defacto_pan2020
Foto: Genrebild

Så tar du hand om djuren i hettan

Det är hett inte bara för oss människor utan även djuren behöver svalka sig och dricka mycket vatten.

centrum_artikel

De ovanligt höga temperaturerna påverkar även djuren hårt. Hundar och katter som är våra vanligaste husdjur mår bra av att dricka mycket. Hundar kan även tycka om att bada något som katter inte är så förtjusta i.

Svealand djurförsäkringar tipsar om att ställa fram vatten för katten på flera platsen i hemmet så att det alltid finns tillgång till först vatten. Ordna även skuggplatser. Om katten äter blötmat så ska man int ge så ofta utan små portioner åt gånger eftersom katten inte vill äta så mycket och maten blir snabbt ofräsch. Borsta katten ofta, ordna en egen kyldyna åt den, vill du leka så gör det tidigt eller sent då det är svalare. Symtom på värmeslag kan vara om den är vinglig, slö eller kräks. Flåsar och röd tunga är andra symtom för värmeslag. Ordna i så fall en kall och fuktig handduk som du lindar runt katten.

För hunden gäller motion tidigt eller sen kväll, välj även motionsplats med gott om skugga. Ta med färskt vatten på promenaden. Undvik motion mitt på dagen, då räcker det med en kort kisspaus. Ordna även vattenplatser runt om i hemmet. Ta med hunden på ett bad, men ha koll på att hunden inte dricker så mycket vatten i sjön då den kan bli vattenförgiftad. Lämna heller inte hund i bil utan uppsikt, inte ens en kort stund då det blir väldigt varmt i bilen snabbt. Mata hunden ofta och med mindre portioner så att det blir fräsch mat.

boisigtuna
coronapandemin

Smittan ökar i alla åldrar

Nyheter Smittan av covid-19 är ökar utan avmattning och förekommer i alla åldrar enligt ett pressmeddelande från Region Stockholm.

meko_helsida
connys_helsida
landsbygdsdag
helsida
speedy_vinter_helsida
personal_sandstrom_helsida
fixa_laddplats_helsida
kkdk_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
skanela_event_helsida
corner_outsider
speedy_vinter2020_outsider
outsider
skanela_event_outsider
kkdk_outsider
centrum_sommar_out
budget_outsider
ridskola_2020_outsider
laddplats_out
meko_outsider
personal_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider