moderaterna_riksdag
Gustav Hemming (C)

Samordna lastbilstransporterna: ”Varannan transport är tom”

Stockholms läns landsting kommer på initiativ från Centerpartiet att utreda införandet av en regional godsstrategi eftersom man menar att varannan lastbilstransport på våra vägar är tom.

centrum_artikel

Varannan lastbilstransport på vägarna i länet är tom menar Centerpartiet som därför har rullat igång en sten om att införa en regional godsstrategi i Stockholms län. Centerpartiet skriver i ett pressmeddelande att 25 procent av lastbilstransporterna går utan last och varannan returtransport är tom. Målet är att åtminstone minska lastbilsrörelserna med några procent vilket skulle ge positiv inverkan på både vägnät och miljö:
– De onödiga lasttransporterna är det osynliga stadsplaneringsproblemet i regionen. Kan vi förbättra luftkvaliteten och minska bullret så kan vi göra det enklare att bygga bostäder, säger Gustav Hemming (C), miljö- och regionplaneringslandstingsråd.

Hemming säger även att många är livrädda för lastbilar och att föräldrar inte vågar låta sina barn cykla av rädsla för lastbilar. Omkring 100 människor dör enligt Gustav Hemming i olyckor med tunga fordon i Sverige. Han är ute efter att transporterna ska samordnas så långt som möjligt.

2020_helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

dack-helsida
oppethus_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
julmarknad_helsida
centrum_helsida2020
helsida_var2021

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

flygskola_helsida
defacto_helsida
mp_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

dack-outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
julmarknad_outsider
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
flygskolan_outsider
nrh
oppethus_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider