bostadsformedling
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Säsongen är över för Skånela

Trots en stark upphämtning av Skånela sista kvarten så är det slutspelat för i år, en poäng räckte inte samtidigt som både Hallby och Önnered vann sina matcher. Nu är det också klart att skånelaikonen Jesper Östlund gjort sitt sista framträdande i klubben för den här gången: - Det blir jobbiga farväl av killarna, sa han efter matchen.

centrum_artikel

En hyfsad start där Skånela är med förbyttes till en sämre avslutning på första och där Rimbo kunde koppla grepp. Hemmalaget Rimbo ledde ett tag med sju bollar men till paus putsade Skånela till siffran, 18-14.
– Första är inte bra, försvarsmässigt inte bra, vi tjuvar i situationer. Vi gör det bättre i andra, då är vi tätare och det är synd att det inte räcker, konstaterar tränare Jimmy Karlsson.

Stark avslutning
I andra var Skånela i konstant underläge mellan 3-5 bollar, först sista kvarten när i praktiken det stod klart att både Önnered och Hallby skulle behålla sina platser plockade Skånela in mål för mål. Sista kvarten vinner man med 9-4 och slutresultatet skrevs till 35-35. En hysterisk rolig och stundtals dramatisk match som enbart bjöd på en vinnare då Rimbo klarar kontraktet i och med poängen.
– Det är något som karaktäriserat laget under våren att komma tillbaka, synd att vi inte hade högre lägstanivå i höstas, jag tycker att vi förtjänade kval med den formen vi hade, sa Jimmy Karlsson.

Tung höst blev svår att reparera
För Skånela förlorades säsongen så klart inte nu under våren utan i höstas som var på nytt tung för laget på samma sätt som förra året, Nu har man gjort klart med stommen för kommande säsong men får klara sig utan Jesper Östlund i lagledningen, återstår även att se om det går spelare upp i seriesystemet eller om några väljer att söka lyckan i andra klubbar. En som bör vara eftertraktad på marknaden är talangen Fredrik Olsson.
– Vi kommer att träffas i morgon, sen är det hejdå. Vemodigt självklart. Det blir jobbiga farväl av killarna, jag har brytt mig om dem i många år och i en förening jag högaktar. Skånela är djupt rotat i mitt hjärta, tungt att det var sista matchen med gänget, sa Jesper Östlund.

Östlund hyllar laget
Östlund passade på att hylla sitt lag både för insatsen i Rimbo och för den säsong Skånela gjort, fram för allt under våren.
– Vi kämpar hela matchen, mitt i matchen får vi reda på att vi måste vina med minst tio, då börjar vi chansa och sen inser vi att det inte skulle räcka, det blev olika direktiv och hafsigt. Men jag är superstoet över vad vi har åstadkommit, både under våren och här idag. Hade varit roligt att åka härifrån med två poäng men så är det. Många lag har kommit hit och förlorat.

Målen
Rahali 7, Hedwall 6, Ganibegovic 6, Olsson 5, Frank 3, Ladan 2, Söderman 2, Nilsson, Nielsen, Holmberg, Byström

happyhomes_sommar2020
helsida_sommarlov
EXTRA

Eklund tillbaka i RIK

Innebandy Daniel Eklund är tillbaka i Rosersbergs IK efter en sejour i Arlanda IBK: - Eklund är en perfekt spets, stark i djupled, aggressiv framför mål och hungrig på att producera i varje byte, säger tränaren Magnus Jäderlund.

sigtunahem_sokbostad

Helgens matcher: Bygdens lag igång

Fotboll Nu drar bygdens lag igång sina matcher med spel i samtliga serier från Division 3 till Division 7. Märsta IK spelar hemma i Märsta på söndag, FC Arlanda borta i Västerås på lördag. Men det finns gott om matcher att ta del av.

brobygget_midgard_helsida
studeravidare_helsida
2020_helsida
brobygget_helsida_valsta
EXTRA

Travprofilen har avlidit

Ridning Travprofilen Jim Frick som bodde i Sigtuna har avlidit: - De senaste veckorna har Jim legat på sjukhus och läget har hela tiden försämrats. I dag (lördag, reds anm) tvingades han ge upp kampen mot sjukdomen, säger sonen Daniel Frick till Expressen.

centrum_helsida2020
connys_helsida
defacto_helsida
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
studeravidare_outsider
brobygget_midgard_outsider
outsider_sommarlov
nrh
brobygget_outsider_valsta
centrum_sommar_out