defacto_pan
Foto: Daniel Iskander
Här är det preliminära valresultatetFoto: Valmyndigheten/Skärmdump

Så röstade kommunen

Valdeltagandet i kommunen ökade med 1,2 procent och största parti i EU-valet blev Socialdemokraterna med 20,2 procent.

marstakalaset_artikel

44,6 procent av de röstberättigade röstade i Sigtuna kommun i samband med EU-valet. Socialdemokraterna som blev största parti med 20,2 procent tappade dock jämfört med förra valet, -2,9 procent. Moderaterna gick fram med 2,6 procent till 19,7. Kristdemokraterna ökade med hela 5,6 till 11,3 och tredje största parti blev Sverigedemokraterna som gick upp med 8 procent till 18,8 procent.

defacto_helsida
arlanda_golf_juli

Allan till SSU-kongressen

Politik Allan Faraj blir SSU Sigtunas ombud till SSU-kongressen som startar idag fredag och pågår till och med söndag: - Att få förtroende att representera Sveriges största distrikt är en stor ära och jag vill tacka de medlemmar som valde att lägga sin röst på mig.

sommar

Axelsson tillbaka i lokalpolitiken

Politik Igår onsdag gjorde Marie Axelsson sin sista dag som riksdagsledamot, idag är hon tillbaka som oppositionsråd: - Jag kommer att lägga en stor del av min tid på att vara ute och träffa kommuninvånare, företag och verksamheter. Jag vill lyssna på kommuninvånarna, säger hon till märsta.nu

colorama_april2
ica_valsta_choklad
kontor_thaifong

Alliansens budget för 2020 klubbad

Politik Under onsdagen antogs budgeten för 2020: - Alliansmajoritetens budget - en långsiktig, ansvarsfull budget som nu stabiliserat en mycket bräcklig ekonomi och samtidigt förmår skjuta till 120 miljoner kronor till skola, förskola, äldreomsorg, trygghetsarbetet och våra andra kärnverksamheter, skriver Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook.

sommar_centrum
marstakalas_helsida
sigtunavatten_standard

(V) vill utlysa nödläge om klimatet

Politik Vänsterpartiet i Sigtuna kommun lämnar in en motion tillfullmäktige om att utlysa nödläge för klimatet: - För några veckor sen så satt representanter från nästan alla kommunens partier i Valsta kyrkas samtal om klimatet och var överens om att en snabb klimatomställning mot ett framtida hållbart samhälle var högsta prioritet. Menar de allvar med det så hoppas vi att de röstar på vår motion om att utlysa klimatnödläge. Vi har inte tid att vänta, säger gruppledare Niklas Andersson.

Kommunledningen tvekar om badutförsäljning

Politik Efter att en konsultrapport presenterats om vad det skulle ge kommunen om de tre baden lades på entreprenad så överväger majoriteten att behålla baden i egen regi: - Jag trodde vi skulle spara mer pengar än vad rapporten visade, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

arlanda_golf_juli2_outsider
nrh
miljopris_outsider
connys
defacto_outsider
colorama_april
sportfiske_sommar