defacto_pan2020
Foto: Pressbild/Swedavia

Så ska SAS komma igång på Arlanda

SAS har i praktiken lagt ner all trafik via Arlanda och bara ett fåtal turer om dagen går men när krisen är över så finns en plan för att satta upp igen.

centrum_artikel

Flygtorget rapporterar om SAS planer för att starta upp verksamheten efter coronakrisen. Just nu är det i princip bara ett fåtal flyg som går varje dag för att upprätthålla samhällsviktiga kommunikationer. När restriktionerna släpps och resandet kan återupptas blir det en snabb stegring för SAS:
– Vi räknar med en gradvis ökning. Passagerarströmmarna behöver tid på sig att återupptas så vi planerar för en startperiod på cirka två veckor, säger Gonzalo Pernas på SAS Network till Flygtorget.

När flygningarna drar igång efter coronakrisen är det i första hand flyg till de stora hubarna som London, Frankfurt, München och Paris som är prio ett, därefter följer Geneve och Warszawa och liknande destinationer enligt Flygtorget. Även på inrikessidan kommer antalet frekvenser att skruvas upp från enstaka flyg om dagen till ordinarie flygprogram. Långlinjerna väntas först sätta igång med turer till New York och Chicago.
– De är båda hubbar för vår Star Alliance-partner United vilket gör det möjligt att snabbt få förbindelser till västkusten i USA innan vi själva får igång linjerna till Los Angeles och San Fransisco, fortsätter Gonzalo Pernas enligt Flygtorget.

Trafiken ut i Europa, USA och Asien är samtidigt beroende av att restriktioner i dessa länder tas bort. Även till Medelhavet är det sådana omständigheter som SAS måste ta hänsyn till. Men troligtvis kommer man igång med trafik till populära semestermål först och därefter resmål med mindre passagerarunderlag.
– Ännu vet vi inte med säkerhet när trafiken kan vara igång. Men genom att ta fram olika scenarier är vi förberedda med planer som snabbt kan sättas igång. Under tiden stämmer vi av utvecklingen för att vara så uppdaterade som möjligt, uppger Pernas för sajten.

stottasigtuna_helsida
studenten2020_helsida
marina_helsida
coronakrisen

Byggmax ger varslade nya jobb

Näringsliv Varslade personer inom hotellnäringen erbjuds jobb hos Byggmax: - Vi bryr oss om de människor som arbetar här och försöker göra vad vi kan för att lindra den smärta som kan uppstå när många blir av med sina jobb, säger Dieter Sand, VD på Arlandastad Holding, som är initiativtagare.

studeravidare_helsida
kcbygg_helsida
coronaviruset

Fortsatt högtryck för märsta.nu

Näringsliv märsta.nu besöktes på nytt av fler läsare än en vanlig månad och de coronarelaterade nyheterna lockade: - Vi ser fortfarande ett stort behov av lokala nyheter om krisen som vår kommun är mitt inne i, säger Daniel Iskandar, chefredaktör.

defacto_helsida
coronakrisen

Lokala företaget som ökar omsättningen

Näringsliv ABS Wheels ökar sin omsättning trots coronakrisen och har utsetts till Mästargasell av Dagens Industri: - Vårt team är väldigt stolta över att tillhöra den exklusiva listan på lönsamma bolag i Sverige. Vi har blivit Gaseller tre gånger i rad 2018, 2019 och nu 2020, säger VD Andie Lahdo.

happy_homes_mars
connys_helsida
speedy_helsida
valvet_outsider
kcbygg_outsider
swedol_outsider
studenten2020_outsider
speedy_outsider
ridskola_2020_outsider
studeravidare_outsider
marina_outsider
stottasigtuna_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider