defacto_pan2020
Foto: Pressbild/Swedavia

SAS slimmar organisationen-1900 riskerar sina jobb

SAS avser minska antalet anställda på grund av lägre efterfrågan på flygresor under resten av 2020.

centrum_artikel

1900 anställda i Sverige väntas varslas från SAS då flygbolaget ska slimma sin organisation till följd av minskad efterfrågan på flygresor för resten av 2020. i Danmark är 1700 berörda och i Norge 1300. SAS VD Richard Gustafsson säger i ett uttalande att Covid-19 tvingat dem att ta ställning till en helt ny verklighet som kommer att ge återverkningar inte bara under de närmaste månaderna utan de närmaste åren.
– Vår ambition är att fortsatt vara det ledande flygbolaget i Skandinavien och därmed ha en bärande roll i den Skandinaviska infrastrukturen som garant för nationell och internationell tillgänglighet. För att kunna fortsätta att uppfylla denna viktiga samhällsfunktion måste vi anpassa våra kostnader till de rådande omständigheterna, uppger Gustafsson.

Om man skulle behöva skala upp verksamheten igen så är man redo för det i samband med att efterfrågan återhämtar sig snabbare menar Gustafsson.

connys_helsida
defacto_helsida
valvet_helsida
coronakrisen

Byggmax ger varslade nya jobb

Näringsliv Varslade personer inom hotellnäringen erbjuds jobb hos Byggmax: - Vi bryr oss om de människor som arbetar här och försöker göra vad vi kan för att lindra den smärta som kan uppstå när många blir av med sina jobb, säger Dieter Sand, VD på Arlandastad Holding, som är initiativtagare.

studenten2020_helsida
kcbygg_helsida
coronaviruset

Fortsatt högtryck för märsta.nu

Näringsliv märsta.nu besöktes på nytt av fler läsare än en vanlig månad och de coronarelaterade nyheterna lockade: - Vi ser fortfarande ett stort behov av lokala nyheter om krisen som vår kommun är mitt inne i, säger Daniel Iskandar, chefredaktör.

speedy_helsida
coronakrisen

Lokala företaget som ökar omsättningen

Näringsliv ABS Wheels ökar sin omsättning trots coronakrisen och har utsetts till Mästargasell av Dagens Industri: - Vårt team är väldigt stolta över att tillhöra den exklusiva listan på lönsamma bolag i Sverige. Vi har blivit Gaseller tre gånger i rad 2018, 2019 och nu 2020, säger VD Andie Lahdo.

stottasigtuna_helsida
happy_homes_mars
marina_helsida
sigtuna_vatten_outsider
nrh
valvet_outsider
speedy_outsider
stottasigtuna_outsider
studeravidare_outsider
studenten2020_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
kcbygg_outsider
marina_outsider