defacto_pan

Så spelas derbyna

Svenska Fotbollförbundet har fastställt matcherna för Division 3 Norr Svealand och datum för det första derbyt mellan FC Arlanda-Märsta IK.

Ringa in 19:e maj i almanackan, då spelar nämligen FC Arlanda och Märsta IK. Det första derbyt i Division 3-sammanhang mellan lag i kommunen på 18 år sedan dåvarande Valsta Syrianska och Arlanda FF spelade på Ärlinghedens IP.

Serien inleds för Märsta IK med hemmamatch mot Kungsängen 14:e april och för FC Arlandas del samma dag borta mot Vaksala. De tre inledande omgångarna möte Märsta förutom Kungsängen även Västerås IK och Syrianska IF Kerburan. FC Arlanda tar sig an även Franke och Uppsala-Kurd. Derbyt i höst har Märsta IK som hemmalag och spelas 1:a september.

Hockeyskolan är större än någonsin

Ishockey Wings hockeyskola har haft sina prova-på-tillfällen. Men trots det är det nästan 100 barn som kliver på i Pinbackshallen en lördag förmiddag: - Vi har fått hit många barn som provat på och sedan är kvar, berättar Per Ottenström, ledare i hockeyskolan.

hostfest_centrum
defacto_host2018
allsvenskan

Skånela föll med uddamålet

Handboll Skånela förlorade med 25-26 i Vikingahallen mot Eskilstuna GUIF efter att sekretariatet hamnat i fokus sista sekunderna då man missade att sätta igång klockan.

division 3

FC Arlanda ur trean

Fotboll Sejouren för FC Arlanda i Division 3 blev ettårig, nu är man klara för fyran 2019.

allsvenskan

Seger mot Eslöw

Handboll Skånela vann i Damallsvenskan med 26-23 efter att Moa Andersson svarat för åtta mål: - Vi har revanschlusta från förra helgen, sa tränaren Fredrik "Chippen" Söderberg.

EXTRA

Styrkebesked av Skånela

Handboll Skånela imponerade stort under söndagen när man slog OV Helsingborg med 26-21: - Vi följer spelplanen, konstaterar tränare Jimmy Karlsson.

Svår uppgift för Skånela mot seriefavoriten

Handboll Skånela möter seriefavoriten OV Helsingborg hemma i Märsta på söndagen: - Jag tycker att vi går in med en skön känsla inför denna match då vi överlag gjorde en bra prestation mot Kungälv och att försvarsspel och målvaktsspel var något som såg väldigt bra ut och något som vi ska bygga vidare på, säger assisterande tränare Kalle Andersson till klubbens hemsida.

nrh
outsider
objekt3
sigtunavatten_standard
objekt2
connys
objekt4
komvuxq3_4
sbrf_sep
sportfiske_banner