defacto_pan
Brandresterna måste släpas ner från kullen

Så ska stapeln byggas upp igen

Arbetet med att bygga upp den nedbrunna klockstapeln i Sigtuna går vidare och enligt ärkebiskopen Gunnar Weman är det många som skänkt medel till insamlingen.

Natten mot 30:e juni brann Klockstapeln i Sigtuna. Kort därpå startades en insamling. Nu finns det ett konto uppe där man kan sätta in pengar, rapporterar P4 Uppland:
– Vi har haft kontot ute en knapp vecka så jag vågar inte säga något, men intresset och engagemanget här i Sigtuna är påfallande stort, säger Gunnar Weman.

Samtal pågår mellan kyrkan, kommunen och Sigtuna hembygdsförening om återuppbyggnad. Först måste dock resterna släpas ner från kullen. När det är gjort ska man granska fundamentet och en arkitekt kallas in för att börja rita. Länsstyrelsen ska även tillsätta en arkeolog för uppdraget. Gunnar Weman tror inte att den kommer att kunna återskapas helt. Det finns dock en tillfällig lösning vid Mariakyrkan som märsta.nu rapporterat om.
– Samtidigt tycker jag det är en poäng att den i högsta grad är tillfällig så alla ser och kan längta efter att den riktiga kommer upp på klockberget igen med sina tre rejäla klockor, fortsätter Gunnar Weman enligt P4 Uppland.

defacto_host2018
hostfest_centrum
valet2018

(S)-toppen avgår för att ta över Revisorsnämnden

Politik Socialdemokraternas andranamn i höstens val, Steffen Oxenvad, lämnar sitt uppdrag i fullmäktige för att istället ta över som ordförande i revisionen: - Kommunrevisionen är en av kommunens viktigaste demokratiska kontrollinstanser och posten som ordförande är enda ordförandeposten som tillfaller oppositionen, skriver Steffen i mail i märsta.nu

valet2018

Nya kommunledningen på plats

Politik I samband med kommunfullmäktige på torsdagen så valdes en ny kommunstyrelse: - Tillsammans med kommunledningsgänget i Alliansgruppen Lars Björling (SfS), Gill Brodin (C), Pernilla Bergqvist (L), Karsten Bjärbo (KD) och Mats Weibull (M, vice ordförande i kommunstyrelsen) kommer jag i egenskap av kommunstyrelsens ordförande leda arbetet för att göra Sigtuna till en av landets bästa och tryggaste kommuner att bo och verka i, kommenterar Olov Holst (M)

EXTRA

Axelsson hoppar in i Riksdagen

Politik Marie Axelsson som var riksdagskandidat i höstens val har nu fått kallas in för att tjänstgöra som ersättare en tid: - Jag är jätteglad över att få den här chansen, säger Marie till märsta.nu

Risk- och räddning flyttas från Rosersberg

Nyheter Sigtuna kommun som driver Risk- och räddningsprogrammet i Rosersberg avser flytta verksamheten till Märsta: - Att kommunen ser över sin lokalförsörjning är naturligt, det gör utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen kontinuerligt för att effektivt nyttja de lokaler vi har för att värna skattebetalarnas pengar, säger Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

Kommuninvånarna tycker till

Nyheter Under hösten kommer 2200 slumpvis utvalda kommuninvånare att få en enkät hemskickad med frågor om vad man tycker om kommunen: - För att vi ska kunna göra ständiga förbättringar behöver vi veta vad våra invånare tycker, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

valet2018

Klart: Alliansgruppens vision för mandatperioden

Politik Det är nu klart med kommunledning för kommande mandatperioden. Enda ändringen som sker är att Anna Malm Kelfve (M) tar över som ordförande i Individ- och familjeomsorgsnämnden efter Karolina Windefalk (MP).

komvuxq3_4
sportfiske_banner
objekt4
nrh
connys
sbrf_sep
objekt3
sigtunavatten_standard
objekt2
outsider