budget_panorama
Valstavägen förbi Valsta CentrumFoto: Google/Streetview

Sänkt hastighet på Valstavägen

En del av Valstavägen får sänkt hastighet: - Den lokala trafikföreskriften om hastighetsbegränsningen är resultatet av en del i arbetet med stadsbyggnadsprojektet Valsta 2030, säger Anna-Carin Mattsson, gatu- och parkchef i Sigtuna kommun.

fraga_liberalerna

Bygg- och trafiknämnden fattade nyligen beslut om att sänka hastigheten på Valstavägen förbi Valsta Centrum där det finns bostadsområde, bussgata och förskola, till 30 km/h istället för 50 km/h som det tidigare varit:
– Den lokala trafikföreskriften om hastighetsbegränsningen är resultatet av en del i arbetet med stadsbyggnadsprojektet Valsta 2030. Behovet av den lokala trafikföreskriften motiveras av att öka tydligheten i skyltning samt sänka hastigheten på en plats med flertalet övergångsställen samt kollektivtrafik, uppger Anna-Carin Mattsson, gatu- och parkchef i Sigtuna kommun.

Den nya hastigheten gäller mellan rondellerna Hammargatan-Bragegatan. Även polisen står bakom hastighetssänkningen på den aktuella sträckan. Ändringen träder i kraft 1:a november.

kkdk_helsida
2020_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
meko_helsida
defacto_helsida
helsida
speedy_vinter_helsida
manskold_helsida
kkdk_outsider
meko_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
budget_outsider
speedy_vinter2020_outsider
manskold_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
swedol_outsider
outsider