moderaterna_panorama
Pernilla Bergqvist (L)Foto: Pressbild

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

Till 2030 ska det inte finnas utsatta områden längre i hela riket. Liberalerna på riksnivå hat tagit fram ett program kallat Förortslyftet där man ska vända utvecklingen med hjälp av insatser inom trygghet, skola, arbetsmarknad, bostadspolitik och demokrati.
– Utvecklingen i landets utsatta områden kan antingen vändas eller förvärras. Det beror på om vi sätter in kraftfulla åtgärder redan nu. Vi måste ta tillbaka makten från kriminella gäng och samtidigt jobba långsiktigt med skolan och tryggare bostadsområden, säger Robert Hannah (L), riksdagsledamot och integrationspolitisk talesperson.

Liberalerna i kommunen har suttit i kommunledningen först med Socialdemokraterna och Miljöpartiet 2014-2017 och sedermera med det borgerliga blocket efter 2017.
– Ökad trygghet är ett prioriterat område i kommunens alla verksamheter. Jag vill lyfta fram vikten av det tidiga och förebyggande arbetet. Det allra viktigaste är en lyckad skolgång som är den bästa skyddsvallen mot rekryteringen till kriminella gäng, uppger Pernilla Bergqvist (L), gruppledare.

Enligt Bergqvist arbetar man våldsförebyggande på några skolor i kommunen och man förbättrar samverkan mellan skola, socialtjänst, polis och fritid. Det har även införts sociala team på  alla kommunens skolor.
– Nästa år förstärker vi arbetet ytterligare och utökar projektet till fler skolor. Vi har även påbörjat ett projekt kring våldsprevention i förskolan Det ska inte finnas några utsatta områden i vår kommun, fortsätter Bergqvist.

Bland åtgärderna i Förortslyftet finns bland annat fler poliser, vistelseförbud för dömda våldsbejakande extremister och gängkriminella, sänkt skatt för låga inkomster, obligatorisk språkskola för nyanlända, fler bostadsrätter och skärpa straff kring hot mot vittnen.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

connys_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

retro_helsida
2020_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

nationaldag_helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

helsida
mp_helsida_april
logistik_sigtuna_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

liber_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
mp_outsider2022
nrh
nationaldag_out
ridskola_2020_outsider
logistik_outsider
outsider
moderat_outsider
connys
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
retro_outsider