center_pan21
Foto: Jamshid Jamshidi

Så tryggt är det i kommunen

Sigtuna kommun rankas på plats 145 av landets 290 kommuner när det gäller trygghet.

centrum_artikel

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har tillsammans med Sveriges regioner och kommer tagit fram en rapport för hur tryggt det är i kommunerna 2019. Rapporten rankar kommunerna utifrån antalet olyckor som krävt sjukhusvård, antalet bränder i kommunen samt antalet anmälningar om våldsbrott, inbrott, stöld och rån rapporterar Mitt i Stockholm.

Av länets kommuner är Vaxholm etta följt av Nykvarn och Täby. Vaxholm rankas dessutom som tvåa i riket. Sigtuna är på plats 145 i riket och 19 av 26 stockholmskommuner. Grannkommunerna Väsby och Bro rankas på plats 159 och 173. Sigtuna klättrar 27 placeringar jämfört med rapporten som gjordes 2018. Otryggast i länet anses Norrtälje vara med plats 267.

Fotnot: I en tidigare version stod det att Sigtuna tappat 27 placeringar vilket var fel. Kommunen klättrar istället 27 placeringar.

happyhomes_sommar2020

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

julmarknad_helsida
mp_host_helsida
connys_helsida
flygskola_helsida
defacto_helsida
oppethus_helsida
2020_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

helsida_var2021
dack-helsida
centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

julmarknad_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
flygskolan_outsider
dack-outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
oppethus_outsider
nrh
connys
ridskola_2020_outsider