centrum_panorama2020
Polisen genomför kontroller i hela länet på strategiskt utvalda platser där man vet att det förekommer julbord. Foto: Pressbild/Krav/Arkiv

Satsning på nykterhetskontroller i samband med julborden

Polisen kommer i år igen att genomföra trafikkontroller med anledning av att fler förväntas köra hem efter julborden.

Polisen har denna vecka trafiksäkerhetsvecka med anledning av att det är många som kan hamna i miljöer där det förekommer alkohol och att det därefter finns personer som sätter sig i bilen och kör efter att ha druckit alkohol. Fokus är att höja kunskapen om faran med alkohol och droger i trafiken.
– Alkohol är en av de största trafikfarorna i dag. När vi återkallar körkort för personer som kört alkoholpåverkade är det en trafiksäkerhetshöjande åtgärd. I fjol återkallade vi 5 746 körkort på grund av rattfylleri och drograttfylleri, säger Åsa Bergqvist, enhetschef på Transportstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Anledningen till att polisen i förhand går ut och informerar om kontrollerna är för att stoppa onyktra innan de sätter sig bakom ratten:
– Målet är inte att lagföra så många som möjligt, utan att genom synliga kontroller förebygga brott och minimera antalet onyktra förare på våra vägar, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polismyndigheten.

marina_helsida
speedy_helsida
coronakrisen

Inget aprilskämt i år

Notiser På grund av den rådande situationen i Sverige och världen så kommer märsta.nu inte leverera ett Aprilskämt idag.

centrum_helsida2020
salong_elisabeth_helsida
ridskola2020_helsida

Inbrottstjuvarna håller låg profil

Notiser För andra veckan i rad noterades inte ett enda inbrott i kommunen enligt Polise: - Folk är hemma. Det tvåbenta inbrotts-skyddet fungerar, säger Grannsamverkarnas ordförande David Lundqvist.

festspec_corona_helsida
coronakrisen

Rekordmånga varsel

Nyheter Rekordmånga i länet har varslats enligt siffror från Arbetsförmedlingen: - Vi har aldrig tidigare sett så höga varseltal under en månad. Den senaste veckan har antalet personer berörda av varsel fördubblats. Vi ser nu också en spridning till transport och handel, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

2020_helsida
defacto_helsida
happy_homes_mars
EXTRA

Skottljud var fyrverkerier

Blåljus Sent på fredagskvällen larmades polis om skottljud i Märsta: - Det är ingen skottlossning. Det är folk som skjuter raketer, sa Jenny Ryberg, vakthavande befäl vid regionsledningscentralen till Aftonbladet under natten.

oppning_salongelisabeth_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
festspec_corona_outsider
swedol_outsider
nrh
marina_outsider
ridskola_2020_outsider