bovard_sh
Trygghetscentret ligger i Märsta CentrumFoto: Sigtuna kommun

Säkerhetsstrateg flyttar in på Trygghetscentret

Trygghetscentret i Märsta Centrum får förstärkning i form av en säkerhetsstrateg som främst ska jobba med den civila beredskapen i kommunen.

Trygghetscentret som startade upp i Märsta Centrum i vintras växer med en säkerhetsstrateg med fokus på civila beredskapen med inrikting på brottsprevention, alltså att förhindra brott.
– Vi har också flera planer på hur vi kan utveckla och stärka vår roll, till exempel som lednings- och sambandscentral vid det planerade digitala trygghetsprojektet i Valsta efter sommaren, säger Thomas Mileborn, trygghetschef i Sigtuna kommun, till kommunens facebooksida.

Enligt Sigtuna kommun ökar antalet besökare till Trygghetscentret och verksamheten innehåller representanter för säkerhetspersonal, polis, räddningstjänst, budget- och skuldrådgivare samt tillståndsenheten för alkohol- och tobak.

moderaternamaj
colorama_april2
v_eu_helsida

Finns familjer av Lo i Sigtuna

Notiser Länsstyrelsen har gjort en rovdjursinventering inför kommande säsongs rovjakt och konstaterar att det finns fyra familjegrupper av Lo i Sigtuna, Norrtälje och Österåker.

ica_valsta_choklad
oppning_helsida
eu_sap

Nu avråds det från eldning igen

Notiser Brandkåren Attunda avråder från eldning igen efter några dagars torka: - Bedömningen är gjord utifrån SMHI:s prognosunderlag och i samråd med länets räddningstjänster, uppger Brandkåren Attunda.

varfest_helsida
happyhomes_2019
bonava_maj_helsida

Så ska FN:s globala mål nås

Nyheter Sigtuna kommun tillsätter en Agenda 2030-beredning för att kommunen snabbare ska uppnå miljömålen: - Inrättandet av en politisk beredning förstärker det arbetet och säkerställer att det blir strategiskt fokus på Agenda 2030 i vår planering och i de beslut som tas, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

connys
v_eu
oppning_outsider
sh_oppet
ridskola2019_outsider
mp_eu_outsider
moderaterna_maj_outsider
defacto_outsider
colorama_april
sh_bovard_out
nrh
fme_outsider
bonava_maj_outsider