moderater_pan_sommar
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Så sorterar du rätt i jul

Förpacknings- och tidningsinsamlingen uppmanar till återvinning av förpackningar under julen.

centrum_artikel

Under julen ökar trycket hos Förpacknings- och tidningsinsamlingen. Men om man sorterar rätt så får allt plats menar FTI. FTI uppmanar därför att lämna julpapper bland pappersförpackningar, chokladask och papperspaket ska sorteras bland pappersförpackningar. Presentsnören kastar du i soppåsen, likaså julkorten.

Sill- och glasburkar läggs bland glas eller metallförpackningar. Även plasten runt skinka eller lax kan återvinnas i behållare för plast. Värmeljus och batterier kan man lämna in på Återvinningscentralen, slutligen granen, den kan du själv köra till tippen eller så har Sigtuna Vatten och Renhållning en särskild dag då man även plockar upp granar efter nyår.

mp_host_helsida
helsida_var2021

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

defacto_helsida
2020_helsida
jul2021
connys_helsida
oppethus_helsida
happyhomes_sommar2020

Fick böter för 30 sekunder: ”Vakten lurpassade”

Nyheter En man som skulle lämna av vid Arlanda flugplats fick böter för att ha stannat i 30 sekunder: - Självklart borde jag väl uppmärksammat strecken i asfalten men inte så lätt i mörkret och när man hastigt skall lämna en kär dotter. Jag betalar de 900 kronorna men vänder mig mot att parkeringsvakten stod och lurpassade och utan varning bötfällde, berättar mannen för märsta.nu

flygskola_helsida
dack-helsida
julmarknad_helsida
koppar_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

connys
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
julmarknad_outsider
koppar_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
flygskolan_outsider
oppethus_outsider
nrh
dack-outsider
mp-outsider
jul_outsider