defacto_pan2020
Mattias Älgamo till vänster med sitt team på första skräpplockardagenFoto: Pressbild

Satsning på att få företag att plocka skräp

ABS Wheels startade har som miljömål att hjälpa till att hålla skogen ren och startade under onsdagen med att plocka nio kilo skräp.

Nio kilo skräp blev facit när ABS Wheels i Arlandastad gav sig ut för att plocka i skogarna i kommunen. Skräpplockandet är en del av företagets nya miljömål för 2020, det vill säga att avsätta tid för att hjälpa till att rensa skräp i skogarna.
– Syftet med det här är att visa andra lokala företag hur mycket skräp man kan få bort från våra lokala skogar, i vårt fall har vi samlat in cirka nio kilo skräp bara genom att avsätta en timme, om fler företag kan tänka sig ställa upp en gång i månaden så lär detta gynna både miljö och Märsta kommun, berättar Mattias Älgamo, operations manager på ABS Wheels.

Det som teamet hittade mest av var plast och cigarettfimpar. Till nästa omgång av skrärpplockningen kommer ABS att bege sig ut med fler i personalstyrkan samt att man även ska få med sig en anställd från varje företag runt Arlandastadområdet.

2020_helsida
marina_helsida
coronakrisen

Biljettkontrollerna pausas

Nyheter SL pausar sina biljettkontrollanters arbete från och med denna vecka: - På grund av smittspridningen behöver vi alla hjälpas åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen.

centrum_helsida2020
coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

speedy_helsida
festspec_corona_helsida
happy_homes_mars
defacto_helsida
ridskola2020_helsida
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

speedy_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
festspec_corona_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh