moderaterna_riksdag
Foto: Genrebild

Så tar du hand om djuren i hettan

Det är hett inte bara för oss människor utan även djuren behöver svalka sig och dricka mycket vatten.

centrum_artikel

De ovanligt höga temperaturerna påverkar även djuren hårt. Hundar och katter som är våra vanligaste husdjur mår bra av att dricka mycket. Hundar kan även tycka om att bada något som katter inte är så förtjusta i.

Svealand djurförsäkringar tipsar om att ställa fram vatten för katten på flera platsen i hemmet så att det alltid finns tillgång till först vatten. Ordna även skuggplatser. Om katten äter blötmat så ska man int ge så ofta utan små portioner åt gånger eftersom katten inte vill äta så mycket och maten blir snabbt ofräsch. Borsta katten ofta, ordna en egen kyldyna åt den, vill du leka så gör det tidigt eller sent då det är svalare. Symtom på värmeslag kan vara om den är vinglig, slö eller kräks. Flåsar och röd tunga är andra symtom för värmeslag. Ordna i så fall en kall och fuktig handduk som du lindar runt katten.

För hunden gäller motion tidigt eller sen kväll, välj även motionsplats med gott om skugga. Ta med färskt vatten på promenaden. Undvik motion mitt på dagen, då räcker det med en kort kisspaus. Ordna även vattenplatser runt om i hemmet. Ta med hunden på ett bad, men ha koll på att hunden inte dricker så mycket vatten i sjön då den kan bli vattenförgiftad. Lämna heller inte hund i bil utan uppsikt, inte ens en kort stund då det blir väldigt varmt i bilen snabbt. Mata hunden ofta och med mindre portioner så att det blir fräsch mat.

Morgonkollen

Notiser Polis: Just nu inga speciella händelser att rapportera om. Väder: Några minusgrader i under dagen, ett snöfall drog in över…

defacto_helsida
valet2022

Klart: Holst leder Moderaterna i valrörelsen

Politik Moderaterna gjorde på onsdagskvällen klart med valsedel och inte oväntat toppas den av Olov Holst: - Det är både roligt och tillfredsställande att nomineringsstämman nu slagit fast valsedeln för årets viktiga val, säger Holst i ett uttalande.

happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
connys_helsida
handbollsskola
2020_helsida
mod_helsida

Askerson: Går inte med på förtur till nyanlända

Politik Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) får nu ny kritik för den så kallade "sociala dumpningen" där nyanlända slussats ut från kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
connys
nrh