moderaterna_riksdag
Foto: Jamshid Jamshidi

Säkerhetschefen om luckorna: Finns utmaningar på Arlanda

Efter att Swedavia hållit krismöte med Transportstyrelsen och Polisen konstateras att det finns utmaningar enligt SVT Stockholm.

centrum_artikel

På fredagen hölls ett krismöte mellan aktörer på Arlanda, Swedavia, Transportstyrelsen och Polisen.
– Vi har konstaterat att vi har utmaningar i och med att vår flygplats har cirka 600 aktörer och 20 000 som arbetar här. Vi har diskuterat vad vi kan göra tillsammans, men också vad var och en för sig kan göra utifrån våra respektive ansvarsområden, säger Anna Svedberg, säkerhetschef på Arlanda flygplats, till SVT Stockholm.

En konkret åtgärd som vidtagits är att anställda ska kontrolleras av arbetsgivare. Det gäller både säkerhetskontroll och registerkontroll.
– Det är en viktigt uppgift. Från Swedavias sida så jobbar vi kontinuerligt med kontroller och revisioner av de här aktörerna för att säkerställa att de lever upp till regelverk, fortsätter Svedberg enligt SVT.

defacto_helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

helsida_var2021
connys_helsida
dack-helsida
julmarknad_helsida
2020_helsida
flygskola_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

centrum_helsida2020
mp_host_helsida
oppethus_helsida
happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

oppethus_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
nrh
mp-outsider
julmarknad_outsider
flygskolan_outsider
swedol_outsider
dack-outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider