moderaterna_panorama
Foto: Daniel Iskander/Genrebild

Så ska du agera vid trängsel

Kommunens butiker har ännu inte granskats av Länsstyrelsen men upplever du att det är trångt ska du i första hand påtala det till verksamhetsutövaren.

Än så länge har bara gym i kommunen inspekterats av Länsstyrelsen gällande den nya pandemilagen. Gymmen har skött sig och det var mindre anmärkningar som rättades till direkt. När det gäller handel var det senaste beskedet tidigare denna vecka att några inspektioner ännu inte skett.

Om det är så att du upplever att det är trångt i handel eller restaurang så ska du i första hand vända dig till verksamhetsutövaren. Det är verksamhetsutövarens ansvar att utforma lokalerna så att man minimerar eller undviker trängsel. Man ska också skylta med hur många som får finnas i en lokal.

Läs mer om Länsstyrelsens tillsyn gällande pandemilagen här

mp_helsida_april
connys_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

2020_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

defacto_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

ewas_helsida
liber_helsida
marinan_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
nrh
mp_outsider2022
marina_outsider
moderat_outsider