defacto_pan2020
Rosersbergs IK vann Division 5 och spelar Division 4 kommande säsong.Foto: Rosersbergs IK

Så spelar de lokala lagen

Division 4 bjuder på derbyn mellan Märsta IK-Rosersbergs IK.

centrum_artikel

Sedan tidigare är det klart att FC Arlanda spelar i Division 2-fotboll efter att sista matchen i kvalet mot Kungsängen ställts in på grund av coronapandemin. Serieförslaget för Division 2 kommer dock först 22:a december.

De lokala serierna i distriktet är dock klara. Upplands FF har presenterat serierna på sin hemsida. Märsta IK och Rosersberg spelar Division 4. Där kommer de att ställas mot Rådmansö och Unik som kvalspelade till Division 3. Tre lag i serien är uppflyttade från femman, förutom RIK även Vattholma och Palestinska.

I Division 5 Södra är FC Arlanda2 nykomlingar. Rimbo är enda lag som kommer från Division 4 till serien, tre lag är från Division 6. Matcherna mellan Arlanda och Rimbo har genom åren varit heta duster och setts som något av ett derby.

Division 6 Södra har Märsta IK2 och Märsta Syrianska FC.

Sigtuna IF spelar kvar i Division 7 där de kommer att möta Rosersbergs IK2, serien består av lag från Uppsala och Enköpingstrakten.

Till Upplandscupen är följande lokala lag anmälda; Märsta IK, Märsta Syrianska FC, Rosersbergs IK. Cupen spelas vintern 2021 och hösten 2021.

Inget lokalt damlag är anmält till varken Division 3 eller 4.

Här hittar du samtliga serier

 

damallsvenskan

Skånela vann hett derby

Handboll Skånela vann derbyt mot Tyresö på lördagen med 33-29: - Det är alltid speciellt att möta Tyresö, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
coronapandemin

Så många får vistas i hallarna

Sport De nya restriktionerna som kommunen antagit kring idrottsutövande innebär att det begränsas hur många som får vara i hallarna.

hockeyettan

Storförlust för Wings

Ishockey Wings åkte på en storförlust mot Strömsbro och det lutar allt mer åt att Wings får kvala sig kvar i serien.

2020_helsida

uppdaterad Hallar öppnas upp på måndag

Sport Samtliga kommunala inomhushallar kommer att öppna upp måndag igen för föreningsledd träning.

Unga MIK ett år äldre

Fotboll Philip Alouch är kvar som tränare i Märsta IK ännu en säsong: - Vi är fortfarande väldigt unga och majoriteten av spelarna är tonåringar, berättar Philip Alouch.

januari_helsida
handbolls-vm

Två förluster för Lucaus Kongo

Handboll Skånelaiten Lucau har spelat två matcher i VM för Kongo och på söndagen föll man stort mot regerande världsmästarna Danmark: - Det var inte lätt att vara målvakt, sa Lucau till Internationella Handbollsförbundets hemsida.

prima_helsida
coronapandemin

Hockeylaget fick nog-Intog frusen damm i Steninge slottsby

Ishockey Pinbackshallen har varit stängd sedan snart en månad, på lördagen fick Wings Team 11 nog och spelade på naturis i Steninge slottsby.

defacto_helsida
Coronapandemin

uppdaterad Utomhusträning tillåts igen

Sport Nu tillåter Smittskyddsläkare organiserad utomhusidrott igen: - Bakgrunden till den nya bedömningen är den något minskade smittspridningen samt den positiva effekten för folkhälsan som träning innebär, skriver Region Stockholms i ett pressmeddelande.

coronapandemin

Stängda hallar och planer en förlustaffär-Ser över möjlighet att lätta på restriktionerna

Sport Trots att hallar, ishallar, planer och simhallar stängts ned räknar Kultur- och fritidsförvaltningen med ett minusresultat för 2020. Nu öppnar Kultur- och fritidsförvaltningens chef Lars Palmér upp för att det kan bli aktuellt med organiserad barn- och ungdomsidrott igen innan 24/1.

connys_helsida
coronapandemin

Beslut om idrottsstopp för barn ligger kvar

Sport Trots den nya pandemilagen om att varje person ska ha tio kvadratmeter yta till sitt förfogande kommer ungdomsidrotten inte att få sätta igång i kommunala anläggningar.

meko_helsida
damallsvenskan

Pigg start räckte inte

Handboll Det var dubbelmöte mellan Skånela och Kärra i Vikingahallen. Damerna förlorade trots en pigg start: - Vi spelar fantastisk handboll första tjugo minuter, säger tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim

speedy_vinter_helsida
herrallsvenskan

Storseger igen för Skånela mot Kärra

Handboll Skånela vann komfortabelt mot Kärra hemma i Vikingahallen på lördagen: - Det är två poäng och åtta plusmål, dumt att klaga, sa tränare Jimmy Karlsson efter matchen.

ridskola2020_helsida
EXTRA

Lucao spelar VM med Kongo

Handboll Skånelas målvakt Herdeiro Lucao har tagits ut till VM för Demokratiska Republiken Kongo där han ställs mot bland annat regerande världsmästaren Danmark.

coronapandemin

Sigtuna Tennis håller igång för folkhälsan

Tennis Ungdomsidrotten i hela länet slog igen på grund av att kommuner bestämde sig för att stänga ner hallar och offentliga planer. Men i Sigtuna har Sigtuna Tennisklubb planerad verksamhet från 9:e januari.

meko_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
nrh
moderat_outsider_jan
prima_outsider
speedy_vinter2020_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
connys