centrum_jul_panorama
Foto: Genrebild

Så plogas vägarna i vinter

Trafikverket har fastställt prioriteringen på vägar som går genom kommunen.

centrum_jul_artikel

Trafikverket ansvarar för flertal vägar genom kommunen, de viktigaste är E4:an, väg 263 mellan Sigtuna-Enköping och 273 mellan Arlandastad-Almungekorset.

Prioriteringen för snöplogning och halkbekämpning är att E4:an har högsta prioritet. Den ska vara plogad inom två timmar om det fallit en centimeter snö. Efter att det slutat snöa ska vägen vara snö- och isfri inom två timmar. Väg 255, 263 och 273 har Klass 2-prioritering vilket innebär att vägen ska plogas inom tre timmar om det fallit en centimeter snö. Efter att det har snöat ska det vara snö- och isfritt inom tre timmar.

julbord_helsida
centrum_jul_helsida
defacto_jul

Uppmaningen: Släck ljusen

Notiser Under december sker en hel del bränder med anledning av levande ljus och brandkår uppmanar allmänheten att vara noga med släckning när man lämnar sin bostad.

tp_helsida

Nya busstider på måndag

Nyheter På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

Valsta får återvinningsstation

Nyheter Nu får Valsta sin efterfrågade återvinningsstation igen: - Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sigtuna. Vi är glada att kunna tillgodose det behov som finns, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

happyhomes_2019

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

trainingpartner_jobb_helsida
colorama_jul
greeknighthelsida
sigtunavatten_standard

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

greeknight_outsider
tp_outsider
julbord
connys
trainingpartner_jobb_outsider
nrh