moderaterna_sep2020
Foto: Insändarbild

Sanitära problem på Frejgatan: Folk dumpar sopor

Återigen har boende på Frejgatan problem med sophanteringen, ett sopberg har byggts upp i anslutning till sopstationen: - Kommunerna brottas med oerhörda kostnader vad gäller nedskräpning och detta belastar Skattekollektivet – helt i onödan då vi har möjligheter att göra rätt, säger Maria Vikström Nordmar på Sigtuna Vatten & Renhållning

fraga_liberalerna

märsta.nu har tidigare rapporterat om sopberget vid Frejgatan där det slängs hushållssopor utanför containern. Men trots att Sigtuna Vatten & Renhållning är medvetna om problemet har man inte lyckats hitta en åtgärd. En läsare hörde av sig om saken under torsdagen:
– Detta möts vi av minst en gång i veckan på Frejgatan 39 vändplan i Valsta. Detta innebär att det kommer råttor i bostadsområdet samt skator som pickar sönder påsar och skräpar ner. Inte nog med det, förbipasserande hundar äter rester och blir dåliga därmed dyra veterinärsbesök. Föreningen har varit i kontakt med Sigtuna kommun i omgångar säger dem, men att de inte gör något åt saken. Skäms att bo i denna kommun. Att inte kunna investera med ordentliga soptunnor som på andra områden är ju märkligt när pengar spenderas på lekplatser och utegym. Boende här i området är ytterst besvikna och vill ha fint område att bo på.

Problemet är människorna som dumpar
Maria Vikström Nordmark, avfallsstrateg på Sigtuna Vatten & Renhållning, berättar att problemet inte är sopkärlens storlek utan ”de människor som gör på detta sätt”
– Sigtuna kommun och vi Sigtuna Vatten & Renhållning AB – som har mandat att tömma avfall (lagstyrt), vi tillhandahåller kärl och tömmer enligt det behov som fastighetsägaren har.

Enligt Maria Vikström är det personer som inte tillhör föreningen som går till containern för att slänga avfallet. Då kan man inte göra mer än att städa och sanera tillsammans med fastighetsägaren enligt henne.
– Jag kontrollerar nu med Märsta Hus 1 hur snabbt vi kan hjälpa till med sanering.

Är lagbrott
Den aktuella bostadsrättsföreningen Märsta Hus 1 kommer nu att ställa om sin avfallshantering för att komma ur situationen med dumpning av sopor. Maria Vikström Nordmark poängterar att det är ett lagbrott att dumpa sopor:
– Kommunerna brottas med oerhörda kostnader vad gäller nedskräpning och detta belastar Skattekollektivet – helt i onödan då vi har möjligheter att göra rätt.

Rolstabon: Ökat antal vildsvin i området

Nyheter Vildsvinen ökar i länet och en som känner av det är rolstabon Lorenzo Garcia: - Nog har jag vildsvin och rådjur i Rolsta. Som tur är skrämmer hästarna dem från fastigheten, säger Lorenzo.

julen_helsida
defacto_helsida
speedy_vinter_helsida

IS-kvinna greps på Arlanda

Blåljus En kvinna som misstänks ha tagit sitt barn till Syrien och anslutit sig till till Islamiska staten greps vid ankomst till Arlanda under måndagen.

connys_helsida
budget 2021

Nu är budgeten klubbad

Politik Nu har budgeten för 2021 klubbats: - Tack vare väl genomförda reformer de två senaste åren har vi kunnat sanera och förstärka ekonomin, vilket gör att vi kan tillföra kärnverksamheterna; förskola, skola, vård, omsorg och trygghet ytterligare resurser, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

manskold_helsida
centrum_helsida2020
budget 2021

Kommunens budget ska klubbas

Politik Idag måndag debatteras budgeten i kommunfullmäktige. Sammanträdet sker digitalt och kan följas live av kommuninvånare.

kristina_helsida
2020_helsida
meko_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

julen_outsider
nrh
centrum_sommar_out
swedol_outsider
speedy_vinter2020_outsider
meko_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
kristina_outsider
budget_outsider
manskold_outsider