moderaterna_panorama
Här fångar Sanna och Nora Pokemon i Sigtuna

Sanna och Nora fångade Pokemon

Strandpromenaden i Sigtuna har blivit ett riktigt tillhåll för Pokemon Go-spelare: - Det finns ett stopp här, berättar Sanna Lingman och Nora Bäcklin Forsberg.

Sanna Lingman och Nora Bäcklin Forsberg kommer gående längs strandpromenaden i Sigtuna med sina mobiler i högsta hugg. De försöker fånga en Pokemon och det syns långväga att de spelar spelet som skapat hysteri i hela världen. Längre ner på Strandvägen i höjd med Uppsalavägen finns det ett så kallat stopp.
– På kvällarna är det jättemånga som går här spelar, berättar dem.

De har båda spelat i ca en vecka och tycker att det är roligt.
– Man upptäcker olika Pokemon, man får komma ut och alla i vänskapskretsen spelar detta. Dessutom får man motion, säger dem.

2020_helsida
connys_helsida
ewas_helsida
defacto_helsida
liber_helsida
mp_helsida_april

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

centrum_sommar2022_helsida

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

marinan_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marina_outsider
mp_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
centrum_sommar_outsider2022
nrh
ewas_outsider
swedol_outsider