invigning_clasohlsson
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Så uppkopplade är vi

Sigtuna är en av de mest uppkopplade kommunerna i landet.

banner_artikel

Telia har sammanställt kommunerna som är mest uppkopplade. Sigtuna kommun är nia på listan med 17,1 uppkopplade prylar per hushåll. Mest i landet har boende i Strängnäs med 18,6 prylar. Ekerö är den kommun i länet som hamnar högst på listan med 18,5. Totalt är 6 av 10 kommuner på listan från Stockholms län. Sigtuna är dock bäst i Norrort.
– Vi går från och kommer hem med våra mobiler, plattor och datorer. Men både smarta hemmaprylar och saker vi tar med oss ökar stadigt och ett snitt på 15 uppkopplade saker per hushåll ligger nog inte alltför bort när fler och fler tvättmaskiner, klockor, robotgräsklippare och hushållsassistenter kopplas upp, säger Rickard Damm, chef för Telia Zone.

I snitt har svenskarna 12,7 uppkopplade saker. Det rör sig om smarta telefoner, paddor, högtalare och så vidare. Vanligast att koppla upp är telefoner och paddor. Flest saker kommer från Apple med 17,6 miljoner därefter Samsung som har 6,5 procent av prylmarknaden i landet.

dackia_2018
februari
forskontor

Känslan av otrygghet ökar

Nyheter I Länsstyrelsens medborgarundersökning framgår generellt att allt fler känner sig otrygga i länet. 100 personer från kommunen deltog i undersökningen och nästan hälften kände sig otrygga.

center_banner2
varen2018

Nya seniorbostäder byggs i Sigtuna

Bostad Intresset för seniorbostäder i Sigtuna anses vara stort och Riksbggen lanserar nu försäljning av 40 lägenheter i Ragvaldsbo intill nya Sigtuna stadsängar.

Här är årets pedagoger

Nyheter Sex pedagoger vid olika skolor i kommunen har utsetts till Årets pedagog: - Pristagarna är riktiga hjältar! De är alla besjälade av sina uppdrag och gör allt i sin makt för att skapa de bästa förutsättningarna för våra barn och unga i Sigtuna kommun, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

outsider_defacto
Norra Redovisningshuset
veterankraft_standard
standard_ridskola
connys
matcher_skanela
objekt4
vuxentutbildning
val2018
standard_start
objekt3
nfc_vinter
objekt2
sigtunavatten_standard