defacto_pan
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Så uppkopplade är vi

Sigtuna är en av de mest uppkopplade kommunerna i landet.

Telia har sammanställt kommunerna som är mest uppkopplade. Sigtuna kommun är nia på listan med 17,1 uppkopplade prylar per hushåll. Mest i landet har boende i Strängnäs med 18,6 prylar. Ekerö är den kommun i länet som hamnar högst på listan med 18,5. Totalt är 6 av 10 kommuner på listan från Stockholms län. Sigtuna är dock bäst i Norrort.
– Vi går från och kommer hem med våra mobiler, plattor och datorer. Men både smarta hemmaprylar och saker vi tar med oss ökar stadigt och ett snitt på 15 uppkopplade saker per hushåll ligger nog inte alltför bort när fler och fler tvättmaskiner, klockor, robotgräsklippare och hushållsassistenter kopplas upp, säger Rickard Damm, chef för Telia Zone.

I snitt har svenskarna 12,7 uppkopplade saker. Det rör sig om smarta telefoner, paddor, högtalare och så vidare. Vanligast att koppla upp är telefoner och paddor. Flest saker kommer från Apple med 17,6 miljoner därefter Samsung som har 6,5 procent av prylmarknaden i landet.

Risk- och räddning flyttas från Rosersberg

Nyheter Sigtuna kommun som driver Risk- och räddningsprogrammet i Rosersberg avser flytta verksamheten till Märsta: - Att kommunen ser över sin lokalförsörjning är naturligt, det gör utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen kontinuerligt för att effektivt nyttja de lokaler vi har för att värna skattebetalarnas pengar, säger Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

hostfest_centrum
defacto_host2018

Kommuninvånarna tycker till

Nyheter Under hösten kommer 2200 slumpvis utvalda kommuninvånare att få en enkät hemskickad med frågor om vad man tycker om kommunen: - För att vi ska kunna göra ständiga förbättringar behöver vi veta vad våra invånare tycker, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

valet2018

Klart: Alliansgruppens vision för mandatperioden

Politik Det är nu klart med kommunledning för kommande mandatperioden. Enda ändringen som sker är att Anna Malm Kelfve (M) tar över som ordförande i Individ- och familjeomsorgsnämnden efter Karolina Windefalk (MP).

Hemtjänstpersonal oroas över ändrade arbetstider

Nyheter Hemtjänsten avser förändra personalens arbetstider vilket är oroande enligt en anställd som märsta.nu varit i kontakt med: - Helt plötsligt ska man kunna arbeta både dag och kväll oavsett vilket schema man har sen tidigare, berättar den anställde.

HSB Arlanda övergår till Norra Stor-Stockholm

Bostad HSB Arlanda går ihop med HSB Norra Stor-Stockholm: - Genom att två regionala HSB-föreningar blir en får vi bättre ekonomiska och personalmässiga resurser, säger Bo Albrektsson, tidigare ordförande för HSB Arlanda.

valet2018

Klart med första avhoppet

Politik Mandatperioden startar på torsdag då gamla och nya fullmäktige sammanträder. Men redan nu är det klart att Per-Olov Eurell (KD) hoppar av.

connys
objekt2
sportfiske_banner
outsider
komvuxq3_4
sbrf_sep
objekt3
nrh
objekt4
sigtunavatten_standard