arlandagk_panorama
Foto: Swedavia/Peter Phillips

Sänkt straff för rån på Arlanda

Svea hovrätt sänker straffet för en man i 40-årsåldern som rånade en butik i Sky City i vintras.

centrum_tvaar

Mannen tvingade till sig nästan 6000 kronor från en bokaffär i Sky City i vintras. I samband med rånet användes en kniv. Mannen bodde på ett hotell i närheten och han kunde gripas av polis efter att hotellpersonal slagit larm. Tingsrätten dömde honom till fängelse i ett år och två månader, domen överilades till hovrätten som anser att det räcker med fängelse i ett år. Hovrätten anser inte att det finns skäl att döma till ett längre straff än minimistraffet för rån som är ett år.

banner_trerosor

Här är Årets pedagoger

Nyheter Sigtuna kommun har utsetts sex pedagoger till Årets pedagoger 2018: - Vi har många skickliga lärare och pedagoger i Sigtuna kommun som spelar en viktig roll för lärande, trygghet och utveckling i förskola och skola. Det är med stor glädje som vi lyfter fram dessa personer som verkligen gör skillnad för våra barn och unga i kommunen, säger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

arlandagolf
icavalsta_semlor
happyhomes_2019
defacto_helsida

Ekillaelever missnöjda med maten

Nyheter Elever på Ekillaskolan klagar över att maten inte är vällagad och att muslimer inte får halalkost: - Alla skolor har samma matsedel och därmed serveras samma rätter varje dag på skolorna, säger Camilla Lindström, områdeschef och leg. dietist på MatEnheten.

ridskola_2019_helsida

Holst: Skolan har fått mer

Politik Under torsdagen kommer Lärarförbundet att genomföra en demonstration mot nedskärningar, men kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) poängterar att ramarna för skolan ökar i år.

connys

uppdaterad En till sjukhus efter påkörning

Blåljus En person kördes på vid korsningen Västra Bangatan/Nymärstagatan vid 12.30-tiden: - En anmälan om vållande till kroppsskada har upprättats, säger Carina Skagerlind vid Polisens ledningscentral.

sangensemble
Kuppen i Arlandastad

Fem häktade efter kuppen

Nyheter Fem personer begärdes häktade på sannolika skäl misstänka för grov stöld på måndagen efter fredagen kupp i Arlandastad.

sigtunavatten_standard
ridskola2019_outsider
extravaganza_outsider
sh_oppet