moderaterna_tack
Foto: Jamshid Jamshidi

Satsning på fler hyresrätter över hela länet

Kommunerna i Stockholms län ska byggas 49 000 bostäder de kommande två åren, ca 1300 av dessa bidrar Sigtuna kommun med: - Över 14 000 hyresrätter uppges påbörjas de kommande två åren, och där blir det troligen inget fall. Det är glädjande för det behöver bli fler hyresrätter, säger Länsstyrelsens utvecklingsledare Henrik Weston.

Länsstyrelsens årliga bostadsenkät till kommunerna visar att 49 000 bostäder ska byggas i länet under 2018-2019. 505 av dessa väntas stå klara i Sigtuna kommun i år, det rör sig om samtliga upplåtelseformer samt 20 trygghetsbostäder. Största problemet som kommunerna uppges ha är överklaganden av detaljplaner och konflikter med allmänna intressen enligt PBL, 8 av 26 kommuner i länet har också uppgett att hårdare lånevillkor påverkar bostadsbyggandet.

Fler bostäder 2019
Under 2019 ökar bostadsbyggandet generellt i länet och även i Sigtuna kommun då det ska uppföras 835 bostäder, då ska även 80 seniorbostäder byggas.
– Kommunernas siffror visar på en optimism, men som man ändå måste ta med en nypa salt. Med bakgrund av vad som hänt den senaste tiden med svårsålda nyproducerade lägenheter så bedömer Länsstyrelsen att byggandet kommer att avta i år. Hur mycket är ännu för tidigt att säga, säger Henrik Weston, utvecklingsledare vid Länsstyrelsens enhet för samhällsplanering.

defacto_banner_sep
defacto_host2018
happy_homes_juli
Extra

Ungdomsbråk i Valsta

Blåljus Två ungdomsgängs slogs i Valsta under eftermiddagen: - En person blödde näsblod mem behövde inte sjukvård, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral

hostfest_centrum

Olycka vid Haga

Blåljus Flera bilar krockade vid Haga och framkomligheten till och från Sigtuna är begränsad.

Extra

Biljakt på E4:an slutade vid Eurostop – en man gripen

Blåljus En bil vägrade stanna på E4:an vid Uppsala och en polisjakt inleddes. Färden tog slut på Eurostops parkering där föraren greps misstänkt för en rad olika brott. – Vi har även tagit bilen i beslag eftersom att personen är misstänk för liknande brottslighet i närtid, säger Johan Sohlberg vid Uppsalapolisen.

outsider
komvuxq3_4
sbrf_sep
connys
objekt3
sigtunavatten_standard
skanela_matcher18-19
objekt2
Norra Redovisningshuset
objekt4
sportfiske_banner
nfc_vinter