moderaterna_panorama
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Så rankas Sigtuna av Lärarförbundet

I Lärarförbundets årliga skolranking hoppar Sigtuna upp 40 placeringar till 201 av 290 kommuner.

Förra året rankades Sigtuna kommun som 241:a skolkommun av Lärarförbundet, i årets ranking är Sigtuna 201:a och på plats 15 i Stockholms län. 2018 var Sigtuna på plats 24 i länet av 26 kommuner.

Rankingen bygger på en jämförelse av tio olika kriterier, bland annat lärarlön och meritvärde i åk 9 som är två av Sigtuna kommuns styrkor. Lärarnas utbildningsnivå samt andel som fullföljer gymnasiet drar ner kommunen. Sigtuna rankas också högt i lärarlön. När det gäller andelen utbildade lärare är det bara tre kommuner i landet som har lägre siffra än i Sigtuna, Sigtuna rankas också lågt när det gäller Resurser till undervisning och lärartätheten. Lärarlönerna är också en kategori som drar upp kommunens slutplacering.

Lärarförbundet skriver att Sigtuna kommun ligger bättre till än Knivsta, Håbo, Norrtälje, Upplands-Väsby och Uppsala men sämre än Upplands-Bro och Vallentuna.

2020_helsida
liber_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

mp_helsida_april
connys_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

defacto_helsida
ewas_helsida
marinan_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
marina_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
swedol_outsider
mp_outsider2022
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider