center_pan21
Asif och systern Sofia i nya Maharaja store i Märsta CentrumFoto: Daniel Iskandar

Satsar på mat från hela världen Märsta Centrum

Familjen Ahmad som bott i Märsta sedan 1970-talet startar en butik med all världens mat: - Intresset för utländsk matkultur ökar, säger Asif Ahman.

centrum_artikel

Familjen Ahmad tar emot i den nya butiken Maharaja Supermarket i Märsta Centrum. Butiken ligger vägg i väg med Systembolaget. Det är en omfattande satsning som görs på matkultur från alla världens hörn. Här finns onekligen något för alla.
– Utländsk matkultur ökar och det är inte bara personer ur en etnisk grupp som har intresse utan det är alla möjliga som upptäcker olika typer av mat, berättar Asif Ahmad.

Asifs pappa Imtiaz kom till Märsta i slutet av 1970-talet, familjen har bott här sedan dess. Butiken kommer drivas som ett familjeföretag där alla engagerar sig men troligtvis behöver man också anställa. Man har verksamheter och en grossist i Finland där man levererar produkter till restauranger i Finland och Estland. Men detta blir första butiken i Sverige.
– Vi tror det finns behov i Märsta, det finns ju liknande butiker i Valsta och Märsta dal men vår täcker in det mesta och är inte inriktad på en speciell del av världen, säger Asif.

När man kommer in möts man av produkter från Polen, Balkan, Ryssland, Indien, Mellanöstern, Iran, Sydostasien, Afrika med mera. Det finns kött, fisk, fågel, grönsaker. Utbudet är brett och för matälskaren som gillar att uppleva nytt är den verkligen butiken som har allt.
– Det är annat utbud än vad vanliga livsmedelsbutiker erbjuder, fortsätter Asif.

connys_helsida

Ökat intresse för parrelationskurs

Näringsliv I Herresta lada märker Tord och Helene Olsson det ökande intresset för parrelation under pandemin:- Det som är särskilt spännande nu är att intresset för denna parkurs ökat rejält, högst sannolikt pga att man arbetat mera hemifrån under pandemin och kanske slitit lite mer på varann i vardagen när livet inte rullat på som vanligt, uppger Tord Olsson

defacto_helsida
helsida_var2021

Flyget återhämtar sig nästan helt till 2027

Näringsliv Redan till 2023 väntas flyget ha återhämtat sig till 80 procent och 2027 nästan helt som innan pandemin. - Det bästa vore naturligtvis att fokusera på att tillgodose en hög tillgänglighet, inom landet och internationellt, samtidigt som man söker sätt att bejaka teknikutvecklingen och förbättra förutsättningarna till utsläppsminskningar. Då bör man satsa på att rusta och bygga ut Arlanda för framtidens flyg, säger Carl Bergkvist, näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare.

vaccin
mp_host_helsida
happyhomes_sommar2020
dack-helsida
2020_helsida

Snap-on etablerar i Arlandastad

Näringsliv Snap-on etablerar genom konceptet Car-o-Liner i Arlandastad: - Car-O-Liner sökte ett sammanhang med möjlighet till samarbete och en plats som ligger strategiskt rätt. Här hittade vi rätt förutsättningar för oss att nå vår målgrupp och våra kunder. Vi är dessutom redan en etablerad samarbetspartner och leverantör av teknisk utbildning till flera av de varumärken som finns här, säger Anna Nilsson, Manager Academy, Snap-on Equipment.

centrum_helsida2020
bostad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dack-outsider
ridskola_2020_outsider
connys
mp-outsider
vaccin-outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
bostad_outsider
swedol_outsider
nrh