defacto_pan
Brandresterna måste släpas ner från kullen

Så ska stapeln byggas upp igen

Arbetet med att bygga upp den nedbrunna klockstapeln i Sigtuna går vidare och enligt ärkebiskopen Gunnar Weman är det många som skänkt medel till insamlingen.

Natten mot 30:e juni brann Klockstapeln i Sigtuna. Kort därpå startades en insamling. Nu finns det ett konto uppe där man kan sätta in pengar, rapporterar P4 Uppland:
– Vi har haft kontot ute en knapp vecka så jag vågar inte säga något, men intresset och engagemanget här i Sigtuna är påfallande stort, säger Gunnar Weman.

Samtal pågår mellan kyrkan, kommunen och Sigtuna hembygdsförening om återuppbyggnad. Först måste dock resterna släpas ner från kullen. När det är gjort ska man granska fundamentet och en arkitekt kallas in för att börja rita. Länsstyrelsen ska även tillsätta en arkeolog för uppdraget. Gunnar Weman tror inte att den kommer att kunna återskapas helt. Det finns dock en tillfällig lösning vid Mariakyrkan som märsta.nu rapporterat om.
– Samtidigt tycker jag det är en poäng att den i högsta grad är tillfällig så alla ser och kan längta efter att den riktiga kommer upp på klockberget igen med sina tre rejäla klockor, fortsätter Gunnar Weman enligt P4 Uppland.

icavalsta_julbanner
frisyr_december
sigtunavatten_standard

Nu invigs Trygghetscentret

Nyheter Idag onsdag invigs Trygghetscentret i Märsta Centrum som kommer husera polis, brandkår och delar av kommunens verksamhet.

korpen_jan-feb
outsider

Kraftig nedgång av bostadsinbrott: Grannsamverkan bidragande orsak

Nyheter Antalet bostadsinbrott i Sigtuna kommun minskade kraftigt det gångna året enligt siffror från Grannsamverkarna i Sigtuna kommun: -Som ordförande i Grannsamverkarna vill jag gärna påstå att just den utökade organiserade grannsamverkan bidragit till att minska antalet bostadsinbrott 2018. Men det finns förstås andra bidragande förklaringar också, säger David Lundqvist, ordförande för Grannsamverkarna.

sigtuna_funkis
regeringskaoset

V-ledaren: Katastrofal uppgörelse

Politik Vid lunchtid meddelande Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt att hans parti kommer att rösta rött till den överenskommelse som träffats mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Liberalerna och Centerpartiet. Något som lokale V-ledaren Niklas Andersson redan förespråkade i helgen.

banner_trerosor
funkis_2
nrh
connys