centrum_panorama2020
Gustav Hemming (C)

Samordna lastbilstransporterna: ”Varannan transport är tom”

Stockholms läns landsting kommer på initiativ från Centerpartiet att utreda införandet av en regional godsstrategi eftersom man menar att varannan lastbilstransport på våra vägar är tom.

Varannan lastbilstransport på vägarna i länet är tom menar Centerpartiet som därför har rullat igång en sten om att införa en regional godsstrategi i Stockholms län. Centerpartiet skriver i ett pressmeddelande att 25 procent av lastbilstransporterna går utan last och varannan returtransport är tom. Målet är att åtminstone minska lastbilsrörelserna med några procent vilket skulle ge positiv inverkan på både vägnät och miljö:
– De onödiga lasttransporterna är det osynliga stadsplaneringsproblemet i regionen. Kan vi förbättra luftkvaliteten och minska bullret så kan vi göra det enklare att bygga bostäder, säger Gustav Hemming (C), miljö- och regionplaneringslandstingsråd.

Hemming säger även att många är livrädda för lastbilar och att föräldrar inte vågar låta sina barn cykla av rädsla för lastbilar. Omkring 100 människor dör enligt Gustav Hemming i olyckor med tunga fordon i Sverige. Han är ute efter att transporterna ska samordnas så långt som möjligt.

coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

defacto_helsida
marina_helsida
speedy_helsida
2020_helsida
festspec_corona_helsida
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

centrum_helsida2020
happy_homes_mars

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

ridskola2020_helsida
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
festspec_corona_outsider
speedy_outsider
nrh