moderat_jul_nyar
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Säsongen är över för Skånela

Trots en stark upphämtning av Skånela sista kvarten så är det slutspelat för i år, en poäng räckte inte samtidigt som både Hallby och Önnered vann sina matcher. Nu är det också klart att skånelaikonen Jesper Östlund gjort sitt sista framträdande i klubben för den här gången: - Det blir jobbiga farväl av killarna, sa han efter matchen.

En hyfsad start där Skånela är med förbyttes till en sämre avslutning på första och där Rimbo kunde koppla grepp. Hemmalaget Rimbo ledde ett tag med sju bollar men till paus putsade Skånela till siffran, 18-14.
– Första är inte bra, försvarsmässigt inte bra, vi tjuvar i situationer. Vi gör det bättre i andra, då är vi tätare och det är synd att det inte räcker, konstaterar tränare Jimmy Karlsson.

Stark avslutning
I andra var Skånela i konstant underläge mellan 3-5 bollar, först sista kvarten när i praktiken det stod klart att både Önnered och Hallby skulle behålla sina platser plockade Skånela in mål för mål. Sista kvarten vinner man med 9-4 och slutresultatet skrevs till 35-35. En hysterisk rolig och stundtals dramatisk match som enbart bjöd på en vinnare då Rimbo klarar kontraktet i och med poängen.
– Det är något som karaktäriserat laget under våren att komma tillbaka, synd att vi inte hade högre lägstanivå i höstas, jag tycker att vi förtjänade kval med den formen vi hade, sa Jimmy Karlsson.

Tung höst blev svår att reparera
För Skånela förlorades säsongen så klart inte nu under våren utan i höstas som var på nytt tung för laget på samma sätt som förra året, Nu har man gjort klart med stommen för kommande säsong men får klara sig utan Jesper Östlund i lagledningen, återstår även att se om det går spelare upp i seriesystemet eller om några väljer att söka lyckan i andra klubbar. En som bör vara eftertraktad på marknaden är talangen Fredrik Olsson.
– Vi kommer att träffas i morgon, sen är det hejdå. Vemodigt självklart. Det blir jobbiga farväl av killarna, jag har brytt mig om dem i många år och i en förening jag högaktar. Skånela är djupt rotat i mitt hjärta, tungt att det var sista matchen med gänget, sa Jesper Östlund.

Östlund hyllar laget
Östlund passade på att hylla sitt lag både för insatsen i Rimbo och för den säsong Skånela gjort, fram för allt under våren.
– Vi kämpar hela matchen, mitt i matchen får vi reda på att vi måste vina med minst tio, då börjar vi chansa och sen inser vi att det inte skulle räcka, det blev olika direktiv och hafsigt. Men jag är superstoet över vad vi har åstadkommit, både under våren och här idag. Hade varit roligt att åka härifrån med två poäng men så är det. Många lag har kommit hit och förlorat.

Målen
Rahali 7, Hedwall 6, Ganibegovic 6, Olsson 5, Frank 3, Ladan 2, Söderman 2, Nilsson, Nielsen, Holmberg, Byström

colorama_jul

Pantzar i EM-kval

Basket Melwin Pantzar som bytt klubb till Monaco är med i landslaget igen: - Det ska bli jätteroligt att se Olle och Melwin tillsammans med de stora pojkarna, säger landslagsansvarige Fredrik Joulamo.

defacto_helsida

Samlar in pengar till Barncancerfonden

Innebandy Arlanda IBK kommer i samband med sina hemmamatcher på lördag att samla in pengar till förmån för Barncancerfonden: - På initiativ av vårt herrlag samlar vi in så mycket pengar vi bara kan till barncancerfonden. Alla lag i föreningen är med och bidrar på olika sätt. Vi gör detta tillsammans för framtiden. Alla kan inte göra allt, men alla kan bidra med något, säger ordförande Marianne Isoz Henriksson.

sigtunavatten_standard
hockeyettan

Wings vann mot Hanviken

Ishockey Wings kom snabbt in på segerspåret igen efter förlusten mot Sollentuna. På onsdagskvällen besegrades Hanviken.

teatergrillen_helsida
happyhomes_2019
centrum_helsida2020

Sigtunabo dömer Junior-VM

Ishockey Andreas Harnebring från Sigtuna är med och dömer Junior-hockey VM i Tjeckien: - Det ska bli oerhört kul att för första gången åka iväg på JVM som man själv har följt hemifrån under många år, säger Harnebring till Svenska hockeyförbundets sajt.

EXTRA

Karlsson om ”Stocken”: Vi är inte bästa vänner

Handboll Det är ingen hemlighet att Jimmy Karlsson och Andreas Stockenberg inte är bästa vänner, på lördag kommer "Stocken" till Vikingahallen igen: - Han står inte för det ledarskap jag står för, säger Jimmy Karlsson till märsta.nu

teatergrillen_outsider
nrh
connys