julbanner
Foto: Jamshid Jamshidi

Satsning på fler hyresrätter över hela länet

Kommunerna i Stockholms län ska byggas 49 000 bostäder de kommande två åren, ca 1300 av dessa bidrar Sigtuna kommun med: - Över 14 000 hyresrätter uppges påbörjas de kommande två åren, och där blir det troligen inget fall. Det är glädjande för det behöver bli fler hyresrätter, säger Länsstyrelsens utvecklingsledare Henrik Weston.

Länsstyrelsens årliga bostadsenkät till kommunerna visar att 49 000 bostäder ska byggas i länet under 2018-2019. 505 av dessa väntas stå klara i Sigtuna kommun i år, det rör sig om samtliga upplåtelseformer samt 20 trygghetsbostäder. Största problemet som kommunerna uppges ha är överklaganden av detaljplaner och konflikter med allmänna intressen enligt PBL, 8 av 26 kommuner i länet har också uppgett att hårdare lånevillkor påverkar bostadsbyggandet.

Fler bostäder 2019
Under 2019 ökar bostadsbyggandet generellt i länet och även i Sigtuna kommun då det ska uppföras 835 bostäder, då ska även 80 seniorbostäder byggas.
– Kommunernas siffror visar på en optimism, men som man ändå måste ta med en nypa salt. Med bakgrund av vad som hänt den senaste tiden med svårsålda nyproducerade lägenheter så bedömer Länsstyrelsen att byggandet kommer att avta i år. Hur mycket är ännu för tidigt att säga, säger Henrik Weston, utvecklingsledare vid Länsstyrelsens enhet för samhällsplanering.

fme_jul
EXTRA

Uppdaterad Ingen brand på krog

Blåljus Brandkår larmades till en krog i Sigtuna där det skulle ha brunnit inne i byggnaden: -Det var ingen brand, uppger Storstockholms räddningscentral.

lager_bilnet
julbanner2
defacto_host2018
icavalsta_julbanner
EXTRA

Vinterkräksjukan slår till

Nyheter Det är kräksjuketider och på flera skolor i kommunen har barn insjuknat eller fått skickas hem mitt under pågående skoldag.

sigtuna_funkis
happy_homes_juli
arlandamordet

Åklagare ville häkta för brott mitt griftefriden

Notiser Mannen som misstänks för mordet på Tess som hittades utanför Arlanda är fortsatt misstänkt men rätten anser inte att han ska häktas för brott mot griftefriden.

sportfiskebanner2
vanster_jul
objekt3
funkis_2
sigtunavatten_standard
nrh_lania
connys
colorama_vinter
objekt4
komvuxq3_4
outsider
objekt2