defacto_pan2020
Foto: Sigtuna kommun

Så tycker invånarna om kommunen

SCB har gjort en medborgarskapsundersökning som visar på ökat förtroende för Sigtuna kommun och flera av dess verksamheter.

centrum_artikel

Mellan 24:e augusti och 3:e november har en medborgarskapsundersökning gjorts i kommunen. 2200 personer tillfrågades och strax över en tredjedel svarade. Enligt Sigtuna kommun ökar förtroendet för kommunen, liksom möjlighet att påverka. Äldreomsorg, kommunikationer, bemötande och trygghet får lägre betyg.

Helheten fick Sigtuna 52 NRI vilket är exakt samma som förra året. Siffrorna visar att färre nu kan rekommenderas vänner och bekanta att flytta hit, bostäder får högre betyg och man ser ökade möjligheter att hitta ett bra boende. Kommunikationsindex går ner på grund av att det anses vara sämre möjligheter att använda kollektivtrafik. Kommersiella utbudet får också lägre betyg, främst märks skillnaden när det gäller utbud av kafé, barer och restauranger inom rimligt avstånd.

När det gäller trygghet så är det mindre förändringar i index som påverkar totala indexvärdet. Exempelvis går ”hur trygg kan du känna dig mot inbrott i hemmet” ner från 5,3 till 5,1. Sigtuna får höga betyg när det gäller fritidsmöjligheter som tillgång till parker, möjlighet att utöva sport, kultur, friluftsliv, föreningsliv.

Här kan du ta del av hela undersökningen

vardcentral_helsida
connys_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
sigtunastad_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

dackskiftarna_helsida
centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

speedy_vinter_helsida
happyhomes_sommar2020

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
dackskiftarna_outsider
connys
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtunastad_outsider
vardcentral_outsider