fastbyran_bostad
Foto: Pressbild

Så var sommarens bostadsmarknad

Sigtuna kommuns villapriser fortsätter upp och den senaste tre månadersperioden är det uppgång på nästan tre procent.

Sommaren brukar vara lugn på bostadsmarknaden. Den kraftiga prisuppgången har bromsat in en aning på villasidan, på de tre senaste månaderna är uppgången 2,7 procent enligt Mäklarstatistiks siffror som släpptes på tisdagen. 80 villor har förmedlats mellan maj-juli till ett medelpris på 5,545 miljoner kronor. Det senaste året har det förmedlats 289 villor till snittpriset 5,33 miljoner. Uppgången på ett år är 16,3 procent.

Bostadsrätterna som i princip legat still prismässigt under pandemin visar en nedgång på 2,3 procent för perioden maj-juli. 142 lägenheter förmedlades till snittpriset 2,23 miljoner. Det senaste året har 594 lägenheter förmedlats till snittpriset 2,06 miljoner. Uppgången för ett år är 4,6 procent.

bjurfors_helsida
fastighetsbyran_helsida_22
fastbyran_helsida

Fortfarande efterfrågan på bostäder

Bostad Trots oro för höjda räntor så är det i Sigtuna kommun fortfarande efterfrågan på bostäder: - Efterfrågan finns fortfarande kvar från köparna, men en försiktighet och avvaktan märks tydligt, många frågar oss om räntorna för bostadslånen och det är just nu fler som vill sälja först och köpa sedan, för att säkra upp sin egen ekonomi innan man ger sig in i nästa affär, säger Erik Wennberg, franchisetagare på Fastighetsbyrån i Sigtuna/Märsta.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

fastbyran_outsider