moderaterna_panorama
Foto: Sigtuna kommun

Samarbete med lokala företag ger ungdomar sommarjobb

märsta.nu rapporterade tidigare i veckan om att sommarjobben minskade i kommunen. Men nu har Sigtuna kommuns projekt tillsammans med lokala företag kommit igång.

Sigtuna kommun erbjuder tillsammans med lokala företag och fastighetsbolag möjlighet för ungdomar att få sommarjobb. Detta i en tid när det finns begränsat med jobb, något som märsta.nu kunde rapportera om tidigare i veckan.

Jobben finns exempelvis inom fastighetsskötsel och bageri. På grund av pandemin har sommarjobben inom äldreomsorgen dessvärre minskat. Totalt fick 162 ungdomar jobb, vilket är fler än de två senaste somrarna.
– Vår ambition är att inga jobb ska konstrueras enbart för sommarjobbssatsningen, utan vara likvärdiga de jobb som finns på arbetsmarknaden. Vi är i år en av få kommuner i Stockholms län som kan erbjuda fler sommarjobb än förra året, skriver Sigtuna kommun i ett inlägg på linkedin.

Ungdomarna får jobb i treveckorsperioder och den första anställningsperioden har alltså startat. Rikshem, Stålfreds och HSB är några av företagen som samarbetar med Sigtuna kommun kring sommarjobben.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

centrum_sommar2022_helsida
nationaldag_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

connys_helsida
2020_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

logistik_sigtuna_helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

helsida
liber_helsida
mp_helsida_april

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

retro_helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
mp_outsider2022
nationaldag_out
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
retro_outsider
outsider
nrh
moderat_outsider
connys
centrum_sommar_outsider2022
logistik_outsider