stationshusen_pan
Pernilla Bergqvist (L)Foto: Pressbild

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

Till 2030 ska det inte finnas utsatta områden längre i hela riket. Liberalerna på riksnivå hat tagit fram ett program kallat Förortslyftet där man ska vända utvecklingen med hjälp av insatser inom trygghet, skola, arbetsmarknad, bostadspolitik och demokrati.
– Utvecklingen i landets utsatta områden kan antingen vändas eller förvärras. Det beror på om vi sätter in kraftfulla åtgärder redan nu. Vi måste ta tillbaka makten från kriminella gäng och samtidigt jobba långsiktigt med skolan och tryggare bostadsområden, säger Robert Hannah (L), riksdagsledamot och integrationspolitisk talesperson.

Liberalerna i kommunen har suttit i kommunledningen först med Socialdemokraterna och Miljöpartiet 2014-2017 och sedermera med det borgerliga blocket efter 2017.
– Ökad trygghet är ett prioriterat område i kommunens alla verksamheter. Jag vill lyfta fram vikten av det tidiga och förebyggande arbetet. Det allra viktigaste är en lyckad skolgång som är den bästa skyddsvallen mot rekryteringen till kriminella gäng, uppger Pernilla Bergqvist (L), gruppledare.

Enligt Bergqvist arbetar man våldsförebyggande på några skolor i kommunen och man förbättrar samverkan mellan skola, socialtjänst, polis och fritid. Det har även införts sociala team på  alla kommunens skolor.
– Nästa år förstärker vi arbetet ytterligare och utökar projektet till fler skolor. Vi har även påbörjat ett projekt kring våldsprevention i förskolan Det ska inte finnas några utsatta områden i vår kommun, fortsätter Bergqvist.

Bland åtgärderna i Förortslyftet finns bland annat fler poliser, vistelseförbud för dömda våldsbejakande extremister och gängkriminella, sänkt skatt för låga inkomster, obligatorisk språkskola för nyanlända, fler bostadsrätter och skärpa straff kring hot mot vittnen.

jul2021
julmarknad_helsida
valsta-jul_helsida
happyhomes_sommar2020

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

mp_host_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
connys_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

jul_outsider
sigtuna_vatten_outsider
valsta_jul_outsider
swedol_outsider
stationshusen_out
nrh
ridskola_2020_outsider
julmarknad_outsider
mp-outsider
connys