centrum_panorama2020
Gustav Hemming (C)

Samordna lastbilstransporterna: ”Varannan transport är tom”

Stockholms läns landsting kommer på initiativ från Centerpartiet att utreda införandet av en regional godsstrategi eftersom man menar att varannan lastbilstransport på våra vägar är tom.

centrum_artikel

Varannan lastbilstransport på vägarna i länet är tom menar Centerpartiet som därför har rullat igång en sten om att införa en regional godsstrategi i Stockholms län. Centerpartiet skriver i ett pressmeddelande att 25 procent av lastbilstransporterna går utan last och varannan returtransport är tom. Målet är att åtminstone minska lastbilsrörelserna med några procent vilket skulle ge positiv inverkan på både vägnät och miljö:
– De onödiga lasttransporterna är det osynliga stadsplaneringsproblemet i regionen. Kan vi förbättra luftkvaliteten och minska bullret så kan vi göra det enklare att bygga bostäder, säger Gustav Hemming (C), miljö- och regionplaneringslandstingsråd.

Hemming säger även att många är livrädda för lastbilar och att föräldrar inte vågar låta sina barn cykla av rädsla för lastbilar. Omkring 100 människor dör enligt Gustav Hemming i olyckor med tunga fordon i Sverige. Han är ute efter att transporterna ska samordnas så långt som möjligt.

defacto_helsida
connys_helsida
teatergrillen_helsida

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

Nyheter Polisen varnar för att det finns risk för brott mot äldre och personer med funktionshinder: - Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

speedy_helsida

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

sportlov_sigtuna
centrum_helsida2020
happyhomes_2019
2020_helsida

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

salong_elisabeth_helsida
sportlov_sigtuna_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
connys
speedy_outsider
nrh
teatergrillen_outsider
sigtuna_vatten_outsider