halloween_centrum
Irene Svenonius (M) finansregionrådFoto: Pressbild

Satsning på vård och kollektivtrafik i regionens budget

Den Blågröna regionledningen presenterade sitt budgetförslag för 2022 tidigare i veckan.

centrum_artikel

Sjukvården och kollektivtrafiken för ökade anslag för 2022 enligt den Blågröna majoriteten. 2,5 miljarder går till dessa områden, dessutom kommer 500 miljoner att avsättas för att kapa vårdköer i syfte att om ett år igen införa vårdgaranti inom 30 dagar.

100 miljoner går också för förbättrad arbetsmiljö och hälsa för vårdens medarbetare.
– Det är vårdens medarbetare som har stått i frontlinjen under hela pandemin. Många har slitit oerhört hårt under lång tid. Därför är det viktigt att vi satsar på en bättre arbetsmiljö och hälsa för medarbetarna inom regionens egenägda vården. 100 miljoner kommer att göra skillnad på riktigt genom ökad trivsel, förbättrad hälsa samt minskad sjukfrånvaro och personalomsättning, säger Irene Svenonius (M), finansregionråd

happyhomes_sommar2020

Askerson kritiseras för brev till migrationsministern

Politik Socialdemokraterna riktar ny kritik mot Mattias Askerson (M), denna gång för att han skickat brev till migrationsminister Morgan Johansson.

mp_host_helsida
bostad_helsida

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

2020_helsida
centrum_helsida2020
dack-helsida
connys_helsida
helsida_var2021

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

defacto_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
bostad_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
nrh
mp-outsider
dack-outsider
centrum_sommar_out