moderaterna_panorama
Foto: Sigtuna kommun

Så ska det bli tryggare

Sigtuna kommuns kommunstyrelse har klubbat igenom ett förstärkt samarbete mellan kommunen och de båda BID-föreningarna i Valsta och Märsta.

BID Föreningarna, Business Improvement District, Vi i Valsta och Trygg i Märsta, kommer intensifiera samarbetet framöver för att stadsdelarna ska bli tryggare:
– Vi har gemensamma intressen och mål: att öka tryggheten och minska kriminaliteten. Därför har det varit självklart för oss att stötta BID-föreningarna redan från start. Men med den avsiktsförklaring vi nu ska skriva under, ökar vi vår satsning ytterligare och definierar hur vi ännu bättre kan arbeta ihop så att synergier skapas tack vare vår samverkan, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.
Målet för de båda BID-föreningarna är ökad trygghet och säkerhet i det så kallade offentliga rummet samt att minska de kriminella nätverkens påverkan till 2025. Till 2030 ska ett tryggt och attraktivt Sigtuna startas utan kriminell närvaro och påverkan på lokalsamhället. Konkreta åtgärder ska vidtas för att minska narkotikaförsäljningen vilket anses bidra till otrygghet, dessutom ska vuxennärvaro öka.
–  Kommunen gör många olika saker för att försöka få bukt med de utmaningar vi ser, men ju fler vi är som strävar mot samma mål, ju mer effektivt blir det. Det finns en stor kraft i att kommunen samverkar ännu närmare BID-föreningarna och fastighetsägare och vi kommer att mäta hur väl vi lyckas, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.
Exempel på aktiviteter och samarbeten är marknader, firanden, informationsdagar, områdesdagar samt aktiviteter för barn och unga. Utöver Valsta och Märsta finns det andra områden som man avser skriva under avsiktsförklaring för.
mp_helsida_april
ewas_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

2020_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

connys_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

defacto_helsida
liber_helsida
marinan_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
marina_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
nrh
ewas_outsider
moderat_outsider