moderat_sommar
Foto: Daniel Iskander

Samarbetet vid elavbrott ska förbättras

Länets kommuner samlades förra veckan tillsammans med samhällsaktörer för att utveckla samarbetet vid omfattande elavbrott.

centrum_artikel

I samband med Stormen Alfrida i början av året drabbades flera tusen i kommunen av elavbrott, för vissa dröjde avbrottet uppemot en vecka. I andra delar av länet fick man vänta mer än en vecka på att få tillbaka strömmen.

För att blir bättre rustade mot elbortfall samlades länets kommuner förra veckan tillsammans med samhällsaktörer. Målet är att ta fram hur samverkan ska se ut vid omfattande elbortfall i länet:
– Vi har konstaterat att om vi får ett omfattande elbortfall så har det stora konsekvenser. Det är därför vi träffats, för att tillsammans analysera de största utmaningarna och diskutera vad man kan göra åt det, säger Ola Slettenmark, samordningschef på Samverkan Stockholmsregionen, till SVT Stockholm.

Kommunikation med medborgare, transporter och utsatta grupper i omsorgsbehov var några av punkterna som diskuterades. I länet är det en utmaning att nå ut både till landsbygd och storstad. märsta.nu rapporterade tidigare i veckan om att elavbrotten har ökat kraftigt i kommunen från 2016 till 2017. Nu kommer det att komma in återkopplingar från aktörerna så att man blir vassare i arbetet vid elbortfall enligt Ola Slettenmark.

studeravidare_helsida
happyhomes_sommar2020
kaa_sigtuna_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
speedy_helsida
sommar_sigtuna2020
defacto_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
brobygget_midgard_helsida
connys_helsida

Biljakt förbi Märsta

Blåljus En förare som vägrade stanna i samband med poliskontroll på E4:an satte fart från Knivsta mot Stockholm förbi Märsta.

spedition_sigtuna
brobygget_outsider_valsta
kaa_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
ridskola_2020_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
nrh
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
studeravidare_outsider
brobygget_midgard_outsider
speedy_outsider
centrum_sommar_out