centrum_panorama2020
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Satsning för att minska ungdomsstök på Valborg

Valborg är helgen då många unga för första gången kommer i kontakt med alkohol. Kommunen intensifierar i vanlig ordningen det förebyggande arbetet tillsammans med Länsstyrelsen i Stockholm.

centrum_artikel

Tillsammans med med kommunerna i Stockholms Län arbetar Länsstyrelsen för att minska föräldrars langning av alkohol till ungdomar. De senaste året har man också satsat resurser på att nu unga vuxna med kampanjer och lokala mobiliseringsinsatser.
– Med kampanjen Hejdå alkoholskador hoppas vi kunna nå unga vuxna, ta död på en del av de myter som finns kring langning och få fler unga att ta ställning mot att bjuda eller köpa ut till minderåriga. Då skulle många av de alkoholskador som ungdomsdrickandet leder till minska, som till exempel att köra på fyllan, hamna i slagsmål eller ligga med fel person, säger Kaisa Snidare, samordnade för alkohol- drogfrågor på Länsstyrelsen.

Enligt Länsstyrelsen skulle 6 av 10 16-åringar avstå från att skaffa alkohol om inte de fick tag på den genom någon som de känner. Vanligaste källan är kompisar, pojk- och flickvänner samt kompisars syskon. Sigtuna kommun har förberett sig för att hantera ungdomar ute på valborgskvällen och uppmanar invånare att ställa upp på vuxenvandring med utgångspunkt från Midgårdsvallen. Kommunens politiker har också bjudits in att delta och samlingen sker 18.00.

speedy_helsida
sommarlov_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

connys_helsida
stottasigtuna_helsida
marina_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

studenten2020_helsida
defacto_helsida

Krafttag mot tjuvfiske i Garnsviken

Nyheter Nu ska Sigtuna fiskevårdsförening och Sportfiskarna ta krafttag mot tjuvfiske i främst Garnsviken som en del i ett projekt med Sigtuna kommun och Länsstyrelsen i Uppsala och Stockholm.

valvet_helsida
coronakrisen

Varslen närmar sig 40 000

Notiser Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

kcbygg_helsida
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
studeravidare_outsider
sommarlov_outsider
speedy_outsider
nrh
swedol_outsider
studenten2020_outsider
stottasigtuna_outsider
ridskola_2020_outsider
kcbygg_outsider
valvet_outsider