moderaterna_panorama
Dieter Sand, VD Arlandastad GroupFoto: Arlandastad Group

Sand: Vill arbeta tillsammans med lokala idrottslivet

Arlandastad Group håller på med att utarbeta en idrottshub i Arlandastad något som även kan gynna det lokala idrottslivet: - Ambitionen är att skapa en plattform för idrott och hälsa, en plattform för idrottssverige, men det finns inga motstridigheter att arbeta med kommunal och lokal verksamhet, säger Dieter Sand, VD Arlandastad Group.

Sigtuna kommun har välkomnat en satsning på idrottshub i Arlandastad där golfbanan ligger. Nu fortsätter arbetet med att klubba detaljplan. Först när det är gjort kan processen på riktigt starta för att presentera vad området kommer att innehålla. Dieter Sand, VD Arlandastad Group, säger till märsta.nu att man gärna vill stödja det lokala och att man vill arbeta med kommunal verksamhet och föreningslivet. Vilka anläggningar som byggs kommer dock först och främst att styras av vilka aktörer som vill finnas på arenan.

Modellen är Drivelab där det finns testbanor, utbildningar, hotell- och konferensmöjligheter.
– Det kommer att bli en liknande plattform för träning, boende, mat, hälsa och rehab. Först nu börjar arbetet med detta. Innehållet styrs av att det ska finnas tagare och vi börjar diskutera med förbund, planbeskedet blir som ett startskott, berättar Dieter Sand.

Dieter Sand säger att det är viktig att engagera folk så att det finns besökare och att det affärsmässiga inte enbart grundar sig på att man ska behöva tjäna på varje krona.
– Det ska finnas folk som vill verka där så att det blir en idrotts- och hälsoplattform.

Liknande anläggningar finns exemplevis på Bosön och Lugnet Falun. Men i Stockholmsområdet ska det finnas en enorm efterfrågan och läget är perfekt i Arlandastad enligt Sand.
Basinfrastruktur ska finnas där vi kn nyttja konferens och hotell för olika ändamål. Vi kan också skapa något som fungerar i modern tappning, att plocka det bästa från vad andra gjort. Vi ligger mellan Uppsala och Stockholm som håller på att växa ihop, dessutom med Arlanda i närheten.

Först när detaljplanen för klubbad kan Arlandastad Group presentera gäster officiellt, innan dess är det bara avsiktsförklaringar som man kan teckna. När kommunen är klara med detaljplanen kan officiella aktörer presenteras.

connys_helsida
ewas_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
marinan_helsida
helgens resultat

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Märsta IK vann och befäster andraplatsen i tabellen. Här hittar du resultat och målskyttar från den gångna helgens matcher.

mp_helsida_april
liber_helsida
centrum_sommar2022_helsida
EXTRA

Raschke lämnar RIK efter 18 år

Innebandy Fredrik "Pysen" Raschke som varit engagerad i Rosersbergs IK under 18 års tid, varav 15 år i seniorsammanhang, lämnar nu klubben: - Jag har så mycket att tacka Rosersbergs IK, RA19 & innebandyn för! Den har format mig som människa, fostrat mig som ledare & givit mig så många fantastiska bekantskaper & vänner!

Sju medaljer på NM

kampsport Nordiska mästerskapen i Borlänge avgjordes under lördagen och Kim Taekwondos sju deltagare kom hem med varsin medalj.

ukrainakriget

Startar upp idrott för flyktingbarnen

Sport Skånela IF och Märsta IK har startat upp ett projekt med idrott för ukrainska flyktingbarn: - Genom denna aktivitet kan vi kanske ge dem en möjlighet att glömma deras, just nu, sorgliga vardag. Vi möjliggör ett s.k ”andningshål” där de endast ska ha fokus på att ha roligt och vara barn, säger Skånelas herrtränare Jimmy Karlsson som är engagerad i aktiviteten.

helgens matcher

Derbydags på Nationaldagen

Fotboll På torsdagskvällen inleddes helgens matcher med två av bygdens lag i spel. På Nationaldagen summeras helgen med ett derby i Division 4.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marina_outsider
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
swedol_outsider
nrh
moderat_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
mp_outsider2022