centrum_jul_panorama
Trygghetscentret ligger i Märsta CentrumFoto: Sigtuna kommun

Säkerhetsstrateg flyttar in på Trygghetscentret

Trygghetscentret i Märsta Centrum får förstärkning i form av en säkerhetsstrateg som främst ska jobba med den civila beredskapen i kommunen.

defacto_jul_artikel

Trygghetscentret som startade upp i Märsta Centrum i vintras växer med en säkerhetsstrateg med fokus på civila beredskapen med inrikting på brottsprevention, alltså att förhindra brott.
– Vi har också flera planer på hur vi kan utveckla och stärka vår roll, till exempel som lednings- och sambandscentral vid det planerade digitala trygghetsprojektet i Valsta efter sommaren, säger Thomas Mileborn, trygghetschef i Sigtuna kommun, till kommunens facebooksida.

Enligt Sigtuna kommun ökar antalet besökare till Trygghetscentret och verksamheten innehåller representanter för säkerhetspersonal, polis, räddningstjänst, budget- och skuldrådgivare samt tillståndsenheten för alkohol- och tobak.

julbord_helsida

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

fme_oktober

(S) vill se handlingsplan för att minska självmord

Politik Socialdemokraterna hade hoppats få igenom att kommunen arbetar mot att införa en handlingsplan för att förhindra självmord: - Snart är det jul och nyårshelg. En helg som skapar oro och ångest bland de som lider av psykisk ohälsa. Vi vill att Sigtuna kommun tar sitt ansvar och gör allt i sin makt för att förebygga och minska antalet självmord i vår kommun, säger oppositionsrådet Marie Axelsson (S).

happyhomes_2019
colorama_jul
ica_oktober
greeknighthelsida
sigtunavatten_standard

Arlandapolisen utreder bajsattack

Nyheter Arlandapolisen har haft problem med bajs i sina lokaler, nu utreder man sig själva: - Det är polisanställda som disponerar lokalerna, säger stationsbefälet Markus Silén till Aftonbladet.

tp_helsida

Klart med kommunal bostadsförmedling

Bostad Den nya bostadsförmedlingen som märsta.nu skrivit om tidigare startas upp av SigtunaHem: - Vi arbetar just nu med att utveckla den nya verksamheten. Tanken är att skapa en marknadsplats som underlättar för såväl bostadssökande som hyresvärdar genom att kombinera tillgänglighet och en hög servicenivå, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

centrum_jul_helsida
greeknight_outsider
julbord
tp_outsider
connys
trainingpartner_jobb_outsider
nrh