februari
Foto: Jamshid Jamshidi

Satsning på fler hyresrätter över hela länet

Kommunerna i Stockholms län ska byggas 49 000 bostäder de kommande två åren, ca 1300 av dessa bidrar Sigtuna kommun med: - Över 14 000 hyresrätter uppges påbörjas de kommande två åren, och där blir det troligen inget fall. Det är glädjande för det behöver bli fler hyresrätter, säger Länsstyrelsens utvecklingsledare Henrik Weston.

Länsstyrelsens årliga bostadsenkät till kommunerna visar att 49 000 bostäder ska byggas i länet under 2018-2019. 505 av dessa väntas stå klara i Sigtuna kommun i år, det rör sig om samtliga upplåtelseformer samt 20 trygghetsbostäder. Största problemet som kommunerna uppges ha är överklaganden av detaljplaner och konflikter med allmänna intressen enligt PBL, 8 av 26 kommuner i länet har också uppgett att hårdare lånevillkor påverkar bostadsbyggandet.

Fler bostäder 2019
Under 2019 ökar bostadsbyggandet generellt i länet och även i Sigtuna kommun då det ska uppföras 835 bostäder, då ska även 80 seniorbostäder byggas.
– Kommunernas siffror visar på en optimism, men som man ändå måste ta med en nypa salt. Med bakgrund av vad som hänt den senaste tiden med svårsålda nyproducerade lägenheter så bedömer Länsstyrelsen att byggandet kommer att avta i år. Hur mycket är ännu för tidigt att säga, säger Henrik Weston, utvecklingsledare vid Länsstyrelsens enhet för samhällsplanering.

februari

Så många rattsurfare har åtalats

Nyheter Fem personer i Norrort som Sigtuna kommun tillhör har åtalats enligt den nya lag som trädde i kraft med förbud om att hålla i en telefon i handen när man kör bil.

aretsforetag
forskontor

Bostadsaffären ger bidrag till välgörenhet

Bostad I samband med att Fastighetsbyrån säljer bostäder så erbjuds säljaren att skänka ett bidrag till en välgörenhetsorganisation: - Det känns roligt att kunna bidra och samtidigt låta säljaren själv välja var de vill att vi skänker vår gåva, säger Jakob Ekerot, franchisetagare på Fastighetsbyrån i Sigtuna/Märsta/Rosersberg.

foretagarlunch

Minister kommer till Märsta

Politik Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kunke (MP) kommer till Kulturskolan i Märsta på måndag för att presentera sin kulturproposition: - Jag blev uppringd av Regeringskansliet nu i veckan och de sa att kulturministern gärna ville presentera propositionen på vår kulturskola, för hon hade hört så mycket bra och spännande om vår verksamhet, säger Eva Sjögren van Berkel, Kulturskolechef.

pedagog2018
EXTRA

Man hittad död i bostadsområde

Blåljus Efter att en man hittats avliden i Märsta finns polis på plats: - Det är en person som fallit från en balkong långt upp i ett hus. Det är vad vi kan säga just nu, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningcentral.

Svag uppgång på bostadsmarknaden

Bostad Bostadspriserna visar en uppgång i kommunen och länet även om tremånadersperioden pekar ner: - Det är troligtvis effekten av amorteringskravet, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, till SVT Stockholm

Avmontering av skipstop påbörjad – Andersson: Jobbar för fler avgångar

Nyheter Skipstop kommer att skippas på tre avgångar under morgnarna för att stanna i Rotebro och Ulriksdal, hur det blir 2019 är dock skrivet i stjärnorna: - Jag jobbar för att vi ska utöka trafiken till och från Märsta, säger Bosse Andersson (C), landstingsledamot och ersättare i Trafiknämnden.

Trafikkontroller hela veckan

Nyheter Denna vecka har Polisen en nationell satsning på trafikkontroller med fokus på nykterhet: - Alltför många av de olyckor där någon dör eller skadas svårt i trafiken är alkohol- eller drogrelaterade. Med alkohol eller andra droger i kroppen är du en livsfarlig bilförare, både för dig själv och för andra, säger Ursula Eriksson, trafikstrateg vid polisen.

nfc_vinter
sigtunavatten_standard
standard_ridskola
standard_start
matcher_skanela
standard
Festspecialisten – Standard
objekt3
sangensemble
Norra Redovisningshuset
veterankraft_standard
objekt4
objekt2
outsider_defacto
vuxentutbildning