centrum_panorama2020
Elever gör pärlarmbandFoto: Insändarbild
Ett färdigt armbandFoto: Insändarbild
Thomas Aronsson visar upp sitt armbandFoto: Insändarbild

Säljer armband tillförmån för krigsdrabbade barn

Elever på Tingvallaskolan i Märsta har gjort armband som de säljer tillförmån för krigsdrabbade barn i Syrien.

centrum_artikel

I veckan har det varit Barnboksvecka vilket elever på Tingvallaskolan uppmärksammade med biblioteksinvigning och läsfestival. Läraren Shara Hassan berättar för märsta.nu att man haft många aktiviteter kring böcker och läsning.
– En annan aktivitet var solidaritet och värdegrund, där eleverna gjorde fina armband som står ”Fred på jorden”. Armbanden säljer vi för en valfri summa och pengarna skickas till de krigsdrabbade barnen i norra Syrien.

130 armband klara att sälja
Totalt gjordes 130 armband och eleverna står redo att göra fler om behovet finns, priset för ett armband är upp till köparen själv att bestämma men Shara hoppas att man får in en bra summa som kan doneras lagom till jul. De säljs av eleverna både inom egna kretsen och kompisar eller till allmänheten. Shara Hassan låter hälsa att den som vill köpa kan ta kontakt med henne direkt på Tingvallaskolan (tel. 0720076701). Pengarna som armbanden inbringar går till Röda Solen, en kurdisk organisation som finns i Syrien och hjälper krigsdrabbade barn.
– Vi har pratat mycket om det som händer i Syrien och vill hjälpa barnen som behöver hjälp, säger Shara Hassan, lärare på Tingvallaskolan i Märsta.

valvet_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

stottasigtuna_helsida
speedy_helsida
happy_homes_mars
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

kcbygg_helsida
connys_helsida

Krafttag mot tjuvfiske i Garnsviken

Nyheter Nu ska Sigtuna fiskevårdsförening och Sportfiskarna ta krafttag mot tjuvfiske i främst Garnsviken som en del i ett projekt med Sigtuna kommun och Länsstyrelsen i Uppsala och Stockholm.

defacto_helsida
coronakrisen

Varslen närmar sig 40 000

Notiser Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

studenten2020_helsida
studeravidare_helsida

Kvinna misshandlad i Märsta

Blåljus En kvinna misshandlades under natten i Märsta: - Utredningsläget är gott, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

marina_outsider
sommarlov_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
valvet_outsider
speedy_outsider
kcbygg_outsider
studeravidare_outsider
stottasigtuna_outsider
studenten2020_outsider