defacto_panorama_mustasch
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Så rankas Sigtuna av Lärarförbundet

I Lärarförbundets årliga skolranking hoppar Sigtuna upp 40 placeringar till 201 av 290 kommuner.

centrum_farsdag_artikel

Förra året rankades Sigtuna kommun som 241:a skolkommun av Lärarförbundet, i årets ranking är Sigtuna 201:a och på plats 15 i Stockholms län. 2018 var Sigtuna på plats 24 i länet av 26 kommuner.

Rankingen bygger på en jämförelse av tio olika kriterier, bland annat lärarlön och meritvärde i åk 9 som är två av Sigtuna kommuns styrkor. Lärarnas utbildningsnivå samt andel som fullföljer gymnasiet drar ner kommunen. Sigtuna rankas också högt i lärarlön. När det gäller andelen utbildade lärare är det bara tre kommuner i landet som har lägre siffra än i Sigtuna, Sigtuna rankas också lågt när det gäller Resurser till undervisning och lärartätheten. Lärarlönerna är också en kategori som drar upp kommunens slutplacering.

Lärarförbundet skriver att Sigtuna kommun ligger bättre till än Knivsta, Håbo, Norrtälje, Upplands-Väsby och Uppsala men sämre än Upplands-Bro och Vallentuna.

defacto_mustach_helsida
happyhomes_2019
fme_oktober
greeknighthelsida
centrum_farsdag

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

sigtunavatten_standard
ica_oktober
nrh
colorama_april2
greeknight_outsider
connys