moderaterna_panorama
Lars Björling (SfS)Foto: Sigtuna kommun

Satsar på sportis för att locka ungdomarna till idrotten

Taxorna inom kultur- och fritidsverksamheten höjs inte för 2022: - Fokus för nästa år är att fortsätta stötta föreningarna att få tillbaka de medlemmar som lämnat verksamheterna under pandemin, säger Lars Björling (SfS), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Kommunen gör totalt sett ett överskott för 2020 men Kultur- och fritid backade med tre miljoner på grund av uteblivna intäkter från fram för allt simhallar men även uthyrning av lokaler. I år låg prognosen minus fem miljoner men man har fått coronakompensation och det ser ut att bli ett nollresultat, såvida inte nya restriktioner införs som påverkar verksamheten under hösten till årsskiftet.

Med anledning av det ekonomiska läget blir det varken höjning eller sänkning av taxorna för 2022. Lars Björling (SfS) berättar att man under 2022 ska stötta föreningar att få tillbaka medlemmar sm lämnar verksamheter under pandemin:
– Vi introducerar en fritidsverksamhet typ ”sportis” där fokus initialt kommer att vara just att få tillbaka barn och ungdomar till aktiviteterna. Vi behöver också se hur alla extra pengar som kommer från regeringen når ut till föreningarna. Det viktiga nu är att stabilisera verksamheterna och då rör vi inte taxor och andra avgifter.

 

centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
liber_helsida
ewas_helsida
helgens resultat

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Märsta IK vann och befäster andraplatsen i tabellen. Här hittar du resultat och målskyttar från den gångna helgens matcher.

2020_helsida
mp_helsida_april
marinan_helsida
EXTRA

Raschke lämnar RIK efter 18 år

Innebandy Fredrik "Pysen" Raschke som varit engagerad i Rosersbergs IK under 18 års tid, varav 15 år i seniorsammanhang, lämnar nu klubben: - Jag har så mycket att tacka Rosersbergs IK, RA19 & innebandyn för! Den har format mig som människa, fostrat mig som ledare & givit mig så många fantastiska bekantskaper & vänner!

Sju medaljer på NM

kampsport Nordiska mästerskapen i Borlänge avgjordes under lördagen och Kim Taekwondos sju deltagare kom hem med varsin medalj.

ukrainakriget

Startar upp idrott för flyktingbarnen

Sport Skånela IF och Märsta IK har startat upp ett projekt med idrott för ukrainska flyktingbarn: - Genom denna aktivitet kan vi kanske ge dem en möjlighet att glömma deras, just nu, sorgliga vardag. Vi möjliggör ett s.k ”andningshål” där de endast ska ha fokus på att ha roligt och vara barn, säger Skånelas herrtränare Jimmy Karlsson som är engagerad i aktiviteten.

helgens matcher

Derbydags på Nationaldagen

Fotboll På torsdagskvällen inleddes helgens matcher med två av bygdens lag i spel. På Nationaldagen summeras helgen med ett derby i Division 4.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
mp_outsider2022
marina_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys
moderat_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider