centrum_jul_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Säkerhetschefen om luckorna: Finns utmaningar på Arlanda

Efter att Swedavia hållit krismöte med Transportstyrelsen och Polisen konstateras att det finns utmaningar enligt SVT Stockholm.

defacto_jul_artikel

På fredagen hölls ett krismöte mellan aktörer på Arlanda, Swedavia, Transportstyrelsen och Polisen.
– Vi har konstaterat att vi har utmaningar i och med att vår flygplats har cirka 600 aktörer och 20 000 som arbetar här. Vi har diskuterat vad vi kan göra tillsammans, men också vad var och en för sig kan göra utifrån våra respektive ansvarsområden, säger Anna Svedberg, säkerhetschef på Arlanda flygplats, till SVT Stockholm.

En konkret åtgärd som vidtagits är att anställda ska kontrolleras av arbetsgivare. Det gäller både säkerhetskontroll och registerkontroll.
– Det är en viktigt uppgift. Från Swedavias sida så jobbar vi kontinuerligt med kontroller och revisioner av de här aktörerna för att säkerställa att de lever upp till regelverk, fortsätter Svedberg enligt SVT.

happyhomes_2019
colorama_jul
sigtunavatten_standard

Uppmaningen: Släck ljusen

Notiser Under december sker en hel del bränder med anledning av levande ljus och brandkår uppmanar allmänheten att vara noga med släckning när man lämnar sin bostad.

greeknighthelsida

Nya busstider på måndag

Nyheter På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

Valsta får återvinningsstation

Nyheter Nu får Valsta sin efterfrågade återvinningsstation igen: - Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sigtuna. Vi är glada att kunna tillgodose det behov som finns, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

ica_oktober

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

tp_helsida
fme_oktober
julbord_helsida
defacto_jul

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

connys
julbord
greeknight_outsider
tp_outsider
trainingpartner_jobb_outsider
nrh