defacto_pan
Foto: Swedavia/Peter Phillips

Sänkt straff för rån på Arlanda

Svea hovrätt sänker straffet för en man i 40-årsåldern som rånade en butik i Sky City i vintras.

Mannen tvingade till sig nästan 6000 kronor från en bokaffär i Sky City i vintras. I samband med rånet användes en kniv. Mannen bodde på ett hotell i närheten och han kunde gripas av polis efter att hotellpersonal slagit larm. Tingsrätten dömde honom till fängelse i ett år och två månader, domen överilades till hovrätten som anser att det räcker med fängelse i ett år. Hovrätten anser inte att det finns skäl att döma till ett längre straff än minimistraffet för rån som är ett år.

defacto_helsida
happyhomes_2019
ica_oktober
sigtunavatten_standard
EXTRA

Fyra års fängelse för att ha försökt tända på skola

Nyheter En 23-årig man döms för grov mordbrand sedan han försökt sätta eld på Väringaskolan i Sigtuna. Mannen som var påverkad av både alkohol och läkemedel hade köpt bensin på den närliggande macken och kastade över skolfasaden innan tände eld.

Bergqvist om nya skolrankingen: Visar styrkor och svagheter

Politik märsta.nu rapporterade på onsdagen om Lärarförbundets ranking av skolkommunerna där Sigtuna är på plats 201: - Lärarförbundets ranking visar både våra styrkor och svagheter. Det som är mest positivt är att vår positiva kvalitetsutveckling håller i sig med förbättrade kunskapsresultat när det gäller andel godkända elever och meritvärde årskurs 9. Utifrån våra förutsättningar är vi bland de bästa i Sverige, det är helt fantastiskt, uppger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

fme_oktober

HSB startar försäljning i Sigtuna stadsängar

Bostad Nu startar försäljningen av BRF Silverskatten i Sigtuna stadsängar: - Sigtuna stadsängar, en helt ny stadsdel med målsättningen att vara Sveriges mest hållbara stadsdel, är ett mycket intressant område för oss, säger Catherina Fored vd på HSB Norra Storstockholm.

EXTRA

(S) kräver att Brodin betalar tillbaka pengar

Politik Socialdemokraterna kräver att Landsbygdsrådets ordförande Gill Brodin (C) betalar tillbaka pengar som hon kvitterat ut för Landsbygdsrådet i år.

colorama_april2
connys
defacto_outsider
nrh