panorama_centrum
Foto: Daniel Iskandar

Så skämtades det i kommunen: Ingen staty för Holst, slutfiskat i Mälaren, Beachclub i Hamnplanen och ny fotbollsarena

Guldstatyn över Olov Holst var ett aprilskämt som ni säkert anade, märsta.nu har en tradition att skämta vid 1:a april vilket varit uppskattat bland läsare.

märsta.nu:s årliga aprilskämt handlade om att resa en guldstaty av kommunalrådet Olov Holst. Holst skulle enligt storyn ha så mycket pengar över i budgetarbetet att han kunde resa statyn för att visa sin oöverträfflighet och dessutom finansiera kommunens alla verksamheter. Men så var alltså inte fallet.

Andra skämt i kommunen var att Sigtuna stadshotell köpt Hamnplanen i Sigtuna för att bygga beachclub, restaurang, dansgolv och bar. Dessutom skulle den vara för enbart medlemmar i år och först nästa år för allmänheten. Fotbollsklubben Sigtuna City skulle få en inomhusarena på gamla Sigtuna Ip med plats för 3000 åskådare. Sigtuna Fiskevårdsförening gick ut med nyheten om att man inte får fiska i Mälaren under 2022

ewas_helsida
connys_helsida
2020_helsida
marinan_helsida
centrum_sommar2022_helsida
liber_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

mp_helsida_april

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

defacto_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
connys
centrum_sommar_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
ewas_outsider
swedol_outsider
marina_outsider
nrh