arlandagk_panorama
Foto: Magnus Granhagen

Så ska Valsta utvecklas

Media speglar inte rätt bild av Valsta och i fiket tittar män konstigt på kvinnor om man sitter där, det är två av synpunkterna som framförts i kommunens medborgardialog om hur Valsta ska utvecklas.

centrum_pask

Valstaborna är i stort nöjda med sitt område. Man gillar grönytorna mellan husen men man är negativa till att kommunen plockat bort offentliga platser som Ymer plan, Valsta fotbollsplan, Valstaskolan som nedmonteras, likaså kring simhallen. 158 valstabor har tyckt till i undersökningen, kommunen har sammanställt synpunkterna i en rapport.

”Media svärtar ner”
Där framgår också att media ”svärtar ner genom att bara lyfta fram de negativa händelserna i Valsta”. Boende skulle också vilja se att positiva saker lyfts fram både från media och från politiker och tjänstemän. En person uppger att man läser mycket i media om bilbränder och misshandel men märker inget själv.

Ska engagera bostadsföretag och centrumägare
Kommunen ska nu använda underlaget som hittills är 17 sidors citat när Valsta utvecklas. Målet är att förtroendevalda och tjänstemän ska kunna komma fram till förslag tillsammans med de som tyckt till. Även bostadsföretag ska vara med tillsammans med centrumägare och andra goda krafter i området.
– Jag hoppas att vi ska komma fram till breda lösningar där alla parter kommer överens om hur vi vill att Valsta ska se ut i framtiden. Jag är glad över att få ta del av kommuninvånarnas syn och ser att det finns väldigt många olika bilder av området. Det finns många både positiva och negativa bilder av Valsta, säger Marie Axelsson (S), oppositionsråd och medlem i styrgruppen för Medborgardialog Valsta.

”Gissar oss inte till vad folk vill ha”
Dialogprojektet i Valsta blir ett nytt arbetssätt där man sätter kommuninvånaren i fokus framöver.
– Vi ska inte leverera tjänster som vi gissar oss till att invånarna vill ha, vi ska forma vår service helt utifrån deras perspektiv, förklarar Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

sigtunavatten_standard

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

bonava_helsida
logistik_utbildning

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

centrum_pask_helsida
colorama_april2

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

valsta_utveckling
happyhomes_2019

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

ica_pask

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

defacto_helsida
fme_outsider
ridskola2019_outsider
defacto_outsider
colorama_april
bonava_outsider
sh_oppet
sigtunavatten_outsider
valsta_utveckling_2