moderaterna_riksdag
Foto: Sigtuna kommun

Samarbete med lokala företag ger ungdomar sommarjobb

märsta.nu rapporterade tidigare i veckan om att sommarjobben minskade i kommunen. Men nu har Sigtuna kommuns projekt tillsammans med lokala företag kommit igång.

Sigtuna kommun erbjuder tillsammans med lokala företag och fastighetsbolag möjlighet för ungdomar att få sommarjobb. Detta i en tid när det finns begränsat med jobb, något som märsta.nu kunde rapportera om tidigare i veckan.

Jobben finns exempelvis inom fastighetsskötsel och bageri. På grund av pandemin har sommarjobben inom äldreomsorgen dessvärre minskat. Totalt fick 162 ungdomar jobb, vilket är fler än de två senaste somrarna.
– Vår ambition är att inga jobb ska konstrueras enbart för sommarjobbssatsningen, utan vara likvärdiga de jobb som finns på arbetsmarknaden. Vi är i år en av få kommuner i Stockholms län som kan erbjuda fler sommarjobb än förra året, skriver Sigtuna kommun i ett inlägg på linkedin.

Ungdomarna får jobb i treveckorsperioder och den första anställningsperioden har alltså startat. Rikshem, Stålfreds och HSB är några av företagen som samarbetar med Sigtuna kommun kring sommarjobben.

centrum_helsida2020
valsta-jul_helsida
julmarknad_helsida
happyhomes_sommar2020

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

jul2021
connys_helsida
mp_host_helsida
2020_helsida
defacto_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

jul_outsider
swedol_outsider
stationshusen_out
julmarknad_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
valsta_jul_outsider
nrh
mp-outsider