banner_moderaterna
Brandresterna måste släpas ner från kullen

Så ska stapeln byggas upp igen

Arbetet med att bygga upp den nedbrunna klockstapeln i Sigtuna går vidare och enligt ärkebiskopen Gunnar Weman är det många som skänkt medel till insamlingen.

banner_moderaterna_artikel

Natten mot 30:e juni brann Klockstapeln i Sigtuna. Kort därpå startades en insamling. Nu finns det ett konto uppe där man kan sätta in pengar, rapporterar P4 Uppland:
– Vi har haft kontot ute en knapp vecka så jag vågar inte säga något, men intresset och engagemanget här i Sigtuna är påfallande stort, säger Gunnar Weman.

Samtal pågår mellan kyrkan, kommunen och Sigtuna hembygdsförening om återuppbyggnad. Först måste dock resterna släpas ner från kullen. När det är gjort ska man granska fundamentet och en arkitekt kallas in för att börja rita. Länsstyrelsen ska även tillsätta en arkeolog för uppdraget. Gunnar Weman tror inte att den kommer att kunna återskapas helt. Det finns dock en tillfällig lösning vid Mariakyrkan som märsta.nu rapporterat om.
– Samtidigt tycker jag det är en poäng att den i högsta grad är tillfällig så alla ser och kan längta efter att den riktiga kommer upp på klockberget igen med sina tre rejäla klockor, fortsätter Gunnar Weman enligt P4 Uppland.

valet2018

Moderaterna vill införa tiggeriförbud

Politik Ledande moderater går till val på att införa ett nationellt tiggeriförbud: daniel iskandar: - Vi ska inte ha tiggare på Sveriges gator, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

sap_valet2018
EXTRA

Inbrott i butik på Norrbacka

Blåljus Handlaren på Norrbacka hade inbrott vid 23-tiden på onsdagskvällen: - Det är minst fyra personer inblandade, säger Kjell Lindgren vid Polisens ledningscentral.

happy_homes_juli
steningeslottsommar
valet2018

klart: Möts i valduell

Politik Under onsdagsmorgonen blev det klart med att KSO-kandidaterna Olov Holst (M) och Marie Axelsson (S) möts i en livesänd och publik debatt på tisdag.

theweek_2018
banner_center_helsida_tva
marstakalaset

Inbrott i pizzeria

Blåljus Ett inbrott anmäldes under natten i en pizzeria: - Någon sprang iväg bärandes på något, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

valet2018

Kritik mot (S)-utspelet om fördubblade badpriser

Politik Socialdemokraternas förstanamn och oppositionsrådet Marie Axelsson påstår i en valfilm att Moderaterna avser fördubbla priserna på Midgårdsbadet: - Det är ren lögn, dundrar moderaternas Olov Holst.

centerpartiet_helsida_ett
gotenehus
Norra Redovisningshuset
outsider_defacto
sigtunavatten_standard
nfc_vinter
connys
sd_val2018
sfs_outsider
skanela_standard