centrum_panorama2020
Foto: Pressbild/SigtunaHem

Så ska Valsta bli bättre

Tillsammans med konsultföretaget Tyréns har SigtunaHem tagit fram en plan för hur Valsta ska förbättras. Man har tillsammans flera olika konkreta förslag för en bättre stadsdel.

centrum_artikel

Tyréns ska hjälpa till med att göra Valsta till en bättre stadsdel. De hjälpte till att starta en så kallad BID-förening (Business Improvement District). Föreningen är nu igång och det finns konkreta planer för vad man ska göra den kommande tiden.
– Efter att ha fått upp ögonen för metoden med BID-föreningar började vi leta efter en partner som kunde hjälpa oss att initiera arbetet med en BID-förening. Efter att ha gått igenom marknaden fastnade vi för Tyréns som hade den bredd, erfarenhet och de muskler som vi behövde, säger Göran Langer, vd på Sigtunahem.

Många goda krafter
Tyréns konstaterar att Valsta har och har haft en del problem men att det finns goda krafter i området samt att det arrangeras midsommarfirande och gårdsfester regelbundet.
– Det finns exempelvis engagerade näringsidkare, idrottsföreningar och religiösa samfund som ser områdets potential. Dessa bjöd vi in för att samarbeta i den nya BID-föreningen, berättar Ylva Preutz Papantoni, ansvarig för Tyréns arbete i Valsta.

Plogga en aktivitet
Göran Langer uppger att det finns faktiska aktiviteter som ska bidra till ett stoltare och tryggare.
– Det kan vara stort som smått, berättar Göran Langer. En rolig idé är om vi tillsammans med en av föreningarna kunde få medlemmarna att ”plogga” i Valsta. Plogga innebär att när de är ute och joggar även plockar upp skräp de ser. De plockar och joggar samtidigt, de ”ploggar”.

studeravidare_helsida
studenten2020_helsida

Kvinna misshandlad i Märsta

Blåljus En kvinna misshandlades under natten i Märsta: - Utredningsläget är gott, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

connys_helsida
defacto_helsida
kcbygg_helsida
speedy_helsida
stottasigtuna_helsida
happy_homes_mars
marina_helsida
valvet_outsider
nrh
swedol_outsider
speedy_outsider
studenten2020_outsider
kcbygg_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
stottasigtuna_outsider