centrum_panorama2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Så tryggt är det i kommunen

Sigtuna kommun rankas på plats 145 av landets 290 kommuner när det gäller trygghet.

centrum_artikel

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har tillsammans med Sveriges regioner och kommer tagit fram en rapport för hur tryggt det är i kommunerna 2019. Rapporten rankar kommunerna utifrån antalet olyckor som krävt sjukhusvård, antalet bränder i kommunen samt antalet anmälningar om våldsbrott, inbrott, stöld och rån rapporterar Mitt i Stockholm.

Av länets kommuner är Vaxholm etta följt av Nykvarn och Täby. Vaxholm rankas dessutom som tvåa i riket. Sigtuna är på plats 145 i riket och 19 av 26 stockholmskommuner. Grannkommunerna Väsby och Bro rankas på plats 159 och 173. Sigtuna klättrar 27 placeringar jämfört med rapporten som gjordes 2018. Otryggast i länet anses Norrtälje vara med plats 267.

Fotnot: I en tidigare version stod det att Sigtuna tappat 27 placeringar vilket var fel. Kommunen klättrar istället 27 placeringar.

kcbygg_helsida
defacto_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

happy_homes_mars
marina_helsida
studeravidare_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

speedy_helsida
valvet_helsida

Krafttag mot tjuvfiske i Garnsviken

Nyheter Nu ska Sigtuna fiskevårdsförening och Sportfiskarna ta krafttag mot tjuvfiske i främst Garnsviken som en del i ett projekt med Sigtuna kommun och Länsstyrelsen i Uppsala och Stockholm.

connys_helsida
coronakrisen

Varslen närmar sig 40 000

Notiser Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

studenten2020_helsida
nrh
ridskola_2020_outsider
studenten2020_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider
kcbygg_outsider
sommarlov_outsider
stottasigtuna_outsider
marina_outsider
speedy_outsider
valvet_outsider