sommar
Foto: Genrebild/SAS

SAS etablerar linje Arlanda-Beirut

Med start 30:e juni kommer SAS att flyga mellan Arlanda och Libanons huvudstad Beirut: - Vi ser en ökad efterfrågan på resor till Beirut från Skandinavien och det är glädjande att vi nu kan erbjuda en attraktiv tidtabell för våra resenärer från Arlanda.

marstakalaset_artikel

Två gånger i veckan från och med 30:e juni kommer SAS att flygga mellan Arlanda-Beirut. Beirut anses vara en populär destination får Sverige och Skandinavien och har ökat kraftigt bland resenärer från Stockholm de senaste tre åren. De flesta som reser till Beirut får Sverige är privatresenärer som ska besöka släkt och vänner. Men turismen är på frammarsch i Libanon:
– Vi ser en ökad efterfrågan på resor till Beirut från Skandinavien och det är glädjande att vi nu kan erbjuda en attraktiv tidtabell för våra resenärer från Arlanda. Beirut är ett spännande semestermål samtidigt som många i Skandinavien också har en anknytning till regionen, säger Karl Sandlund, EVP Commercial, SAS.

Swedavia välkomnar etableringen som gör att trafiken mellan Sverige och Beirut förbättras. Planen som kommer trafikera sträckan är en Airbus 320neo och Boeing 737-800. Klimatfrågan är viktig enligt SAS och man arbetar för att förnya och uppgradera flottan i syfte att minska bränsleförbrukning och därmed utsläppen.
– Att ställa om till ett mer hållbart resande är avgörande för flyget, och SAS målsättning är att minska koldioxidutsläppen med 25 procent till år 2030. Det sker främst genom en modernisering av flottan och en ökad andel biobränslen, uppger Karl Sandlund på SAS.

sommar_centrum
arlanda_golf_juli
kontor_thaifong
sommar
defacto_helsida
colorama_april2
ica_valsta_choklad

Bravida köper upp Karby VVS

Näringsliv Bravida köper upp lokala Karby VVS i Rävsta som grundades av Johan Lundgren: - Vi har många uppdrag inom energi- och klimatsmarta installationer. Det blir lättare att leverera med en bred organisation i ryggen, där vi enkelt kan samarbeta med fler teknikområden. Vi får mer kraft i alla led i projekten. Förvärvet blir också bra för vår personal, som får stora möjligheter att utvecklas vidare i Bravida, säger Johan Lundgren.

sigtunavatten_standard
happyhomes_2019

Arbetet är färdigt på Praktiska Gymnasiet Märsta

Annons Syftet med projektet var att entreprenören Fors Måleri & Entreprenad (FME) skulle utföra arbeten i Praktiska Gymnasiets lokaler i samverkan med skolans elever. Där produktion och teori varvades för att få maximalt utbyte. Eleverna har utfört allt arbete under handledning av FME.

Arlanda erbjuder biobränsle

Näringsliv Arlanda kommer under några dagar i juni att erbjuda biobränsle till planen: - Att kunna flyga miljömässigt hållbart är en förutsättning för att flyget som transportslag även i framtiden ska kunna knyta ihop Sverige och Sverige med världen. Bioflygbränsle är ett av verktygen som kommer att ta oss dit, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

arlanda_golf_juli2_outsider
connys
colorama_april
defacto_outsider
sportfiske_sommar
nrh