defacto_pan2020
Foto: Genrebild

Så snabbt ska vägarna plogas

Vintern smyger sig fram i östra Svealand och Trafikverket har gjort klart för hur det ska plogas på vägarna i som går i kommunen.

centrum_artikel

Inför vintern har Trafikverket gjort klart för hur det ska plogas på vägar som de är väghållare på. I Sigtuna kommun finns bland annat E4, väg 273 och 273. Det finns även småvägar som Trafikverket är väghållare på. Kommunen har ansvar för sina vägar som går i exempelvis bostadsområden. Det kan också finnas samfälligheter som är ansvariga för att vägen plogas eller repareras vid skador.

Prioritering för Trafikverkets vägar är att E4:an ska plogas inom två timmar om det fallit en centimeter snö. Efter att det slutat snöa ska det vara snö- och isfritt inom två timmar. Halkbekämpningen sker med salt.

Väg 263, 273 och 255 är Klass 2-vägar för Trafikverket vilket innebär att det ska plogas inom tre timmar efter att en cm snö fallit, vägen ska också vara snö- och isfri inom tre timmar efter att det slutat snöa.

Vassundavägen och Brobyvägen mot Knivsta är Klass 3-vägar som innebär att man plogar efter fyra timmar samt att et ska vara snö och isfritt efter fyra timmar. Billbyvägen räknas som en Klass 5-väg vilket plogbilarna 6 timmar på sig att ploga efter att det fallit 3 cm snö.

meko_helsida
happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

centrum_helsida2020
connys_helsida
ridskola2020_helsida
2020_helsida
defacto_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

coronapandemin

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

Nyheter I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
connys
nrh
centrum_sommar_out
swedol_outsider
meko_outsider