sportlov_centrum
Sverigedemokraterna var populärast bland de som röstade i veckan.
Här är resultatet från veckans omröstning bland läsarna.

Så tycker läsarna

märsta.nu har på nytt gjort en omröstning om populäraste parti bland läsarna och just nu är Sverigedemokraterna klart störst.

sportlov_centrum

Under veckan har märsta.nu:s läser kunnat tycka till om vilket parti man skulle rösta på om det var val idag. 741 röster kom in, från unika ip-adresser. Det vill säga man kan rösta två gånger men då måste man nolla sin ip-adress. Om man inte gör det så är datorn eller mobilen låst efter första rösten så man kan inte rösta fler gånger. Dock delades omröstningen av (SD) Sigtuna på Facebook ganska stort och många kommenterade att de röstade trots att de inte hade någon anknytning till kommunen.

(SD) blev även klart största parti i omröstningen med 54 procent av rösterna, därefter Moderaterna med 19 procent och Socialdemokraterna 10 procent. Valet är exakt två månader bort och flera lokalpolitiker har just avslutat sin vistelse i Almedalen.

Så gick det i omröstningen, bläddra vidare i bildspelet.

ridskola_2019_helsida
korpen_jan-feb
EXTRA

Beslut: Kommunen kan vräka nyanlända

Nyheter Kammarrätten ger Lidingö rätt om att de får vräka nyanlända efter två år, det öppnar upp även för Sigtuna kommun som haft ett antal uppmärksammade fall det senaste året.

icavalsta_semlor
connys

Flest städare och busschaufförer bor i kommunen

Nyheter Fackförbundet LO har tagit fram en rapport som visar vilka yrkesgrupper det finns mest av i en kommun: - Stockholms län är ett väldigt delat län. Människor med vårdbiträdelöner har inte råd att bo i kommuner som Danderyd. Det finns en tydlig koppling att kommuner med många högavlönade har få hyresrätter, säger Marika Lindgren Åsbrink, författare av rapporten hos LO.

banner_trerosor
happyhomes_2019
sangensemble
defacto_helsida

Läsare: Rökare ta hand om ert skräp

Nyheter En läsare kontaktade märsta.nu med bild från Märsta station där det ligger massor med fimpar: - Till alla rökare: städa upp er egen skit ni slänger runt omkring er.

sigtunavatten_standard
nrh
extravaganza_outsider
ridskola2019_outsider