog i undersökningen och nästan hälften kände sig otrygga.

forskontor
februari
energidagar
center_banner2

Nya seniorbostäder byggs i Sigtuna

Bostad Intresset för seniorbostäder i Sigtuna anses vara stort och Riksbggen lanserar nu försäljning av 40 lägenheter i Ragvaldsbo intill nya Sigtuna stadsängar.

Här är årets pedagoger

Nyheter Sex pedagoger vid olika skolor i kommunen har utsetts till Årets pedagog: - Pristagarna är riktiga hjältar! De är alla besjälade av sina uppdrag och gör allt i sin makt för att skapa de bästa förutsättningarna för våra barn och unga i Sigtuna kommun, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Spelade bort dagskassor från kiosk

Nyheter En 31-årig man som jobbade på en kiosk på Arlanda stal hela dagskassan istället för att banka den och har nu åtalats för grov stöld. Anledningen var att han skulle spela: - Jag spelar på allt möjligt som går att spela på, sa mannen i förhör.

Kommunen riskerar underskott

Nyheter Sigtuna kommun riskerar underskott för 2018: - Det är bra att vi nu, till skillnad från förra året, tidigt får reda på att vissa nämnder riskerar underskott – då har vi en rimlig chans att göra något åt det, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) i ett uttalande.

objekt2
veterankraft_standard
Norra Redovisningshuset
val2018
objekt4
standard_start
sigtunavatten_standard
connys
standard_ridskola
nfc_vinter
objekt3
outsider_defacto
matcher_skanela
vuxentutbildning