centrum_tvaar
Märsta IK och FC Arlanda spelar sina sista matcher i helgen.Foto: Magnus Granhagen

Så spelas sista omgången

Det är sista omgången i division 3 och 5, enda lag som har något att spela för är FC Arlanda.

centrum_tvaar

Division 3 dam och Division 4 dam är avslutade, likaså division 6 och 7. Enda lag som riskerar nedflyttning är Rosersberg/Sigtuna i Division 3 dam som kom sist men två lag drog sig ur serien.

Kvar att spela i helgen är sista omgången. FC Arlanda behöver vinna mot Kungsängen samtidigt som Håbo slår Vaksala, enda problemet är att Håbo inte har något att spela för medan Vaksala i allra högsta grad behöver en poäng då Arlanda har klart sämre målskillnad. Arlandas öde beseglades i omgång 21 då man spelade 1-1 mot Håbo, en match som innebar att Håbo ramlade ur serien.

För Märsta IK:s del kan man i bästa fall bli femma och i sämsta fall åtta. Det avgörs mot Vallentuna.

I femman är Rosersberg klar femma men vid seger mot Gimo skulle man kunna nå tredjeplatsen. Gimo har dock serieseger att spela för så det blir inga enkla poäng för RIK.

sangensemble
defacto_helsida
arlandagolf
sigtunavatten_standard
EXTRA

Sigtunabo ny ordförande i storklubben

Sport En av landets största föreningar, Djurgårdens IF, får sigtunabon Andreas von der Heide som ordförande för alliansstyrelsen: - Det är en stor ära att ha blivit vald att leda Sveriges mest framgångsrika idrottsförening genom tiderna, säger Andreas von der Heide till märsta.nu

karby_varme1
ridskola_2019_helsida
nolltaxan

No show-avgift införs

Sport Efter att nolltaxan avskaffats avser kommunledningen nu införa en sk no show-avgift om föreningarna inte dyker upp på bokad tid: - Jag är upprörd och oerhört besviken på hur den moderatledda alliansen styr kommunen. Detta skapar inga bra förutsättningar för alla våra fina föreningar och återigen är det ungdomarna som drabbas, säger Marie Axelsson (S), 2:e vice ordförande i Kommunstyrelsen.

connys
allsvenskan

Hyllar talangen efter segern

Handboll Skånela svarade för en makalös vändning hemma mot Lindesberg och kunde ta två viktiga poäng i kvaljakten: - Jag skulle vilja hylla Simon Lindberg som knyter ihop säcken på slutet, säger Jimmy Karlsson, tränare.

Skånela tar handbollen till barnen

Handboll Under några års tid har Skånela lyckats nå yngre barn mellan åldrarna 5-8 år för spel i Handbollsskola eller Boll och Lek: - Det handlar om att komma närmare bostaden med verksamheten, säger Håkan Persson, ansvarig för Boll och Lek.

happyhomes_2019

FC Arlanda certifierade av Upplands Fotbollförbund

Fotboll FC Arlanda mottog tidigare i veckan certifieringsdiplom från Upplands Fotbollförbund: - Syftet med certifieringen är att vi kan visa att vi bedriver en seriös verksamhet med kvalitet från knatte till senior, säger Eddie Khalaf, sportchef.

herrallsvenskan

Oavgjort igen för Skånela

Handboll Skånela tappade poäng i slutsekunderna i matchen mot Kungälv men har fortsatt allt i egna händer: - Matchen var signifikant för de senaste 6-7 omgångarna, sa tränare Jimmy Karlsson efteråt.

defacto_outsider
extravaganza_outsider
ridskola2019_outsider
karby2
sh_oppet