moderaterna_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Säkerhetsföretag varnar för att köer håller i sig i sommar

Avarn Security som bemannar säkerhetskontrollerna på Arlanda varnar för att köerna kvarstår över sommar på grund av ökat resande i kombination med personalbrist.

Ett intensivt arbete pågår sedan i höstas med att rekrytera och utbilda mer personal för både sommarjobb och fasta tjänster i säkerhetskontrollerna enligt Lena Johansson, regionchef på Avarn Security.
– Tyvärr finns det en stor risk att sommarens resenärer får vänta orimligt länge på att komma igenom säkerhetskontrollen,

Avarn tvingades under pandemin också minska antalet anställda vid kontrollerna kraftigt och nu hinner man inte rekrytera i snabba takt som resandet ökar, i april var det sex gånger mer som reste från Arlanda än ett år tidigare.
– En flaskhals är också Länsstyrelsens och Transportstyrelsens säkerhetsprövning av alla nya anställda. Den kontrollen måste givetvis göras noggrant, men tar sedan i vintras på tok för lång tid, fortsätter Lena Johansson.

Budskapet till resenärer är att vara ute i extra god tid och vara utrustade med tålamod. Man kan förbereda sig kring vad som gäller kring vätskor och att man behöver packa upp sin dator.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

marinan_helsida
connys_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

centrum_sommar2022_helsida
ewas_helsida
mp_helsida_april
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

liber_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marina_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
swedol_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
mp_outsider2022
connys
ewas_outsider
centrum_sommar_outsider2022