center_pan21
Foto: SAS

SAS ställer in på grund av pilotbrist

SAS som växlat upp med flygtrafiken den senaste månaden tvingas nu ställa in flygningar på grund av pilotbrist rapporterar Aftonbladet.

SAS har under våren skalat upp och under sommaren är en betydande del av flygtrafiken igång till Europa och inrikes. I höst lanserar man också rutter till Thailand och USA. Men på grund av pilotbrist har man tvingats ställa in flygningar avslöjar Aftonbladet.

Bakgrunden är att SAS i samband med att coronapandemin bröt ut sa upp hälften av all personal, varav 2000 av dessa var anställda i Sverige och 200 var piloter.
– Det stämmer att vi under en kort period i uppstartsfasen hade svårt att bemanna flyg vilket medförde ändringar i vårt trafikprogram. De kunder som påverkades bokades om till andra flyg så att de kom fram till sina destinationer, skriver skriver Freja Annamatz, presschef på SAS i Sverige, i ett mejl till Aftonbladet.

SAS uppger nu att de har vidtagit åtgärder för att görs nödvändiga justeringar snabbt. Men piloterna har fått tuffare schemaläggning och skyddsombud har uppmanat piloterna att vara försiktiga när det gäller arbetsbelastning. I juli och augusti väntas resandet öka ännu mer i takt med semestrar och lättandet av restriktioner.

mp_host_helsida
connys_helsida
2020_helsida
bostad_helsida
helsida_var2021
andersojag
eldsjal-helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020

Arlandastad Group noteras på Nasdaq

Näringsliv Arlandastad Group ska noteras på Nasdaqbörsen: - Arlandastad Group har genom åren byggt upp en fantastisk kompetens och kunskap kring att utveckla och förädla markområden till arbets-, mötes- och eventplatser. Denna kunskap kan vi nu, via en notering och tillgång till en större kapitalmarknad, nyttja för att bredda verksamheten till nya geografier, nya områden och nya projekt genom att förädla fastigheter och utveckla markområden som skapar värde för såväl våra aktieägare som för samhället i stort, säger Peter Wågström, styrelseordförande för Arlandastad Group.

coronapandemin

Över 50 destinationer i höstens program från Arlanda

Näringsliv När SAS på måndagen presenterade sitt trafikprogram för hösten stod det klart att det blir utöka trafik från Arlanda.

Ny styrelseledamot i Arlandastad Group

Näringsliv Arlandastad Group har i samband med en extra bolagsstämma valt in Lars Thagesson i styrelsen: Jag är mycket glad över att Lars Thagesson förstärker styrelsen med gedigen kompetens och erfarenhet inom fastighetsbranschen, och inte minst transaktionsområdet. Sammantaget har vi nu ytterst kvalificerad branschkompetens i bolaget vilket stärker vårt erbjudande inom fastighetsutvecklingsaffären, säger Peter Wågström, ordförande i Arlandastad Group.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

eldsjal-outsider
nrh
swedol_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
connys
mp-outsider
andersojag_outsider
bostad_outsider
sigtuna_vatten_outsider