moderater_pan_sommar
Foto: SAS

SAS ställer in på grund av pilotbrist

SAS som växlat upp med flygtrafiken den senaste månaden tvingas nu ställa in flygningar på grund av pilotbrist rapporterar Aftonbladet.

SAS har under våren skalat upp och under sommaren är en betydande del av flygtrafiken igång till Europa och inrikes. I höst lanserar man också rutter till Thailand och USA. Men på grund av pilotbrist har man tvingats ställa in flygningar avslöjar Aftonbladet.

Bakgrunden är att SAS i samband med att coronapandemin bröt ut sa upp hälften av all personal, varav 2000 av dessa var anställda i Sverige och 200 var piloter.
– Det stämmer att vi under en kort period i uppstartsfasen hade svårt att bemanna flyg vilket medförde ändringar i vårt trafikprogram. De kunder som påverkades bokades om till andra flyg så att de kom fram till sina destinationer, skriver skriver Freja Annamatz, presschef på SAS i Sverige, i ett mejl till Aftonbladet.

SAS uppger nu att de har vidtagit åtgärder för att görs nödvändiga justeringar snabbt. Men piloterna har fått tuffare schemaläggning och skyddsombud har uppmanat piloterna att vara försiktiga när det gäller arbetsbelastning. I juli och augusti väntas resandet öka ännu mer i takt med semestrar och lättandet av restriktioner.

social_helsida

Sigtunabo startar Co-working-center

Näringsliv Daniel Mancilla från Sigtuna startar ett co-working-center i Arlandastad i september: - - Vi vill göra människovänliga kontor. Det betyder att vi inreder och sätter belysning utifrån de behov som människor har under en hel dag och ett helt år säger Daniel Mancilla, VD på Arlandabaserade Maleon.

connys_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
ewas_helsida

Tre av fyra resenärer är tillbaka

Näringsliv Arlanda hade drygt 1,9 miljoner resenärer i juni vilket innebär att fyra av fem resenärer är tillbaka: - Vi har nu ett stabilare läge på Arlanda och en förbättrad kösituation till säkerhetskontrollen, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

helsida_sfs
centrum_sommar2022_helsida

Norwegian ökar kraftigt i juni

Näringsliv Norwegian rapporterar en ökning i antalet resenärer till nästan 2 miljoner: - Jag är mycket glad över att vi genomfört nästan 100 procent av de cirka 400-450 dagliga flygningarna vi hade planerat i juni, säger Geir Karlsen, vd för Norwegian.

klart: Det blir strejk

Näringsliv SAS-piloterna och SAS har inte kommit överens och det blir därmed en strejk: - Vi beklagar djupt att våra kunder påverkas av denna strejk, den leder till förseningar och inställda flyg, säger Anko van der Werff, President & CEO på SAS.

mp_helsida_april

Eltransporter igång till och från Rosersberg

Näringsliv Apoteas eltransporter är igång mellan Rosersberg och Morgongåva utanför Uppsala: -Apoteas fokus har alltid varit snabba leveranser, men vi har även utforskat olika möjligheter för mer hållbara fraktalternativ, Pär Svärdson, vd Apotea.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022