centrum_panorama2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Så tryggt är det i kommunen

Sigtuna kommun rankas på plats 145 av landets 290 kommuner när det gäller trygghet.

centrum_artikel

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har tillsammans med Sveriges regioner och kommer tagit fram en rapport för hur tryggt det är i kommunerna 2019. Rapporten rankar kommunerna utifrån antalet olyckor som krävt sjukhusvård, antalet bränder i kommunen samt antalet anmälningar om våldsbrott, inbrott, stöld och rån rapporterar Mitt i Stockholm.

Av länets kommuner är Vaxholm etta följt av Nykvarn och Täby. Vaxholm rankas dessutom som tvåa i riket. Sigtuna är på plats 145 i riket och 19 av 26 stockholmskommuner. Grannkommunerna Väsby och Bro rankas på plats 159 och 173. Sigtuna klättrar 27 placeringar jämfört med rapporten som gjordes 2018. Otryggast i länet anses Norrtälje vara med plats 267.

Fotnot: I en tidigare version stod det att Sigtuna tappat 27 placeringar vilket var fel. Kommunen klättrar istället 27 placeringar.

2020_helsida
happyhomes_2019

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

Nyheter Polisen varnar för att det finns risk för brott mot äldre och personer med funktionshinder: - Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

centrum_helsida2020

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

salong_elisabeth_helsida
defacto_helsida
teatergrillen_helsida
speedy_helsida

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

connys_helsida
sportlov_sigtuna

Klart med vilka som tar över hemtjänsten

Nyheter Kommunstyrelsen fattade på måndag beslut om vilka som får i uppdrag att ta över hemtjänsten i kommunen.

teatergrillen_outsider
connys
sportlov_sigtuna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
nrh
speedy_outsider