center_pan21
Foto: Jamshid Jamshidi

Så ska studentfirandet ske

Det blir ett studentfirande för Arlandagymnasiets studenter 5:e juni.

centrum_artikel

Det traditionsenliga infernofirandet på Arlandagymnasiet uteblir detta år på grund av coronaviruset, men det blir ändå ett firande,
– Vi kände att vi ändå måste göra det bästa av situationen, så tillsammans med skolans studentkommitté har vi funderat kring hur vi kan skapa en fin avslutning för våra blivande studenter inom ramarna för vad som är tillåtet. Studentdagen är en stor dag i ungdomars liv, säger Erik Ryding, gymnasiechef.

260 elever ska ta studenten i år från de tolv klasserna, Ida Schaffer är en av dessa, hon har även suttit med i studentkommittén:
– Att riskera någons liv och hälsa för vår student…nej, det är det såklart inte värt. Ingen skulle väl förlåta sig själv om en anhörig blev smittad. Vi har därför bollat idéer och alternativ för att kunna fira, samtidigt som vi följer alla restriktioner – och nu har vi hittat en bra lösning som gör att vi både får en ceremoni och ett mini-utspring, säger hon

Studentdagen blir 5:e juni och då kommer varje klass att samlas en halvtimme för firande och avsked. Det blir även tal av rektor samt udentling av betyg och studentnål. Firandet kommer dock att spridas ut för att motverka samlingar. Varje klass har sitt klockslag för dagen när samlingen är och klasserna kommer även att vara utplacerade på olika platser i kommunen.

Platserna kommer att vara i Kunskapens hus, Bengtsgården i Rosersberg, Biokällan i Märsta, Pilotvägen Arlanda samt i Kolsta. Folkhälsomyndigheten har godkänt undantag för studentdagen och ett fåtal anhöriga får möta upp utanför skolan om det går att genomföra utan trängsel. Studenterna kommer att tas emot av en eller max två anhöriga. Efter studenten är det omedelbar hemgång som gäller.

defacto_helsida
centrum_helsida2020
bostad_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
mp_host_helsida
helsida_var2021
vaccin
connys_helsida
dack-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

bostad_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
vaccin-outsider
dack-outsider
nrh
connys
mp-outsider