centrum_jul_panorama
Elever gör pärlarmbandFoto: Insändarbild
Ett färdigt armbandFoto: Insändarbild
Thomas Aronsson visar upp sitt armbandFoto: Insändarbild

Säljer armband tillförmån för krigsdrabbade barn

Elever på Tingvallaskolan i Märsta har gjort armband som de säljer tillförmån för krigsdrabbade barn i Syrien.

centrum_jul_artikel

I veckan har det varit Barnboksvecka vilket elever på Tingvallaskolan uppmärksammade med biblioteksinvigning och läsfestival. Läraren Shara Hassan berättar för märsta.nu att man haft många aktiviteter kring böcker och läsning.
– En annan aktivitet var solidaritet och värdegrund, där eleverna gjorde fina armband som står ”Fred på jorden”. Armbanden säljer vi för en valfri summa och pengarna skickas till de krigsdrabbade barnen i norra Syrien.

130 armband klara att sälja
Totalt gjordes 130 armband och eleverna står redo att göra fler om behovet finns, priset för ett armband är upp till köparen själv att bestämma men Shara hoppas att man får in en bra summa som kan doneras lagom till jul. De säljs av eleverna både inom egna kretsen och kompisar eller till allmänheten. Shara Hassan låter hälsa att den som vill köpa kan ta kontakt med henne direkt på Tingvallaskolan (tel. 0720076701). Pengarna som armbanden inbringar går till Röda Solen, en kurdisk organisation som finns i Syrien och hjälper krigsdrabbade barn.
– Vi har pratat mycket om det som händer i Syrien och vill hjälpa barnen som behöver hjälp, säger Shara Hassan, lärare på Tingvallaskolan i Märsta.

defacto_jul
ica_oktober
julbord_helsida

Uppmaningen: Släck ljusen

Notiser Under december sker en hel del bränder med anledning av levande ljus och brandkår uppmanar allmänheten att vara noga med släckning när man lämnar sin bostad.

trainingpartner_jobb_helsida

Nya busstider på måndag

Nyheter På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

Valsta får återvinningsstation

Nyheter Nu får Valsta sin efterfrågade återvinningsstation igen: - Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sigtuna. Vi är glada att kunna tillgodose det behov som finns, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

happyhomes_2019

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

centrum_jul_helsida
tp_helsida
greeknighthelsida
colorama_jul

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

greeknight_outsider
trainingpartner_jobb_outsider
nrh
julbord
tp_outsider
connys