vardag_enklare
Brandresterna måste släpas ner från kullen

Så ska stapeln byggas upp igen

Arbetet med att bygga upp den nedbrunna klockstapeln i Sigtuna går vidare och enligt ärkebiskopen Gunnar Weman är det många som skänkt medel till insamlingen.

banner_artikel

Natten mot 30:e juni brann Klockstapeln i Sigtuna. Kort därpå startades en insamling. Nu finns det ett konto uppe där man kan sätta in pengar, rapporterar P4 Uppland:
– Vi har haft kontot ute en knapp vecka så jag vågar inte säga något, men intresset och engagemanget här i Sigtuna är påfallande stort, säger Gunnar Weman.

Samtal pågår mellan kyrkan, kommunen och Sigtuna hembygdsförening om återuppbyggnad. Först måste dock resterna släpas ner från kullen. När det är gjort ska man granska fundamentet och en arkitekt kallas in för att börja rita. Länsstyrelsen ska även tillsätta en arkeolog för uppdraget. Gunnar Weman tror inte att den kommer att kunna återskapas helt. Det finns dock en tillfällig lösning vid Mariakyrkan som märsta.nu rapporterat om.
– Samtidigt tycker jag det är en poäng att den i högsta grad är tillfällig så alla ser och kan längta efter att den riktiga kommer upp på klockberget igen med sina tre rejäla klockor, fortsätter Gunnar Weman enligt P4 Uppland.

februari
nationaldag_sigtunakommun
vuxenutbildning2
varen2018
dackia_2018
valet2018

uppdaterad (SD)-kritik mot att tillstånd i valrörelsen inte skickats in

Politik De största partierna Socialdemokraterna och Moderaterna har inte lyckats komma överens om förutsättningarna för valrörelsen och ingen tillståndsansökan har skickats in till polisen enligt Sverigedemokraterna: - Man har inte skött det alls. Ansökningarna har nu försenats beroende på de etablerade maktpartiernas totala misslyckande i ärendet, uppger Nils Persson, vice ordförande i Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande.

Landstinget ska minska rester av läkemedel i Mälaren

Nyheter Varje gång i tar medicin så hamnar det rester från medicinen via vårt kiss och bajs i avlopp och sedan ut i sjöarna. Reningsverken kan inte ta bort alla ämnen helt. Därför har det införts en plan i Stockholms läns landsting som ska implementeras fram till 2021. På den finns en lista med 25 läkemedel som verkar hormonstörande, beteendestörande eller antibiotikaresistensutvecklande i miljön enligt ett pressmeddelande från Centerpartiet.

Äldre får trygghetslinje

Nyheter Äldre i kommunen kommer att få en ringlinje: - Många äldre känner oro för att ramla och bli liggande ensamma i flera dagar och vi är övertygade om att de skulle känna sig tryggare med trygghetsringning, säger Barbro Persson, en av initiativtagarna.

Var noga med badsäkerheten

Nyheter Sommarvärmen kom tidigt i år och snart börjar även Mälarens vatten bli varmt. Men se till att bada säkert uppmanar Brandkåren Attunda.

nfc_vinter
standard_start
veterankraft_standard
vuxentutbildning
objekt4
standard_ridskola
val2018
Norra Redovisningshuset
connys
sigtunavatten_standard
barnnplattan
objekt2
oppning_sportfiske2
outsider_defacto
objekt3
outsider_moderat