defacto_pan2020
Foto: Pressbild/Swedavia

SAS drar ner på verksamheten

SAS med omfattande verksamhet på Arlanda pausar merparten av verksamheten, det meddelade företaget på söndagen.

På grund av effekterna av Coronaviruset som myndigheter vidtagit så kommer SAS att pausa sin verksamhet, det innebär att en omfattande del av verksamheten som finns förlagd på Arlanda berörs. En viss trafik kommer ändå att upprätthållas i syfte att möjliggöra hemresor från olika destinationer:
– Vi kommer stå till myndigheternas förfogande för att på deras uppdrag ta hem strandsatta medborgare eller upprätthålla samhällskritisk infrastruktur, så långt det är möjligt, skriver SAS i ett pressmeddelande.

Tillfälligt tvingas SAS till personalneddragningar på 10 000 anställda, vilket motsvarar ungefär 90 procent av den totala arbetsstyrkan. Åtgärderna vidtas för att SAS när det är möjligt ska kunna återgår till normal verksamhet så snart det går.

happy_homes_mars
coronakrisen

Varslad hotellpersonal erbjuds jobb i omsorgen

Näringsliv Choicekedjan med tre hotell i kommunen lånar ut sin personal till omsorgsföretaget Attendo: - Vår grundfilosofi i Nordic Choice handlar om att bidra med lösningar på samhällets stora utmaningar, säger Torgeir Silseth, koncernchef Nordic Choice Hotels.

salong_elisabeth_helsida
#hålligångsigtunakommun

Johan hjälper oroliga företagare

Näringsliv På Norra Redovisningshuset får man just nu in många frågor från oroliga företagare: - Vi har flera kunder som står inför stora utmaningar nu, med tanke på Corona krisens inverkningar på företagen och personalen.

ridskola2020_helsida
speedy_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
festspec_corona_helsida
marina_helsida
defacto_helsida

Så deklarerar du smartast

Ekonomi Nyligen damp deklarationen ner i kommuninvånares brevlådor eller e-brevlådor, Norra Redovisningsbyråns ägare Johan Sandberg ger råd för en smidig deklaration.

festspec_corona_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
nrh
speedy_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
ridskola_2020_outsider