lokal_effekt
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Så uppkopplade är vi

Sigtuna är en av de mest uppkopplade kommunerna i landet.

Telia har sammanställt kommunerna som är mest uppkopplade. Sigtuna kommun är nia på listan med 17,1 uppkopplade prylar per hushåll. Mest i landet har boende i Strängnäs med 18,6 prylar. Ekerö är den kommun i länet som hamnar högst på listan med 18,5. Totalt är 6 av 10 kommuner på listan från Stockholms län. Sigtuna är dock bäst i Norrort.
– Vi går från och kommer hem med våra mobiler, plattor och datorer. Men både smarta hemmaprylar och saker vi tar med oss ökar stadigt och ett snitt på 15 uppkopplade saker per hushåll ligger nog inte alltför bort när fler och fler tvättmaskiner, klockor, robotgräsklippare och hushållsassistenter kopplas upp, säger Rickard Damm, chef för Telia Zone.

I snitt har svenskarna 12,7 uppkopplade saker. Det rör sig om smarta telefoner, paddor, högtalare och så vidare. Vanligast att koppla upp är telefoner och paddor. Flest saker kommer från Apple med 17,6 miljoner därefter Samsung som har 6,5 procent av prylmarknaden i landet.

outsider
sigtunavatten_standard
happyhomes_2019
korpen_jan-feb
frisyr_december
sigtuna_funkis

märsta.nu klar etta som sökord

Nyheter märsta.nu är klart populäraste sökordet när kommuninvånare googlar, det visar siffror som märsta.nu tagit fram via Jorge Castro, SEO analytiker och marknadsförare på ABS Wheels.

Mäklaren: Sigtuna kommun är intressant att flytta till

Bostad Trots backande bostadspriser förra året finns ingen anledning till oro i Sigtuna kommun enligt Malin Nilsson, franchisetagare på Svensk Fastighetsförmedling: - Vi har under flera år haft stigande bostadspriser, nu ser vi att de planar ut. Försäljningarna tar lite längre tid än tidigare, vilket är bra då man som köpare verkligen hinner tänka igenom sitt köp.

banner_trerosor
funkis_2
nrh
connys