event_panorama
Valstavägen förbi Valsta CentrumFoto: Google/Streetview

Sänkt hastighet på Valstavägen

En del av Valstavägen får sänkt hastighet: - Den lokala trafikföreskriften om hastighetsbegränsningen är resultatet av en del i arbetet med stadsbyggnadsprojektet Valsta 2030, säger Anna-Carin Mattsson, gatu- och parkchef i Sigtuna kommun.

Bygg- och trafiknämnden fattade nyligen beslut om att sänka hastigheten på Valstavägen förbi Valsta Centrum där det finns bostadsområde, bussgata och förskola, till 30 km/h istället för 50 km/h som det tidigare varit:
– Den lokala trafikföreskriften om hastighetsbegränsningen är resultatet av en del i arbetet med stadsbyggnadsprojektet Valsta 2030. Behovet av den lokala trafikföreskriften motiveras av att öka tydligheten i skyltning samt sänka hastigheten på en plats med flertalet övergångsställen samt kollektivtrafik, uppger Anna-Carin Mattsson, gatu- och parkchef i Sigtuna kommun.

Den nya hastigheten gäller mellan rondellerna Hammargatan-Bragegatan. Även polisen står bakom hastighetssänkningen på den aktuella sträckan. Ändringen träder i kraft 1:a november.

mp_helsida_april
social_helsida

Risk för skyfall i augusti

Nyheter Under fredagen var det ett kraftigt skyfall i kommunen med stor mängd nederbörd på kort tid. Risken för översvämningar är överhängande när det faller mycket regn på kort tid.

defacto_helsida
helsida_sfs
centrum_sommar2022_helsida
pantamera_avc_helsida
ewas_helsida
connys_helsida

Brand på Broholmen

Blåljus Det brinner på Broholmen i Sigtuna och brandkåren är på plats med sin brandbåt för att släcka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
sfs_out
connys
centrum_sommar_outsider2022
outsider_social
event_outsider
mp_outsider2022
moderat_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider