centrum_panorama2020
Valstavägen förbi Valsta CentrumFoto: Google/Streetview

Sänkt hastighet på Valstavägen

En del av Valstavägen får sänkt hastighet: - Den lokala trafikföreskriften om hastighetsbegränsningen är resultatet av en del i arbetet med stadsbyggnadsprojektet Valsta 2030, säger Anna-Carin Mattsson, gatu- och parkchef i Sigtuna kommun.

Bygg- och trafiknämnden fattade nyligen beslut om att sänka hastigheten på Valstavägen förbi Valsta Centrum där det finns bostadsområde, bussgata och förskola, till 30 km/h istället för 50 km/h som det tidigare varit:
– Den lokala trafikföreskriften om hastighetsbegränsningen är resultatet av en del i arbetet med stadsbyggnadsprojektet Valsta 2030. Behovet av den lokala trafikföreskriften motiveras av att öka tydligheten i skyltning samt sänka hastigheten på en plats med flertalet övergångsställen samt kollektivtrafik, uppger Anna-Carin Mattsson, gatu- och parkchef i Sigtuna kommun.

Den nya hastigheten gäller mellan rondellerna Hammargatan-Bragegatan. Även polisen står bakom hastighetssänkningen på den aktuella sträckan. Ändringen träder i kraft 1:a november.

kcbygg_aug_helsida
2020_helsida
festspec_host2020_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

happyhomes_sommar2020

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

boisigtuna
defacto_helsida
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
kcbygg_outsider
nrh
festspec_host2020_outsider