moderat_jul_nyar
Polisen genomför kontroller i hela länet på strategiskt utvalda platser där man vet att det förekommer julbord. Foto: Pressbild/Krav/Arkiv

Satsning på nykterhetskontroller i samband med julborden

Polisen kommer i år igen att genomföra trafikkontroller med anledning av att fler förväntas köra hem efter julborden.

Polisen har denna vecka trafiksäkerhetsvecka med anledning av att det är många som kan hamna i miljöer där det förekommer alkohol och att det därefter finns personer som sätter sig i bilen och kör efter att ha druckit alkohol. Fokus är att höja kunskapen om faran med alkohol och droger i trafiken.
– Alkohol är en av de största trafikfarorna i dag. När vi återkallar körkort för personer som kört alkoholpåverkade är det en trafiksäkerhetshöjande åtgärd. I fjol återkallade vi 5 746 körkort på grund av rattfylleri och drograttfylleri, säger Åsa Bergqvist, enhetschef på Transportstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Anledningen till att polisen i förhand går ut och informerar om kontrollerna är för att stoppa onyktra innan de sätter sig bakom ratten:
– Målet är inte att lagföra så många som möjligt, utan att genom synliga kontroller förebygga brott och minimera antalet onyktra förare på våra vägar, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polismyndigheten.

teatergrillen_helsida
oppethus_helsida
happyhomes_50

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

connys_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
nrh
connys
teatergrillen_outsider
oppethus_outsider