defacto_pan
Foto: Magnus Granhagen

Så ska Valsta utvecklas

Media speglar inte rätt bild av Valsta och i fiket tittar män konstigt på kvinnor om man sitter där, det är två av synpunkterna som framförts i kommunens medborgardialog om hur Valsta ska utvecklas.

banner_juni_artikel

Valstaborna är i stort nöjda med sitt område. Man gillar grönytorna mellan husen men man är negativa till att kommunen plockat bort offentliga platser som Ymer plan, Valsta fotbollsplan, Valstaskolan som nedmonteras, likaså kring simhallen. 158 valstabor har tyckt till i undersökningen, kommunen har sammanställt synpunkterna i en rapport.

”Media svärtar ner”
Där framgår också att media ”svärtar ner genom att bara lyfta fram de negativa händelserna i Valsta”. Boende skulle också vilja se att positiva saker lyfts fram både från media och från politiker och tjänstemän. En person uppger att man läser mycket i media om bilbränder och misshandel men märker inget själv.

Ska engagera bostadsföretag och centrumägare
Kommunen ska nu använda underlaget som hittills är 17 sidors citat när Valsta utvecklas. Målet är att förtroendevalda och tjänstemän ska kunna komma fram till förslag tillsammans med de som tyckt till. Även bostadsföretag ska vara med tillsammans med centrumägare och andra goda krafter i området.
– Jag hoppas att vi ska komma fram till breda lösningar där alla parter kommer överens om hur vi vill att Valsta ska se ut i framtiden. Jag är glad över att få ta del av kommuninvånarnas syn och ser att det finns väldigt många olika bilder av området. Det finns många både positiva och negativa bilder av Valsta, säger Marie Axelsson (S), oppositionsråd och medlem i styrgruppen för Medborgardialog Valsta.

”Gissar oss inte till vad folk vill ha”
Dialogprojektet i Valsta blir ett nytt arbetssätt där man sätter kommuninvånaren i fokus framöver.
– Vi ska inte leverera tjänster som vi gissar oss till att invånarna vill ha, vi ska forma vår service helt utifrån deras perspektiv, förklarar Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

defacto_helsida
oppning_helsida
fme_helsida
midsommar_valsta_helsida
banner_juni_helsida
sigtunavatten_standard
happyhomes_2019

Nya bostäder står tomma

Bostad Nybyggda bostäder står tomma på grund av för hög hyra eller för höga priser, det konstaterar Länsstyrelsen i en ny rapport.

sbrf_helsida
ica_valsta_choklad

Incidenter med hund ökar sommartid

Nyheter Sommartid är det många som låter hunden gå lös på gator eller i parker, men enligt lokala föreskrifter ska hunden vara kopplad på allmän plats även om du anser att du har god kontroll över den: - Vi har sedan 1 juni 2018 tagit emot över 670 anmälningar om lösa hundar som angripit, bitit eller allvarligt skrämt människor eller andra djur i Stockholms län, säger Anna Mattsson, samordnade på Länsstyrelsens enhet för djurskydd.

sh_oppet
midsommar_valsta_outsider
connys
ridskola2019_outsider
defacto_outsider
nrh
colorama_april
sh_bovard_out
oppning_outsider
fme_outsider
sbrf_outsider