defacto_pan
Gustav Hemming (C)

Samordna lastbilstransporterna: ”Varannan transport är tom”

Stockholms läns landsting kommer på initiativ från Centerpartiet att utreda införandet av en regional godsstrategi eftersom man menar att varannan lastbilstransport på våra vägar är tom.

Varannan lastbilstransport på vägarna i länet är tom menar Centerpartiet som därför har rullat igång en sten om att införa en regional godsstrategi i Stockholms län. Centerpartiet skriver i ett pressmeddelande att 25 procent av lastbilstransporterna går utan last och varannan returtransport är tom. Målet är att åtminstone minska lastbilsrörelserna med några procent vilket skulle ge positiv inverkan på både vägnät och miljö:
– De onödiga lasttransporterna är det osynliga stadsplaneringsproblemet i regionen. Kan vi förbättra luftkvaliteten och minska bullret så kan vi göra det enklare att bygga bostäder, säger Gustav Hemming (C), miljö- och regionplaneringslandstingsråd.

Hemming säger även att många är livrädda för lastbilar och att föräldrar inte vågar låta sina barn cykla av rädsla för lastbilar. Omkring 100 människor dör enligt Gustav Hemming i olyckor med tunga fordon i Sverige. Han är ute efter att transporterna ska samordnas så långt som möjligt.

fme_oktober

Sänkt hastighet på Valstavägen

Nyheter En del av Valstavägen får sänkt hastighet: - Den lokala trafikföreskriften om hastighetsbegränsningen är resultatet av en del i arbetet med stadsbyggnadsprojektet Valsta 2030, säger Anna-Carin Mattsson, gatu- och parkchef i Sigtuna kommun.

defacto_helsida
sigtunavatten_standard
EXTRA

Förbipasserande attackerades av knivman

Nyheter En man greps i Valsta under förmiddagen sedan han försökt attackera förbipasserande med en kniv: - Han försökte hugga en man med barnvagn och två barn, säger ett vittne till märsta.nu

happyhomes_2019
ica_oktober
dackskiftarna_helsida
EXTRA

Fyra års fängelse för att ha försökt tända på skola

Nyheter En 23-årig man döms för grov mordbrand sedan han försökt sätta eld på Väringaskolan i Sigtuna. Mannen som var påverkad av både alkohol och läkemedel hade köpt bensin på den närliggande macken och kastade över skolfasaden innan tände eld.

Bergqvist om nya skolrankingen: Visar styrkor och svagheter

Politik märsta.nu rapporterade på onsdagen om Lärarförbundets ranking av skolkommunerna där Sigtuna är på plats 201: - Lärarförbundets ranking visar både våra styrkor och svagheter. Det som är mest positivt är att vår positiva kvalitetsutveckling håller i sig med förbättrade kunskapsresultat när det gäller andel godkända elever och meritvärde årskurs 9. Utifrån våra förutsättningar är vi bland de bästa i Sverige, det är helt fantastiskt, uppger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

colorama_april2
nrh
connys
defacto_outsider