bostadsformedling
Valstavägen förbi Valsta CentrumFoto: Google/Streetview

Sänkt hastighet på Valstavägen

En del av Valstavägen får sänkt hastighet: - Den lokala trafikföreskriften om hastighetsbegränsningen är resultatet av en del i arbetet med stadsbyggnadsprojektet Valsta 2030, säger Anna-Carin Mattsson, gatu- och parkchef i Sigtuna kommun.

centrum_artikel

Bygg- och trafiknämnden fattade nyligen beslut om att sänka hastigheten på Valstavägen förbi Valsta Centrum där det finns bostadsområde, bussgata och förskola, till 30 km/h istället för 50 km/h som det tidigare varit:
– Den lokala trafikföreskriften om hastighetsbegränsningen är resultatet av en del i arbetet med stadsbyggnadsprojektet Valsta 2030. Behovet av den lokala trafikföreskriften motiveras av att öka tydligheten i skyltning samt sänka hastigheten på en plats med flertalet övergångsställen samt kollektivtrafik, uppger Anna-Carin Mattsson, gatu- och parkchef i Sigtuna kommun.

Den nya hastigheten gäller mellan rondellerna Hammargatan-Bragegatan. Även polisen står bakom hastighetssänkningen på den aktuella sträckan. Ändringen träder i kraft 1:a november.

sommarlov_helsida
speedy_helsida
kcbygg_helsida

Studentfirandet i Märsta

Nyheter Studentfirandet som begränsats på Arlandagymnasiet pågår under dagen: - Studenterna sköter sig bra, säger en polis på plats till märsta.nu

defacto_helsida
studeravidare_helsida
studenten2020_helsida
connys_helsida