defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Så ska studentfirandet ske

Det blir ett studentfirande för Arlandagymnasiets studenter 5:e juni.

fraga_liberalerna

Det traditionsenliga infernofirandet på Arlandagymnasiet uteblir detta år på grund av coronaviruset, men det blir ändå ett firande,
– Vi kände att vi ändå måste göra det bästa av situationen, så tillsammans med skolans studentkommitté har vi funderat kring hur vi kan skapa en fin avslutning för våra blivande studenter inom ramarna för vad som är tillåtet. Studentdagen är en stor dag i ungdomars liv, säger Erik Ryding, gymnasiechef.

260 elever ska ta studenten i år från de tolv klasserna, Ida Schaffer är en av dessa, hon har även suttit med i studentkommittén:
– Att riskera någons liv och hälsa för vår student…nej, det är det såklart inte värt. Ingen skulle väl förlåta sig själv om en anhörig blev smittad. Vi har därför bollat idéer och alternativ för att kunna fira, samtidigt som vi följer alla restriktioner – och nu har vi hittat en bra lösning som gör att vi både får en ceremoni och ett mini-utspring, säger hon

Studentdagen blir 5:e juni och då kommer varje klass att samlas en halvtimme för firande och avsked. Det blir även tal av rektor samt udentling av betyg och studentnål. Firandet kommer dock att spridas ut för att motverka samlingar. Varje klass har sitt klockslag för dagen när samlingen är och klasserna kommer även att vara utplacerade på olika platser i kommunen.

Platserna kommer att vara i Kunskapens hus, Bengtsgården i Rosersberg, Biokällan i Märsta, Pilotvägen Arlanda samt i Kolsta. Folkhälsomyndigheten har godkänt undantag för studentdagen och ett fåtal anhöriga får möta upp utanför skolan om det går att genomföra utan trängsel. Studenterna kommer att tas emot av en eller max två anhöriga. Efter studenten är det omedelbar hemgång som gäller.

meko_helsida
defacto_helsida
manskold_helsida
kkdk_helsida
2020_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida
helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

kkdk_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider
nrh
outsider
manskold_outsider
ridskola_2020_outsider
budget_outsider
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider