moderater_pan_sommar
Trygghetscentret ligger i Märsta CentrumFoto: Sigtuna kommun

Säkerhetsstrateg flyttar in på Trygghetscentret

Trygghetscentret i Märsta Centrum får förstärkning i form av en säkerhetsstrateg som främst ska jobba med den civila beredskapen i kommunen.

centrum_artikel

Trygghetscentret som startade upp i Märsta Centrum i vintras växer med en säkerhetsstrateg med fokus på civila beredskapen med inrikting på brottsprevention, alltså att förhindra brott.
– Vi har också flera planer på hur vi kan utveckla och stärka vår roll, till exempel som lednings- och sambandscentral vid det planerade digitala trygghetsprojektet i Valsta efter sommaren, säger Thomas Mileborn, trygghetschef i Sigtuna kommun, till kommunens facebooksida.

Enligt Sigtuna kommun ökar antalet besökare till Trygghetscentret och verksamheten innehåller representanter för säkerhetspersonal, polis, räddningstjänst, budget- och skuldrådgivare samt tillståndsenheten för alkohol- och tobak.

mp_host_helsida
helsida_var2021
happyhomes_sommar2020

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

defacto_helsida
2020_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

centrum_helsida2020
coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

connys_helsida
dack-helsida
bostad_helsida
coronapandemin

Covidfallen sjunker

Nyheter Covidfallen uppges sjunka totalt sett i Region Stockholm enligt de första siffrorna för vecka 41.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
swedol_outsider
mp-outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
bostad_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
dack-outsider