defacto_panorama
Sverigedemokraterna var populärast bland de som röstade i veckan.
Här är resultatet från veckans omröstning bland läsarna.

Så tycker läsarna

märsta.nu har på nytt gjort en omröstning om populäraste parti bland läsarna och just nu är Sverigedemokraterna klart störst.

Under veckan har märsta.nu:s läser kunnat tycka till om vilket parti man skulle rösta på om det var val idag. 741 röster kom in, från unika ip-adresser. Det vill säga man kan rösta två gånger men då måste man nolla sin ip-adress. Om man inte gör det så är datorn eller mobilen låst efter första rösten så man kan inte rösta fler gånger. Dock delades omröstningen av (SD) Sigtuna på Facebook ganska stort och många kommenterade att de röstade trots att de inte hade någon anknytning till kommunen.

(SD) blev även klart största parti i omröstningen med 54 procent av rösterna, därefter Moderaterna med 19 procent och Socialdemokraterna 10 procent. Valet är exakt två månader bort och flera lokalpolitiker har just avslutat sin vistelse i Almedalen.

Så gick det i omröstningen, bläddra vidare i bildspelet.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

socialutmarkelse
valet2018

(S)-utspelet: Gröna ladan bevaras

Politik Om Socialdemokraterna hamnar i majoritet efter valet så avser man se till att Gröna ladan håller öppet och att Gröna ladans vänner kan fortsätta med bioverksamheten.

steningeslottsommar
EXTRA

Barn plockades upp ur bassäng

Blåljus Ett barn plockades upp ur en bassäng på Midgårdsbadet: - Det kom in som drunkning, några har räddat ett barn, säger Carina Skagerlind vid Polisens ledningscentral.

Domen mot fritidsledaren

Kommunen om domen: Ska göra allt för att det inte ska hända igen

Nyheter Sigtuna kommun kommenterar domen mot fritidsledaren: - Jag är lättad att fritidsledaren nu är dömd, även om det givetvis är svårt för mig att bedöma om det är ett skäligt straff eller inte när offren är barn – barn som dessutom har varit i stark beroendeställning till sin förövare, säger Susana Olsson Casas, chef för Barn- och ungdomsförvaltningen.

sportfiskebanner2
sap_valet2018
vuxenutbildning2

Tjuvarna tar inte sommarlov

Nyheter Tjuvar är mer aktiva under semestermånaden juli än övrig tid på året, den slutsatsen drar försäkringsbolaget IF: - Tjuvarna tar aldrig semester men med små medel kan skadan minimeras eller i bästa fall undvikas helt, säger Caroline Starck, informationschef på If.

EXTRA

Tillslag mot lägenhet

Blåljus Polis slog till mot en lägenhet på Västra bangatan under eftermiddagen: - Det är ett utredningsärende, säger Towe Hägg vid Polisens ledningscentral.

EXTRA

Läkare ofredande patient

Notiser En läkare i kommunen har anmälts till Inspektionen för Vård och omsorg sedan han ska ha sexuellt ofredat en patient.

Extra

uppdaterad Bilar krockade i rondell

Blåljus Två bilar har krockade i Märstarondellen på väg 263: - Informationen jag har är att en kvinna ska vara skadad, uppger Stefan Malmberg, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral.

nfc_vinter
val2018
yearlingsales
connys
vuxentutbildning
objekt4
outsider_defacto
veterankraft_standard
sigtunavatten_standard
objekt2
objekt3
forskontor
outsider_moderat
sap_outsider
Norra Redovisningshuset