moderaterna_riksdag
Elever gör pärlarmbandFoto: Insändarbild
Ett färdigt armbandFoto: Insändarbild
Thomas Aronsson visar upp sitt armbandFoto: Insändarbild

Säljer armband tillförmån för krigsdrabbade barn

Elever på Tingvallaskolan i Märsta har gjort armband som de säljer tillförmån för krigsdrabbade barn i Syrien.

centrum_artikel

I veckan har det varit Barnboksvecka vilket elever på Tingvallaskolan uppmärksammade med biblioteksinvigning och läsfestival. Läraren Shara Hassan berättar för märsta.nu att man haft många aktiviteter kring böcker och läsning.
– En annan aktivitet var solidaritet och värdegrund, där eleverna gjorde fina armband som står ”Fred på jorden”. Armbanden säljer vi för en valfri summa och pengarna skickas till de krigsdrabbade barnen i norra Syrien.

130 armband klara att sälja
Totalt gjordes 130 armband och eleverna står redo att göra fler om behovet finns, priset för ett armband är upp till köparen själv att bestämma men Shara hoppas att man får in en bra summa som kan doneras lagom till jul. De säljs av eleverna både inom egna kretsen och kompisar eller till allmänheten. Shara Hassan låter hälsa att den som vill köpa kan ta kontakt med henne direkt på Tingvallaskolan (tel. 0720076701). Pengarna som armbanden inbringar går till Röda Solen, en kurdisk organisation som finns i Syrien och hjälper krigsdrabbade barn.
– Vi har pratat mycket om det som händer i Syrien och vill hjälpa barnen som behöver hjälp, säger Shara Hassan, lärare på Tingvallaskolan i Märsta.

Morgonkollen

Notiser Polis: Just nu inga speciella händelser att rapportera om. Väder: Några minusgrader i under dagen, ett snöfall drog in över…

mod_helsida
valet2022

Klart: Holst leder Moderaterna i valrörelsen

Politik Moderaterna gjorde på onsdagskvällen klart med valsedel och inte oväntat toppas den av Olov Holst: - Det är både roligt och tillfredsställande att nomineringsstämman nu slagit fast valsedeln för årets viktiga val, säger Holst i ett uttalande.

connys_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
handbollsskola

Askerson: Går inte med på förtur till nyanlända

Politik Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) får nu ny kritik för den så kallade "sociala dumpningen" där nyanlända slussats ut från kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
connys
swedol_outsider
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
nrh