moderater_pan_sommar
Lars Björling (SfS)Foto: Sigtuna kommun

Satsar på sportis för att locka ungdomarna till idrotten

Taxorna inom kultur- och fritidsverksamheten höjs inte för 2022: - Fokus för nästa år är att fortsätta stötta föreningarna att få tillbaka de medlemmar som lämnat verksamheterna under pandemin, säger Lars Björling (SfS), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

centrum_artikel

Kommunen gör totalt sett ett överskott för 2020 men Kultur- och fritid backade med tre miljoner på grund av uteblivna intäkter från fram för allt simhallar men även uthyrning av lokaler. I år låg prognosen minus fem miljoner men man har fått coronakompensation och det ser ut att bli ett nollresultat, såvida inte nya restriktioner införs som påverkar verksamheten under hösten till årsskiftet.

Med anledning av det ekonomiska läget blir det varken höjning eller sänkning av taxorna för 2022. Lars Björling (SfS) berättar att man under 2022 ska stötta föreningar att få tillbaka medlemmar sm lämnar verksamheter under pandemin:
– Vi introducerar en fritidsverksamhet typ ”sportis” där fokus initialt kommer att vara just att få tillbaka barn och ungdomar till aktiviteterna. Vi behöver också se hur alla extra pengar som kommer från regeringen når ut till föreningarna. Det viktiga nu är att stabilisera verksamheterna och då rör vi inte taxor och andra avgifter.

 

dack-helsida
bostad_helsida
connys_helsida

Nilsson stannar i Skånela

Handboll Skånelas trotjänare Marcus Nilsson förlänger kontraktet med moderklubben: - Det var ett enkelt beslut, säger Nilsson i en kommentar.

centrum_helsida2020
helsida_var2021
herrallsvenskan

Heroisk vändning när Skånela vann

Handboll Skånela svarade för en heroisk vändning mot OV efter underläge i paus med sex bollar: - Vi skulle gå in som hungriga tigrar men gick in som tama får, sa tränare Jimmy Karlsson om starten.

mp_host_helsida
damallsvenskan

Skånela föll trots 31 mål

Handboll Skånela som inlett Damallsvenskan tungt noterade ett tredje nederlag i Vikingahallen mot OV Helsingborg: - Idag tycker jag att vi på allvar har möjlighet att vinna, sa tränare Fredrik Söderberg Wernheim efter matchen.

2020_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
Extra

F14 vidare i USM

Handboll Skånelas F14-lag är vidare i USM efter tre klara segrar hemma i Vikingahallen.

Märsta Syrianska FC klarade kontraktet

Fotboll Det krävdes en enda seger för att Märsta Syrianska FC skulle hålla sig kvar, den kom i sista omgången mot Persien: - Känns väldigt skönt att vi kunde säkra kontraktet i femman inför nästa säsong, säger tränaren Abu Khan.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
mp-outsider
connys
nrh
bostad_outsider
dack-outsider