defacto_pan2020
Foto: Pressbild

SAS får statligt stöd

SAS får statligt stöd av regeringarna i Danmark och Sverige.

fraga_liberalerna

SAS och övrig flygverksamhet är hårt drabbat av coronapandemin, nu har regeringarna Danmark och Sverige lagt propositioner om finansiellt stöd på 12,5 miljarder för att SAS ska kunna finansieras fram till 2022 då volymerna i flygtrafiken beräknas återgått till nivåer som rådde innan covid-19.
– SAS fortsätter att föra en dialog med den svenska och danska regeringen och andra utvalda intressenter, för att enas om villkoren för deras deltagande. SAS fortsätter också ansträngningarna för att säkra stöd från den norska staten. Målet är att presentera ytterligare uppgifter före slutet av juni, skriver SAS i ett pressmeddelande.

Gustav Hemming (C), tillväxtregionråd i Region Stockholm, kommenterar regeringens beslut om SAS och de 3,15 miljarderna till Swedavia
– Strategin är alltför tillbakalutad. Det centrala måste vara att konkret säkra en bra tillgänglighet i form av direktförbindelser med viktiga affärsdestinationer i takt med att världen öppnar upp. Mitt intryck är att danskarna och norrmännen arbetar mycket aktivt och offensivt, och risken är att Arlanda blir en tredje klassens flygplats i en nordlig avkrok vilket skulle skada vårt näringsliv, vår konkurrenskraft och i förlängningen vårt välstånd.

defacto_helsida

Krögaren: Vi tappade hundra luncher över helgen

Näringsliv Bistro & Café Valvet på Stora gatan vittnar om hur de senaste coronarestriktionerna slår hårt mot deras bransch och verksamhet: - Vi gick från 120 luncher till 8-9 över helgen, säger ägaren Abraham Gumussoy till märsta.nu

meko_helsida
centrum_helsida2020
coronakrisen

Inleder samarbete för säkra möten

Näringsliv För att öka avstånd i samband med evenemang inleder Scandinavian XPO och Training Partner ett samarbete: - Med allt det Training Partner erbjuder, samt närheten till den internationella kommunikations-hubben Arlanda, kommer vår nyöppnade mötes- och evenemangsarena att ha en stark position som en självklar plats för alla typer av möten, säger Staffan Littmarck, VD på Scandinavian XPO.

2020_helsida

Byggprocessen igång för ett av Stockholms största bilföretag

Näringsliv Fordonsbolaget som etablerar i Rosersberg är igång med byggprocessen: - Vi har precis skickat in en bygglovsansökan och ser verkligen fram emot den nya anläggningen. Jag ser fram emot bolagets expansion i kommunen jag vuxit upp i då vi funnits i Upplands Väsby sen bolagets start 2012, säger VD tillika sigtunabon Kevin Aslan.

happyhomes_sommar2020
connys_helsida

Lidl öppnade i Sigtuna

Näringsliv Lidl öppnade upp sin butik i Sigtuna under torsdagen: - Att öppna vår 200:e butik i Sveriges mest hållbara stadsdel känns nästan för bra för att vara sant, säger Jonas Strömvall, fastighetschef på Lidl Sverige

ABS Wheels ett av superföretagen

Näringsliv ABS Wheels har utsetts till ett av Sveriges superföretag för bland annat in starka tillväxt: - Att få vara med på den exklusiva listan visar att vi gör rätt i motorbranschen som satsar på miljö, stabilitet och långsiktighet i affären, säger VD Andie Lahdo.

kkdk_helsida
speedy_vinter_helsida

WE invigdes i Stadsängarna

Näringsliv På lördagen invigde WE Träning & Hälsa sin andra anläggning i Sigtuna stad: - Vi hade velat öppna med folk överallt, happenings och köer till alla våra erbjudanden, men tiderna gjorde att vi fick tänka om, säger Niklas Wikegård, en av ägarna och grundare till WE.

helsida
manskold_helsida

Två konkurser i kommunen

Ekonomi Antalet konkurser i länet uppgick till drygt 170 stycken för oktober vilket är färre än samma tidpunkt förra året.

budget_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider
manskold_outsider
speedy_vinter2020_outsider
kkdk_outsider
outsider
nrh