moderaterna_panorama
Pernilla Bergqvist (L)Foto: Sigtuna kommun/Kari Kohvakka

Satsning på skolbiblioteken

Sigtuna kommun har antagit en plan för att utveckla biblioteken för framtiden: - Studier visar att läsning höjer kunskapsresultaten i alla ämnen, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

Barn- och ungdomsnämnden antog den nya biblioteksplanen före midsommar kallad ”Framtidens skolbibliotek”. Enligt ett pressmeddelande från Sigtuna kommun ska planen stärka grundskolans skolbiblioteksverksamhet genom att skapa en likvärdig och långsiktig verksamhet som gynnar elevers kunskapsinhämtning.

Verksamheterna ska stärkas med en central skolbibliotekariepå 50 procent under kommande läsår. Bibliotekarien ska bland annat ha ansvar för det överrappande arbetet, leda kommunens skolbibliotek och leda övergripande läsprojekt med fokus på yngre barn.

Skolbibliotekstjänster inrättas även på S:t Olofs skola, Ekillaskolan och Valstaskolan.
– Vår förhoppning och övertygelse är att Framtidens skolbibliotek kommer att öka läsningen på såväl skoltid som fritid och bidra till att vi i större utsträckning tillvaratar nyanländas och flerspråkiga elevers behov, säger Carmen Blom, biträdande förvaltningschef på barn- och ungdomsförvaltningen.

sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

liber_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

2020_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
mp_helsida_april
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

marinan_helsida
connys_helsida
ewas_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
mp_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
nrh
centrum_sommar_outsider2022
connys
ewas_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
swedol_outsider