moderaterna_panorama
Asif och systern Sofia i nya Maharaja store i Märsta CentrumFoto: Daniel Iskandar

Satsar på mat från hela världen Märsta Centrum

Familjen Ahmad som bott i Märsta sedan 1970-talet startar en butik med all världens mat: - Intresset för utländsk matkultur ökar, säger Asif Ahman.

Familjen Ahmad tar emot i den nya butiken Maharaja Supermarket i Märsta Centrum. Butiken ligger vägg i väg med Systembolaget. Det är en omfattande satsning som görs på matkultur från alla världens hörn. Här finns onekligen något för alla.
– Utländsk matkultur ökar och det är inte bara personer ur en etnisk grupp som har intresse utan det är alla möjliga som upptäcker olika typer av mat, berättar Asif Ahmad.

Asifs pappa Imtiaz kom till Märsta i slutet av 1970-talet, familjen har bott här sedan dess. Butiken kommer drivas som ett familjeföretag där alla engagerar sig men troligtvis behöver man också anställa. Man har verksamheter och en grossist i Finland där man levererar produkter till restauranger i Finland och Estland. Men detta blir första butiken i Sverige.
– Vi tror det finns behov i Märsta, det finns ju liknande butiker i Valsta och Märsta dal men vår täcker in det mesta och är inte inriktad på en speciell del av världen, säger Asif.

När man kommer in möts man av produkter från Polen, Balkan, Ryssland, Indien, Mellanöstern, Iran, Sydostasien, Afrika med mera. Det finns kött, fisk, fågel, grönsaker. Utbudet är brett och för matälskaren som gillar att uppleva nytt är den verkligen butiken som har allt.
– Det är annat utbud än vad vanliga livsmedelsbutiker erbjuder, fortsätter Asif.

centrum_sommar2022_helsida

Eltransporter igång till och från Rosersberg

Näringsliv Apoteas eltransporter är igång mellan Rosersberg och Morgongåva utanför Uppsala: -Apoteas fokus har alltid varit snabba leveranser, men vi har även utforskat olika möjligheter för mer hållbara fraktalternativ, Pär Svärdson, vd Apotea.

liber_helsida

Arlanda i fokus under Sigtunas dag i Almedalen

Näringsliv Sigtuna kommun kommer att finnas i Almedalen och ha en egen dag med fokus på Arlanda: - Arlanda flygplats är extremt viktig för Sigtuna kommun och påverkar det mesta vi gör. Därför är det viktigt att vi på olika sätt tar initiativ till att lyfta alla de möjligheter och utmaningar som kommer med rollen som värdkommun för Sveriges största flygplats, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

ewas_helsida
marinan_helsida
mp_helsida_april
defacto_helsida
2020_helsida
connys_helsida

Stjärnkrögarens attack på säkerhetskaoset

Näringsliv Pontus Frithiof som driver Pontus By the air på Terminal 5 riktar en kraftig känga mot Swedavia för deras sätt att hantera kökaoset i säkerhetskontrollerna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ewas_outsider
marina_outsider
nrh
moderat_outsider
connys
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider