defacto_pan2020
Gustav Hemming (C)

Samordna lastbilstransporterna: ”Varannan transport är tom”

Stockholms läns landsting kommer på initiativ från Centerpartiet att utreda införandet av en regional godsstrategi eftersom man menar att varannan lastbilstransport på våra vägar är tom.

Varannan lastbilstransport på vägarna i länet är tom menar Centerpartiet som därför har rullat igång en sten om att införa en regional godsstrategi i Stockholms län. Centerpartiet skriver i ett pressmeddelande att 25 procent av lastbilstransporterna går utan last och varannan returtransport är tom. Målet är att åtminstone minska lastbilsrörelserna med några procent vilket skulle ge positiv inverkan på både vägnät och miljö:
– De onödiga lasttransporterna är det osynliga stadsplaneringsproblemet i regionen. Kan vi förbättra luftkvaliteten och minska bullret så kan vi göra det enklare att bygga bostäder, säger Gustav Hemming (C), miljö- och regionplaneringslandstingsråd.

Hemming säger även att många är livrädda för lastbilar och att föräldrar inte vågar låta sina barn cykla av rädsla för lastbilar. Omkring 100 människor dör enligt Gustav Hemming i olyckor med tunga fordon i Sverige. Han är ute efter att transporterna ska samordnas så långt som möjligt.

defacto_helsida
Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

happyhomes_2019
sigtunavatten_standard
colorama_jul

Minister kallade till möte om ”social dumpning”

Politik Civilminister Lena Micko (S) bjöd in ett antal kommuner, bland annat Kramfors som anklagat Sigtuna för sk social dumpning, till ett möte om problemet: - Sigtuna har tagit ett extremt stort ansvar i mottagandet av nyanlända. Så stort att vi nu har landets fjärde största andel invånare med utrikisk härkomst, skriver kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook

teatergrillen_helsida
EXTRA

Förvaltning varnade för patientsäkerhet på Arhem

Nyheter Förvaltningen varnade för att patientsäkerheten på Arhem äventyrades om man inte fick loss 900 000 kronor i oktober, majoriteten svarade då med att plocka bort ärendet från dagordningen: - Tjänsteskrivelsen är ett budgetärende och därför kan vi inte ta ett beslut i nämnden. Frågan om nattbemanning är dock högst aktuell. Vi avvaktar nu IVO:s tillsyn som sker i slutet av januari. Deras bedömning kommer att vara vägledande för hur vi hanterar frågan framöver, säger Josefin Brodd (M), nybliven ordförande i Äldre- och omsorgsnämnden.

teatergrillen_outsider
sigtunavatten_outsider
nrh
connys