moderaterna_juni
Foto: Jamshid Jamshidi

Satsning på fler hyresrätter över hela länet

Kommunerna i Stockholms län ska byggas 49 000 bostäder de kommande två åren, ca 1300 av dessa bidrar Sigtuna kommun med: - Över 14 000 hyresrätter uppges påbörjas de kommande två åren, och där blir det troligen inget fall. Det är glädjande för det behöver bli fler hyresrätter, säger Länsstyrelsens utvecklingsledare Henrik Weston.

Länsstyrelsens årliga bostadsenkät till kommunerna visar att 49 000 bostäder ska byggas i länet under 2018-2019. 505 av dessa väntas stå klara i Sigtuna kommun i år, det rör sig om samtliga upplåtelseformer samt 20 trygghetsbostäder. Största problemet som kommunerna uppges ha är överklaganden av detaljplaner och konflikter med allmänna intressen enligt PBL, 8 av 26 kommuner i länet har också uppgett att hårdare lånevillkor påverkar bostadsbyggandet.

Fler bostäder 2019
Under 2019 ökar bostadsbyggandet generellt i länet och även i Sigtuna kommun då det ska uppföras 835 bostäder, då ska även 80 seniorbostäder byggas.
– Kommunernas siffror visar på en optimism, men som man ändå måste ta med en nypa salt. Med bakgrund av vad som hänt den senaste tiden med svårsålda nyproducerade lägenheter så bedömer Länsstyrelsen att byggandet kommer att avta i år. Hur mycket är ännu för tidigt att säga, säger Henrik Weston, utvecklingsledare vid Länsstyrelsens enhet för samhällsplanering.

Bilbrand i Valsta

Blåljus Två bilar brann under natten i Valstavägen: - De har inte börjat brinna av sig själva, så mycket vet vi i alla fall, säger Mats Almquist, vakthavande befäl på regionledningscentralen i Stockholm, till Aftonbladet.

sportfiskebanner2
februari
EXTRA

Khalifa beviljas inte ansvarsfrihet

Politik Kommunfullmäktige ger inte förre kommunstyrelseordföranden Ibrahim Khalifa (S) ansvarsfrihet för sin tid som ordförande i Kommunstyrelsen för tiden 1 januari-21 september 2017: - Det hela är enkelt – har man brutit mot kommunallagen, då SKA man inte beviljas ansvarsfrihet, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

brf_englamarken
sap_valet2018
vuxenutbildning2

Barnrum för 9-12-åringar på bibliotek

Ung & Student Ett rum för 9-12-åringar har invigts på Märsta bibliotek: - Hela idén till rummet är från barnen själva och de har också varit delaktiga i att skapa det, säger barnbibliotekarien Hedda Svenblad.

Trafikstrategin får vänta

Nyheter Kommunen avbryter arbetet med att ta fram en trafikstrategi, detta för att en ny översiktsplan kommer att tas fram under kommande mandatperiod.

sigtunavatten_standard
objekt3
sap_outsider
vuxentutbildning
connys
objekt4
nfc_vinter
outsider_moderat
standard_ridskola
val2018
forskontor
outsider_defacto
objekt2
Norra Redovisningshuset
veterankraft_standard